ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Φιλανθρωπία –Δωρεές - Εθελοντισμός

Η HELPHELLAS διένειμε 352 χριστουγεννιάτικα δώρα σε παιδιά πλημμυροπαθών χωριών της Δυτικής Θεσσαλίας

Η HELPHELLAS διένειμε 352 χριστουγεννιάτικα δώρα σε παιδιά πλημμυροπαθών χωριών της Δυτικής Θεσσαλίας

 

Σε μια ειδική χριστουγεννιάτικη αποστολή στα πλημμυροπαθή χωριά της Καρδίτσας και των Τρικάλων ο Πρόεδρος της HELPHELLAS Γιώργος Γαμπιεράκης, μαζί με τα στελέχη των τοπικών Συντονιστικών Κέντρων Θεσσαλίας του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Εθελοντών της HELPHELLAS, διένειμαν δώρα σε παιδιά των πλημμυροπαθών χωριών από 4 έως 15 ετών.

Πιο συγκεκριμένα διανεμήθηκαν δώρα στα παιδιά των χωριών στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια στα χωριά της Καρδίτσας: Κόρδα, Μαραθέα, Κυψέλη, Αγία Τριάδα, Καλογριανά , Κοσκινά και Ψαθοχώρα. Επίσης σε πολλά σχολεία και γυμνάσια διανεμήθηκε τοπικός εορταστικός στολισμός με χριστουγεννιάτικα στολίδια, προσφορά της ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΑΕ με την εποπτεία της Συντονίστριας Καρδίτσας της HELPHELLAS Ειρήνης Δήμου.
Τα δώρα ήταν επιλεγμένα και ταξινομημένα από εθελοντές της HELPHELLAS στην Αθήνα με προσωπική επιμέλεια της Αντιπροέδρου της Ακαδημίας Εθελοντισμού Αντιγόνης Ωραιοπουλου, κατά ηλικία, φύλο, τάξη και ανά χωριό και αποτελούσαν προσφορές ιδιωτών, οργανισμών και εταιρειών που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της HELPHELLAS για συλλογή δώρων και γλυκών με την καμπάνια HELPCHRISTMAS. Ανάμεσα στις εταιρείες χορηγούς οι Νέα Κεντρική Οδός, ALUMIL, Autoclub, Eye Laser, Βιολάντα, St.Catherine’s British School, Byron College, και από οργανισμούς το ΚΕ.Σ.Ο, οι εθελοντές Αθηνών Μεγάλων Καλυβίων, ΚΔΑΠ ΜΕΑ Πρόσβαση Μεταμόρφωσης -Λυκόβρυσης-Πεύκης, Σύλλογος ΑμεΑ Μ.Α.Ν.Α, Σύλλογος ΑμεΑ “Οι φίλοι της ΘΕΝΙΑΣ”.

Ειδική εκδήλωση στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων.

Στα Μεγάλα Καλύβια διοργανώθηκε ειδική εκδήλωση από το τοπικό Φροντιστήριο Αγγλικών στο νέο χώρο που φιλοξενείται μετά την πλήρη καταστροφή του από την πλημμύρα, όπου ήταν φιλοξενούμενα όλα τα παιδιά του χωριού σε μία συγκινητική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι τοπικών φορέων, της ενορίας , της τοπικής επιτροπής πλημμυροπαθών, του Διευθυντή του Σχολείου και εκπαιδευτικών, ο Γενικός Συντονιστή Θεσσαλίας της HELPHELLAS επιχειρηματίας κ Πέτρος Βλαχογιάννης και της Τοπικής Συντονίστριας Μεγάλων Καλυβίων Βασιλικής Παπαδημητρίου.
Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η διανομή τροφίμων που συνέλεξε η HELLAS HELPBANK απ’ ευθείας σε οικογένειες πλημμυροπαθών από τα καταστήματα Σκλαβενίτη τις ημέρες των εορτών σε συνεργασία με το ΙΝΚΑ και το ΚΕΣΟ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Ενώ για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έχει προετοιμαστεί ειδικό εορταστικό γεύμα για διανομή με ανοιχτό κάλεσμα στους πλημμυροπαθείς κατοίκους των Μεγάλων Καλυβίων προσφορά της HELPHELLAS, που θα επιμεληθούν οι τοπικοί εθελοντές και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Τρικάλων.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της HELPHELLAS Γιώργος Γαμπιεράκης: 

“Παραμένουμε σταθερά στο πεδίο κοντά στους πλημμυροπαθείς κατοίκους της Δυτικής Θεσσαλίας, γιατί τα προβλήματα που υπάρχουν ακόμα είναι πολλά. Πολλοί κάτοικοι βιώνουν δύσκολες στιγμές σε προσωπικό επίπεδο και πολλές οικογένειες περνάνε δύσκολα έχοντας χάσει το σπίτι τους, τα υπάρχοντα τους, την εργασία τους, το εισόδημα τους. Όσοι έχουν μείνει πίσω ακόμα στα χωριά, βιώνουν δύσκολες συνθήκες επιβίωσης στα σπίτια τους, λόγω υγρασίας και μούχλας και πολλών τεχνικών ελλείψεων που υπάρχουν.
Θα συνεχίσουμε όσο μπορούμε και έχουμε τη δυνατότητα λόγω του ότι έχει αμβλυνθεί το ενδιαφέρον για την Θεσσαλία δυστυχώς, να κρατάμε ψηλά το ενδιαφέρον της ελληνικής κοινωνίας και του απόδημου ελληνισμού για την στήριξη των πλημμυροπαθών. Ήδη συνεχίζουμε τη διανομή στρωμάτων που παραλαμβάνουμε από Ξενοδοχεία όλης της χώρας και πιστεύουμε να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα μας HELPFAMILY για την πλήρη κάλυψη οικιακού εξοπλισμού για 3.000 οικογένειες, σύμφωνα με την καταγραφή αναγκών που έχουμε κάνει και συνεχίζουμε ακόμα

Related posts

Παράδοση Βοήθειας για τους Σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία

Πατήρ Θεοφάνης

Αυτά τα Χριστούγεννα κάνε κι εσύ μαζί με την HELPHELLAS την αγάπη πράξη για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Ένα Βιβλίο – Κατάθεσης ψυχής του πατρός Γεωργίου Σχοινά – Τα Έσοδα διατίθενται για Φιλανθρωπικούς σκοπούς

Πατήρ Θεοφάνης