ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS

ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS

Αν θέλουμε να έχουμε ουσιαστική εικόνα όσον αφορά στην σκανδαλολογία των ημερών, θα πρέπει να πιάσουμε το νήμα της διαφθοράς και της διαπλοκής από την αρχή του ζητήματος, χωρίς να υπάρχει καμία διάθεση για συγκαλύψει του θέματος και των ευθυνών ,εφόσον υπάρχουν κι αν υπάρχουν.

Πραγματικό σκάνδαλο είναι η εμπορευματοποίηση του Φαρμάκου και ο σκληρός ανταγωνισμός μεταξύ των φαρμακοβιομηχανιών, που για τα κέρδη τους παίζουν παιχνίδια πάνω στις πλάτες των ασθενών σε ό,τι αφορά την παραγωγή, τη διακίνηση και τις ποσότητες των φαρμάκων.

Οι ασφαλισμένοι πληρώνουν 43,1% περισσότερα σε σχέση με το 2009 για το Φάρμακο.

Οι πληρωμές τους έχουν εκτιναχθεί μεσοσταθμικά από το 9% στο 30% της συνολικής φαρμακευτικής δαπάνης, υπολογίζοντας μόνο τα φάρμακα της θετικής λίστας, η οποία διαρκώς συρρικνώνεται με εκατοντάδες φάρμακα να βγαίνουν εκτός. Ήδη, όπως ακούγεται, άλλα 700 σκευάσματα αναμένεται να αποσυρθούν από τη θετική λίστα το επόμενο διάστημα, προκαλώντας μια «τρύπα» μέχρι και 150 εκατ. ευρώ ετησίως, που θα επιβαρύνει την τσέπη των πολιτών.

Να γιατί δεν πρέπει ο λαός να πέσει στην παγίδα της σκανδαλολογίας. Οποία τύχη κι αν έχει η διερεύνηση αυτών των υποθέσεων, ακόμα κι αν υπάρξουν καταδίκες για τους εμπλεκόμενους (εφόσον το κρίνει η Δικαιοσύνη), η κατάσταση στην Υγεία δεν πρόκειται να αλλάξει για το λαό, αν δεν χτυπηθεί στην καρδιά της η αιτία για την άθλια κατάσταση που βιώνουν σήμερα υγειονομικοί και ασθενείς. Πρέπει άμεσα να μπει φραγμός στο αχαλίνωτο κέρδος των φαρμακοβιομηχανιών και να εντατικοποιηθούν οι πιέσεις για αύξηση της χρηματοδότησης της Υγείας, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ύψος των πραγματικών αναγκών, μείωση της <<τεχνητής>> αύξησης πληρωμών για το Φάρμακο, πρόσβαση σε ένα δημόσιο καθολικό και δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους.

Η πολιτική υγείας δεν μπορεί να εφαρμόζεται ούτε με δωρεές, ούτε με ΜΚΟ…!

 

Γράφει ο  Κουρουβάκαλης Δημήτρης Μέλος της ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ

Related posts

«Όργιο διαφθοράς» με τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, πλαστά τιμολόγια και κυκλώματα τοκογλυφίας αποκάλυψε το ΣΔΟΕ

Newsroom

Διονύσης Χιόνης: Πολιτικές Εξόδου από την Kρίση, Ευρώ, Δραχμή

Newsroom

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος αποχαιρετά στο τελευταίο του ταξίδι τον διευθυντή της Φίλιππο Χ. Τσιμπόγλου