ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΚοινωνία

Σταϊκούρας: Ανοικτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μείωση του ΦΠΑ για την εστίαση

Σταϊκούρας: Ανοικτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μείωση του ΦΠΑ για την εστίαση

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μειώσει του ΦΠΑ όσο αφορά τα μαγαζιά της εστίασης.

«Η κυβέρνηση αξιολογεί το αίτημα των επαγγελματιών της εστίασης για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Τη Δευτέρα θα έχουμε τηλεδιάσκεψη με τους αρμόδιους φορείς», δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας, μιλώντας στον ραδιοσταθμό του ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος, ειδικότερα, στο θέμα αυτό τόνισε ότι η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί μέσα στο μήνα και μέχρι τότε ισχύουν οι σημερινές πρόνοιες για επιχειρηματίες και εργαζόμενους.

Είπε, επίσης, ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει την απαλλαγή από τον ΦΠΑ και για τις προστατευτικές μάσκες.

Αναφερόμενος στις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές και κατά τον τρέχοντα μήνα, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε πως «αν μία επιχείρηση δεν ανοίξει το Μάιο, οι ωφέλειες για τους εργοδότες και τους εργαζόμενους θα είναι αντίστοιχες με τις σημερινές».

Παράλληλα, χαρακτήρισε σημαντικό να στηριχθούν και οι επιχειρήσεις που ανοίγουν μέσα στο μήνα, σημειώνοντας ότι τις επόμενες 10 ημέρες θα καταβληθεί η επιστρεπτέα προκαταβολή σε 90 χιλιάδες επιχειρήσεις, συνολικού ύψους 1 δισ. Ευρώ.

«Το ποσό είναι ανάλογο με την απώλεια τζίρου και τον αριθμό εργαζομένων. Αν για παράδειγμα μία επιχείρηση δεν έχει εργαζόμενους, το ποσό θα είναι 2.000 ευρώ. 4.000 ευρώ θα λάβουν όσοι έχουν έως πέντε εργαζόμενους, 8.000 ευρώ από πέντε έως 20 και ούτω καθεξής», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Για την προστασία των δανειοληπτών

Όπως είπε, εξάλλου, «για πρώτη φορά υποστηρίζεται το σύνολο των δανειοληπτών, είτε έχουν κόκκινα δάνεια είτε ενήμερα, αρκεί να έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού».

«Η κυβέρνηση είναι σε συνεννόηση με τους θεσμούς για το ακριβές ποσοστό επιδότησης στη δόση του δανείου που θα έχουν και οι συνεπείς δανειολήπτες που πλήττονται από την πανδημία. Το ποσό θα είναι αρχικά πολύ υψηλό και στη συνέχεια θα φθίνει και η χρονική διάρκεια θα είναι περίπου έως τα τέλη του έτους», ανέφερε – μεταξύ άλλων – ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Related posts

Καιρός: Άστατος ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Newsroom

Self test: Δείτε αναλυτικά τι αλλάζει από αύριο για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού & του δημόσιου τομέα

Newsroom

Οι Τούρκοι εξέδωσαν προκλητική αντιNavtex για το Καστελόριζο

Newsroom