ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Κοινωνία

Υπ. Υγείας Β. Κικίλιας: Δωρεάν αναλώσιμα για τους εγκαυματίες από το Μάτι

Υπ. Υγείας Β. Κικίλιας: Δωρεάν αναλώσιμα για τους εγκαυματίες από το Μάτι

(AP Photo/Thanassis Stavrakis)

 

Δωρεάν αναλώσιμα θα μπορούν να προμηθεύονται από τον ΕΟΠΠΥ οι εγκαυματίες από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, προανήγγειλε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο κος Κικίλιας γνωστοποίησε το παραπάνω από τα κεντρικά γραφεία του ΕΟΠΥΥ στα οποία μετέβη στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε νοσοκομεία και δομές Υγείας.

Συγκεκριμένα, μετά την επίσκεψη ο υπουργός ανακοίνωσε εκτός των άλλων με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την πυρκαγιά στο Μάτι πως συγκαλείται εκτάκτως το υγειονομικό συμβούλιο προκειμένου να αποφασιστεί οι εγκαυματίες να μπορούν, εφόσον υπάρχει ιατρική γνωμάτευση, να προμηθεύονται δωρεάν αναλώσιμα που χρειάζονται για τις πληγές τους.«Αυτές τις μέρες είναι μια τραγική επέτειος, χάσαμε 102 ανθρώπους με τραγικό τρόπο και με προφανείς ευθύνες του ελληνικού κράτους, κάποιοι μέσα σε αυτό το δράμα κατάφεραν να επιβιώσουν και δεν μπορώ να ανεχτώ αυτοί οι άνθρωποι να ταλαιπωρούνται» είπε και πρόσθεσε «άρα λοιπόν, αύριο συγκαλώ έκτακτα το ανώτατο υγειονομικό συμβούλιο το οποίο παίρνει απόφαση για αυτούς τους ανθρώπους».

«Για τα επιθέματα σιλικόνης, τις αλοιφές και ότι άλλο προκύπτει με βάση τις γνωματεύσεις των γιατρών του θα μπορούν να πηγαίνουν στην περιφερειακή διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ της περιοχής τους ή εδώ στην κεντρική υπηρεσία και με βάση  την γνωμάτευση ότι έχουν νοσηλευτεί για εγκαύματα και κάνουν χρήση των συγκεκριμένων υλικών που απαιτείται, θα τα παίρνουν από τον ΕΟΠΥΥ».

Σημειώνεται ότι ο υπουργός έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα αιφνιδιαστικές επισκέψεις στις 11 και 12 του μηνά στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμό» και «Λαϊκό» αντίστοιχα.

 

Related posts

Τσουνάμι ακρίβειας χτυπάει εκατομμύρια καταναλωτές

Newsroom

Με Antonov ήρθαν 80 τόνοι υγειονομικού υλικού από την Κίνα στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Αναστέλλονται και στην Ελλάδα οι πτήσεις των Boeing 737 Max

Newsroom