ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Πολιτισμός

Υπουργείο Πολιτισμού: Tοποθετείται στην Ακρόπολη πινακίδα στη μνήμη του Μανώλη Γλέζου και του Απόστολου Σάντα

Υπουργείο Πολιτισμού: Tοποθετείται στην Ακρόπολη πινακίδα στη μνήμη του Μανώλη Γλέζου και του Απόστολου Σάντα 

Η πινακίδα τοποθετείται στη βόρεια κλιτύ το 1941 ο Μανώλης Γλέζος και ο Απόστολος Σάντας μπήκαν στην Ακρόπολη και κατέβασαν την σβάστικα από τον Ιερό βράχο

Η πινακίδα με την αναγραφή των δύο ονομάτων του Μανώλη Γλέζου και του Απόστολου (Λάκη) Σάντα  θα τοποθετηθεί στη βόρεια κλιτύ, στο σημείο από το οποίο κατάφεραν να προσπελάσουν την Ακρόπολη, δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη σήμερα στη Βουλή, όπως διευκρινίζει με ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του ΥΠΠΟΑ, που απαντά σε σχετικό δημοσίευμα.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΥΠΠΟΑ:

«Σε δημοσίευμα της διαδικτυακής έκδοσης της “Αυγής” αναφέρεται ως “είδηση” η ύπαρξη επιγραφής στην Ακρόπολη με τα ονόματα του Μανώλη Γλέζου και του Λάκη Σάντα και ως “ψέμα” η ανακοίνωση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη σήμερα στη Βουλή, ότι πρόκειται να αναρτηθεί πινακίδα με τα ονόματά τους, στο σημείο, από το οποίο κατάφεραν να προσπελάσουν την Ακρόπολη.

Για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται η εμμονή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πρόσωπο της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού. Προφανώς, κάποιος ο οποίος βρίσκεται συστηματικά στον χώρο της Ακρόπολης, γνωρίζει ότι υπάρχει η συγκεκριμένη πινακίδα στο φυλάκιο Μπελβεντέρε, στο φυλάκιο της Σημαίας από το 1982. Οι συντάκτες του δημοσιεύματος, μπρος στη μικροπολιτική τους εμμονή, συμπεριφέρονται ως να μη γνωρίζουν γραφή ή ανάγνωση.

Η Λίνα Μενδώνη, απαντώντας στην τομεάρχη Πολιτισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Βουλή, είπε κατά λέξη τα εξής: “Κλείνοντας, για να μη λέτε πάλι ότι δεν σας ενημέρωσα, σας λέω ότι στην Ακρόπολη, στη βόρεια κλιτύ, θα αναρτηθεί μία πινακίδα με την αναγραφή των δύο ονομάτων του Μανώλη Γλέζου και του Απόστολου Σάντα, στο σημείο από το οποίο κατάφεραν να προσπελάσουν την Ακρόπολη. Γιατί η μακρά ιστορική διάρκεια, η μεγάλη διαχρονία, αυτού του τόπου πρέπει να αναγνωρίζεται και να τιμάται”.

Με την ανάρτηση της πινακίδας στο σημείο αυτό της βορείου κλιτύος, όλοι οι επισκέπτες της Ακρόπολης θα πληροφορούνται ότι από εκεί ξεκίνησε η ηρωική πράξη των δύο αγωνιστών, εναντίον των Ναζί, καθώς το Μπελβεντέρε δεν είναι προσβάσιμο σε όλους τους επισκέπτες του μνημείου».

Related posts

Σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη στη Σαλαμίνα

Η Γιώτα Νέγκα στη σκηνή του Θεάτρου Ακροπόλ: «Tραγουδώντας την Ευτυχία»

Newsroom

Εσύ γνωρίζεις ποιο είναι το αρχαιότερο ποτάμι της Ελλάδας;