ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Προτάσεις: Food & Drink

Πάτμος – Benetos Restaurant: εκεί όπου η γεύση συναντά την πολυτέλεια

Πάτμος – Benetos Restaurant: εκεί όπου η γεύση συναντά την πολυτέλεια

 

 

Ο σεφ Ματθαίος Μπενέτος, εμπνευστής και ιδιοκτήτης του Benetos Restaurant, στην Πάτμο εδώ και 25 χρόνια δημιουργεί μικρά γαστρονομικά θαύματα όπως αυτός γνωρίζει άριστα, κερδίζοντας επάξια τη θέση του στο πάνθεον της γαστρονομίας.

Άνοιξε τις πόρτες του το καλοκαίρι του 1997, λίγο πριν ανακοινωθεί ότι η Αθήνα και επίσημα πλέον επιλέγεται για να φιλοξενήσει την 28η Ολυμπιάδα, του 2004.

 

Στην Πάτμο, στον δρόμο προς τη Χώρα και το Μοναστήρι της Αποκάλυψης, ανάμεσα στη Σκάλα και τον Γροίκο, στην περιοχή Σάψιλα, το τελευταίο βραδύ πριν αποχωριστούμε το πανέμορφο νησί της Πάτμου κάναμε μια στάση στο διάσημο και μοναδικό εστιατόριο της περιοχής το “Benetos Restaurant”.

Πριν ακόμα κατέβεις τα σκαλιά του Benetos Restaurant που σε οδηγούν στον κεντρικό χώρο του εστιατορίου, καταλαβαίνεις ότι εδώ κάτι διαφορετικό και ιδιαίτερο θα συναντήσεις και θα απολαύσεις. Η θέα σου κόβει την ανάσα και η μυρωδιά της θάλασσας και του αιγαιοπελαγίτικου αέρα, προετοιμάζουν τις αισθήσεις σου για να γευτείς και να μαγευτείς από τα ξεχωριστά πιάτα του σεφ, Ματθαίου Μπενέτου.

Από το καλωσόρισμα κιόλας αντιλαμβάνεσαι ότι η εξυπηρέτηση στο Benetos Restaurant δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα μεγάλα εστιατόρια της Ευρώπης. Όλο το προσωπικό, άρτια εκπαιδευμένο και καταρτισμένο, είναι στη διάθεσή σου για να σου προσφέρει, πάντα με χαμόγελο και ευγένεια, όλες τις πληροφορίες που θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις από το μενού και τα πιάτα ημέρας.

Εμείς, από το greekaffair.news. είχαμε την χαρά να απολαύσουμε κάποια από τα υπέροχα, μοναδικά νόστιμα πιάτα και σάς προτείνουμε αυτά, που κατά την άποψή μας, σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε, αφού φέρουν την υπογραφή του σεφ Μπενέτου και θα τα βρείτε μόνο εδώ, αποκλειστικά στο Benetos Restaurant.

σφηνάκι από ζωμό ψαρόσουπας, σιγομαγειρεμένος μυστική συνταγή του Μπενέτου.

Πριν από το πρώτο πιάτο που θα επιλέξετε, θα απολαύσετε ένα σφηνάκι από ζωμό ψαρόσουπας, σιγομαγειρεμένος με τη μυστική συνταγή του Μπενέτου.

 

Ξεκινήστε λοιπόν με την Benetos Greek Salad είναι μοναδική διότι ο Σεφ “ντύνει” σε δικό του ζυμάρι/φύλλο τη φέτα, την οποία τηγανίζουν, ενώ τα λαχανικά είναι βιολογικά, παραγωγή από το μποστάνι του Benetos και για αυτό έχουν ξεχωριστή γεύση!


Το επόμενο πιάτο είναι η Tuna sushi style, εδώ θα δοκιμάσαμε ένα φιλέτο τόνου επικαλυμμένο γύρω γύρω με αποξηραμένα βότανα, ενώ και τα tacos με καβούρι και αβοκάντο, αποτελούν ένα ιδανικό, ελαφρύ ορεκτικό, σε ύφος amuse bouche, για να “διασκεδάσετε” τον ουρανίσκο σας πριν το κυρίως πιάτο.

tacos με καβούρι και αβοκάντο

Από τα must πιάτα, αφού είναι και το σήμα κατατεθέν του εστιατορίου Benetos, οι γεμιστοί κολοκυθοανθοί με μανιτάρι, καραμελωμένο κρεμμύδι, φρέσκια ντόπια μυζήθρα και μυρωδικά. Ένα πιάτο που θα ξετρελάνει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς και δύσκολους καλοφαγάδες.

κολοκυθοανθοί με μανιτάρι, καραμελωμένο κρεμμύδι, φρέσκια ντόπια μυζήθρα και μυρωδικά

Για κυρίως πιάτο, να δοκιμάσετε το γιουβέτσι θαλασσινών, ένα πιάτο, που όπως λέει και το όνομά του, μυρίζει θάλασσα. Χταπόδι, μύδια, γαρίδες, καλαμάρι και αστακός, όλα φρέσκα και σε συνδυασμό με το γιουβέτσι και την κόκκινη σάλτσα με τα φρέσκα μυρωδικά, απογειώνουν τις αισθήσεις.

Και επειδή, όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι «οίνος ευφράνει καρδία», μην παραλείψετε να συνοδεύσετε το υπέροχο αυτό γαστρονομικό σας ταξίδι, με ένα κρασί από τη μεγάλη γκάμα ελληνικών ετικετών κρασιού που διαθέτει αποκλειστικά και μόνο στο νησί της Πάτμου η κάβα Βenetos.

 

Φυσικά το δείπνο ολοκληρώνεται με ένα από τα μοναδικά γλυκά. Εμείς δοκιμάσαμε τη σφαίρα από μαρέγκα με κρέμα και κόκκινα φρούτα. Τα αρώματα και οι γεύσεις προκαλούν μία γλυκιά απογείωση στους γευστικούς σου κάλυκες!

σφαίρα από μαρέγκα με κρέμα και κόκκινα φρούτα

Όταν τελειώσετε το γαστρονομικό σας ταξίδι, μην φύγετε χωρίς να απολαύσετε ένα καλοκαιρινό cocktail στο Tapas bar, ακριβώς δίπλα. Τραπέζια και αναπαυτικοί καναπέδες, πάνω στη θάλασσα, ντυμένα με lounge και mainstream μουσικές επιλογές, δημιουργούν μια ρομαντική, χαλαρή καλοκαιρινή ατμόσφαιρα για να κλείσετε ιδανικά τη βραδιά σας στο Benetos Restaurant, δίπλα στο Αιγαίο Πέλαγος.

 

 

Το Benetos Restaurant αναμφισβήτητα αποτελεί ένα διαμάντι στον χώρο της εστίασης, όχι μόνo για την Πάτμο αλλά πανελλαδικά. Σίγουρα είναι ένα εστιατόριο για αστέρι Michelin. Τα ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, τα ντόπια λαχανικά βιολογικής καλλιέργειας από τον κήπο που βρίσκεται μπροστά στο εστιατόριο, παραγωγής του ίδιου σεφ Ματθαίου Μπενέτου, αποτελούν τις πρώτες ύλες που δημιουργούν μεσογειακές γεύσεις σε μια μοντέρνα προσέγγιση που αγκαλιάζουν με οικειότητα τις αισθήσεις σας.

Η ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα του Benetos Restaurant σάς προσφέρει ένα γευστικό ταξίδι που συνδυάζει τις παραδοσιακές γεύσεις με τις σύγχρονες τεχνικές αποκτώντας μια πραγματικά μοναδική και νόστιμη γευστική εμπειρία. Μια όαση γεύσεων στην καρδιά της Πάτμου!

 

Extra Tip: Εάν είστε λάτρεις της ασιατικής κουζίνας, μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τα bao bun, ενώ και οι λάτρεις της ιταλικής κουζίνας μπορούν να επιλέξουν από το μενού τα πιάτα με φρέσκα ζυμαρικά σε διάφορους συνδυασμούς.

 

 

Φωτογραφίες greekaffair.news

 

Πηγη greekaffair.news

Related posts

Baubo: Το νέο μπαρ-ζυθοπαντοπωλείο του Νέου Κόσμου

Newsroom

Το Papillon Bistrot διοργανώνει ένα ξεχωριστό event γευσιγνωσίας