ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Σιδηροδρομικά ατυχήματα: Οι προειδοποιήσεις που αγνοήθηκαν

Σιδηροδρομικά ατυχήματα: Οι προειδοποιήσεις που αγνοήθηκαν –  Τρεις φορές μέσα σε δύο μόλις μήνες εντός του 2022 εκτροχιάστηκαν αμαξοστοιχίες

 

Κώφευαν και αγνοούσαν τις προειδοποιήσεις τόσο των εργαζομένων όσο και τα πραγματικά περιστατικά.

 

Αν και «ηχούσαν καμπανάκια» σφύριζαν αδιάφορα και έκαναν βαρύγδουπες δηλώσεις για την ασφάλεια δήθεν των επιβατών στα τρένα. Έως σήμερα, και το συγκλονιστικό δυστύχημα στα Τέμπη. Τρεις φορές μέσα σε δύο μόλις μήνες εντός του 2022 εκτροχιάστηκαν αμαξοστοιχίες. Σαν από θαύμα δεν είχαμε θύματα.

 

Η πρώτη φορά στις 1 Αυγούστου 2022 όταν εκτροχιάστηκε η τοπική αμαξοστοιχία 1521 στην Τιθορέα.   Η δεύτερη λίγες εβδομάδες μετά όταν εκτροχιάστηκε η προαστιακή αμαξοστοιχία στο Λιανοκλάδι και η τρίτη δύο εβδομάδες μετά και συγκεκριμένα στις 21 Οκτωβρίου 2022 όταν εκτροχιάστηκε η αμαξοστοιχία 882 στην περιοχή της Τιθορέας.

Στην τελευταία περίπτωση μάλιστα την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε η μετωπική σύγκρουση με άλλη αμαξοστοιχία. Όπως έγινε τα ξημερώματα με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.

Τη μέρα εκείνη η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης εξέδωσε ανακοίνωση.

Όπως ανέφερε, «ο σημερινός (21/10/2022) νέος εκτροχιασμός (δεύτερος σε δέκα ημέρες) επιβατικής αμαξοστοιχίας (882) στην περιοχή της Φθιώτιδας και στην περίφημη «Τηλεδιοίκηση Τιθορέας- Δομοκού» που εγκαινίασαν – έθεσαν σε λειτουργία οι Διοικούντες τον ΟΣΕ και η πολιτική ηγεσία μόλις 4 μήνες πριν, αποτελεί απόδειξη για το ότι τίποτα δεν λειτουργεί καλά στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο».

Στην ίδια ανακοίνωση γινόταν λόγος για «ετοιμότητα των μηχανοδηγών» και ότι τα χειρότερα «αποφεύχθηκαν για άλλη μια φορά». Οι εργαζόμενοι επέρριπταν ευθύνες στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών ότι «αρνείται τον διάλογο με τους μηχανοδηγούς και να ακούσει την πραγματικότητα για την κατάσταση στην σιδηροδρομική υποδομή».

Στα τέλη Οκτωβρίου του 2022 , η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης είχε αποστείλει εξώδικο προς τον ΟΣΕ, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τη Hellenic Train και τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων, καταγγέλλοντας την κακή κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου, την έλλειψη συντήρησης και τα φωτοσήματα που δεν λειτουργούν.

 

Εαν υπάρχει και λίγη ανθρωπιά και τσίπα έστω ακόμη και σημερα θα πρέπει να θέσουν οι υπεύθυνοι της εθνικής αυτής τραγωδίας τις παρατήσεις τους στο τραπέζι του πρωθυπουργού άμεσα !!!!! 

 

 

 

 

 

 

Πηγη documentonews.gr 

Related posts

TOC TOC ενεργός τώρα στο ΘΕΑΤΡΟ ΗΒΗ

Newsroom

To θαλάσσιο φυτό που κάνει το νερό κρυστάλλινο στις ελληνικές θάλασσες

Newsroom

Αλλαγή του καιρού βροχές μέχρι την τρίτη -Δείτε ποιες περιοχές της Ελλάδας θα επηρεαστούν

Newsroom