ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Άμπελος ΚυρίουΟρθοδοξία

Ζούμε σε μια αιχμαλωσία που είναι αποτέλεσμα των δικών μας πράξεων (BINTEO)

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Ζούμε σε μια αιχμαλωσία που είναι αποτέλεσμα των δικών μας πράξεων (BINTEO)

Η επιστροφή. Η αμετανοησία και η αποστροφή προς τον Θεό οδήγησε στην αιχμαλωσία. Ο Θεός περίμενε αρκετά χρόνια.

Έδειχνε το έλεός Του και την αγάπη Του και ταυτόχρονα την ευλογία Του και την προστασία Του. Τελικά η μετάνοια δεν ήρθε, οι άνθρωποι συνέχισαν να αμαρτάνουν απέναντι στον Θεό.

Τότε ο Θεός επέτρεψε την αιχμαλωσία, όχι από τιμωρία και κακία προς τους ανθρώπους, αλλά από αγάπη. Επέλεξε άλλον τρόπο να τους διαπαιδαγωγήσει. Όπως ακριβώς κάνουν και οι γονείς με τα παιδιά. Τα διαπαιδαγωγούν με διαφόρους τρόπους. Ο Θεός πάντα μας διαπαιδαγωγεί με τον καλό τρόπο, διότι ο Θεός είναι ΑΓΑΠΗ.

Όταν όμως εμείς δεν ακούμε; Όταν όμως εμείς συνέχεια αμαρτάνουμε; Όταν όμως εμείς Τον στεναχωρούμε; Όταν όμως εμείς δεν Τον ακούμε; Όταν όμως εμείς κάνουμε κακό στον συνάνθρωπό μας; Όταν όμως εμείς ασεβούμε απέναντι στον Θεό και προστρέχουμε σε μαγείες και άλλα μέσα δήθεν για το καλό μας;

Τότε επιτρέπει ο Θεός να ζήσουμε κάποια περίοδο θλίψης ή στεναχώριας μόνο και μόνο για να καταλάβουμε το λάθος μας. Όπως ακριβώς έγινε με τους Ισραηλίτες την περίοδο της Παλαιάς Διαθήκης, περίπου 540 χρόνια πριν την έλευση του Ιησού Χριστού.

Οι Ισραηλίτες κατ’ επανάληψη απομακρύνονταν από τον Θεό, κατ’ επανάληψη Τον στεναχωρούσαν, κατ’ επανάληψη έκαναν μαγείες, θυσίαζαν στα είδωλα μέχρις ότου επέτρεψαν με τη στάση τους, να πάρει ο Θεός την Χάρη του από πάνω τους και να αιχμαλωτιστούν για 70 χρόνια από τους Βαβυλωνίους.

Το ίδιο γίνεται και στις ημέρες μας. Ζούμε σε μια αιχμαλωσία που αυτή η αιχμαλωσία είναι αποτέλεσμα των δικών μας πράξεων.

Όταν όμως μετανοήσουμε και επιστρέψουμε στην κανονικότητα απέναντι στον νόμο του Θεού, τότε αυτή η επιστροφή είναι πολύ ευλογημένη. Τότε επιστρέφει η Χάρις του Θεού στη ζωή μας και ζούμε πάλι την χαρά, την υγεία, την ευτυχία, τη γαλήνη, την αγάπη και όλα τα αγαθά του Θεού στη ζωή μας. Η επιστροφή στο θέλημα του Θεού παίζει σημαντικό και καθοριστικό ρόλο στη ζωή μας. Όταν είμαστε δίπλα Του, μας δίνει πλούσια τα αγαθά Του, όταν απομακρυνόμαστε όπως και οι Ισραηλίτες τότε τα δεινά έχουν μεγάλο αντίκτυπο στη ζωή μας.

 

Related posts

Γέρων Γεώργιος Αλευράς: «Ο Θεός θα δώσει μία τελευταία ευκαιρία στην ανθρωπότητα»(βίντεο)

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Το σχέδιο που χάλασε αλλά… (βίντεο)

Newsroom

Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός:Τι είναι οι προφητείες και γιατί δεν γίνονται σαφείς χρονικά;

Newsroom