ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Ορθοδοξία

Ζει Κύριος ο Θεός : Αδελφοί μην αγχώνεστε και μην πτοείστε ο Κύριος μας εργάζεται και έχει τα σχέδια του

Ζει Κύριος ο Θεός : Αδελφοί μην αγχώνεστε και μην πτοείστε ο Κύριος μας εργάζεται και έχει τα σχέδια του

Αδελφοί, μην αγχώνεστε και μην πτοείστε με τα όσα συμβαίνουν γύρω μας.

 

Μπορεί να είναι τραγικά μπορεί να είναι θλιβερά και απογοητευτικά, ωστόσο υπάρχει ελπίδα.

 

Ελπίδα στον Χριστό, στον Κύριο μας ο οποίος εργάζεται και έχει τα σχέδια Του.  Δεν είναι δυνατόν να μας άφησε στο έλεος Αυτός που τόσα χρόνια επεμβαίνει και βοηθά.  Ζει Κύριος ο Θεός, αρκεί να καταλάβουμε όλοι μας, κλήρος και λαός ότι τον ξεχάσαμε, παρασυρθήκαμε από την καθημερινότητα και τα βιοτικά, αδιαφορώντας για το σημαντικότερο που είναι η σωτηρία της ψυχής. 

 

Οι υλικές και σαρκικές ηδονές μας κρατάνε δεμένους στη γη και δεν θέλουμε να την αποχωρισθούμε, σε αντίθεση με τους πρώτους Χριστιανούς που ένιωθαν εξόριστοι σε αυτή τη ζωή.  Ένιωθαν έτσι γιατί ανυπομονούσαν για την ώρα που θα φύγουν και θα βρεθούν δίπλα στον Κύριο και Θεό τους, τον Ιησού Χριστό τον Μόνο Αληθινό Θεό.  

 

Τώρα όποιος μιλάει για αυτά θεωρείται γραφικός, ψεκασμένος, μακάβριος και καταθλιπτικός.

Παρ’ όλα αυτά αδελφοί μου,  ένα πράγμα χρειάζεται αυτή τη δύσκολη στιγμή.  Πρέπει όλοι μαζί να σκύψουμε μπροστά στον Εσταυρωμένο και με δάκρυα στα μάτια να ομολογήσουμε απιστία ενώπιων του Κυρίου.  Μην ολιγοπιστείτε, μην παρασύρεστε και μην φοβάστε.  Η στιγμή που ζούμε είναι σημαντική γιατί ο Κύριος μας δίνει την ευκαιρία και τη δυνατότητα να φανερωθούμε.  Να δείξουμε επιτέλους ποιοι πραγματικά πιστεύουν και ποιοι είναι κατά τους τύπους.  Αυτό ισχύει για όλους μας, κλήρο και λαό.  Όταν όλα είναι καλά ο κόσμος κρύβεται πίσω από τις ωραίες κουβέντες ενώ τώρα αυτή τη δύσκολη στιγμή, τα πάντα ξεσκεπάζονται και γίνονται φανερά.  Ας μην παρασυρόμαστε από τα λάθος παραδείγματα αλλά από τα σωστά.  

Υπάρχουν ιερείς που αγωνίζονται σήμερα και μάχονται ενάντια στη νέα πραγματικότητα που θέλουν να μας περάσουν.   Τρέξτε και βρείτε αυτούς τους ιερείς,  βρείτε αυτούς τους αδελφούς μας που δεν φοβούνται να ομολογήσουν Πίστη, Εμπιστοσύνη στον Ένα και Μοναδικό Θεό τον Εν Τριάδι Θεό, τον Δημιουργό των Πάντων Ορατών και Αοράτων.  

Κανένας ιός και κανένας άρχοντας δεν είναι ανώτερος από τον Θεό.

  Όλοι έχουν σχέδια αλλά τον τελευταίο λόγο τον έχει ο Θεός.  Γι’ αυτό αδερφοί μου έχετε θάρρος όπως μας είπε ο ίδιος ο Κύριος«Θαρσείτε, εγώ νενίκηκα τον κόσμο». Έχετε θάρρος γιατί εγώ νίκησα αυτό τον κόσμο.  

Έχετε θάρρος και λεβεντιά πνευματική όπως οι μάρτυρες του Κυρίου μας, που με θάρρος εισέρχονταν στα βασανιστήρια και τον θάνατο.  

Ζει Κύριος ο Θεός 

 

Γράφει:  Α.Γ.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Άγιος Παΐσιος: Η καρδιά σας να γίνει Αγία Φάτνη και το Πανάγιο Βρέφος της Βηθλεέμ να σας δώσει όλες τις ευλογίες Του

«Ξεκίνησε ο μεγάλος διωγμός των χριστιανών και της Εκκλησίας του Χριστού»

Newsroom

Σήμερα 20 Ιουλίου η γιορτή του προφήτη Ηλία