ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το σενάριο για να βγάλει η Ελλάδα πέντε ομάδες στην Ευρώπη!

champions-league.

Το σενάριο για να βγάλει η Ελλάδα πέντε ομάδες στην Ευρώπη!

 

Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει μπει στην τελική ευθεία πλέον και μετά τα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ η κούρσα του τίτλου έχει αποκτήσει δύο ξεκάθαρα φαβορί, πρωτίστως φυσικά την ΑΕΚ και δευτερευόντως τον ΠΑΟΚ. Ο 4ος Ολυμπιακός έμεινε πίσω πια, στο -8 από την κορυφή, ενώ και ο Παναθηναϊκός βρίσκεται έξι βαθμούς μακριά.

Αν η Superleague έληγε σήμερα, η ΑΕΚ ως πρωταθλήτρια θα πήγαινε στον 2ο προκριματικό του Champions League, ο ΠΑΟΚ στον 2ο προκριματικό του Europa League και ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακός στον 2ο προκριματικό του Conference League. Όλοι τους με τρεις γύρους μέχρι τους ομίλους. Αυτά, βέβαια, με έναν σημαντικό αστερίσκο: τον τελικό του Κυπέλλου, μιας και ο Κυπελλούχος παίρνει τη θέση του 2ου της βαθμολογίας στο Europa League.

Στον τελικό του Κυπέλλου βρίσκονται ο Παναθηναϊκός και ο Άρης, κάτι που σημαίνει πως αν οι Θεσσαλονικείς κατακτήσουν το πρώτο τους τρόπαιο μετά από 54 χρόνια, τότε ο 4ος -σήμερα- Ολυμπιακός θα μείνει εκτός Ευρώπης και ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό θα παίξουν στο Conference League.Παρά ταύτα, υπάρχει και το σενάριο με τον Άρη Κυπελλούχο Ελλάδας, οι Ερυθρόλευκοι να βγουν επίσης στην Ευρώπη και η χώρα μας να έχει πέντε εκπροσώπους!

Ποιο είναι αυτό;

Να κατακτήσει ο Ολυμπιακός το Conference League! Οι Πειραιώτες προκρίθηκαν στα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια με τον ανεπανάληπτο θρίαμβο επί της Μακάμπι στη ρεβάνς με 6-1. Στους “8” τους περιμένει η Φενέρμπαχτσε και αν καταφέρουν να περάσουν τους Τούρκους ακολουθεί μία εκ των Άστον Βίλα ή Λιλ.

 

Στην περίπτωση λοιπόν που ο Ολυμπιακός γίνει το πρώτο ελληνικό κλαμπ που θα κατακτήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο και παράλληλα τερματίσει 4ος, με τον Άρη να κατακτάει το Κύπελλο, τότε η Ελλάδα θα έχει πέντε ομάδες τη νέα σεζόν στην Ευρώπη, με τους Ερυθρόλευκους να πηγαίνουν απευθείας στους ομίλους του Europa League.

Στον αντίποδα δεν θα ισχύσει κάτι τέτοιο σε περίπτωση που κατακτήσει το Conference League ο ΠΑΟΚ, με βάση τη σημερινή βαθμολογία της Superleague. Σε αυτό το σενάριο ο Δικέφαλος θα πάει κανονικά στους ομίλους του Europa League αλλά αν ο Ολυμπιακός είναι 4ος και ο Παναθηναϊκός ηττηθεί στον τελικό του Κυπέλλου, η ομάδα του Μεντιλίμπαρ θα μείνει εκτός Ευρώπης και η χώρα μας θα έχει δύο εκπροσώπους της στο Europa League.

Φυσικά υπάρχει και το ακραίο σενάριο ο Δικέφαλος του Βορρά να κάνει δικό του το Conference League και να τερματίσει 4ος στη βαθμολογία. Ακραίο με βάση το +4 και το +6 από τους “αιωνίους”, σε συνδυασμό με την αγωνιστική του εικόνα. Σε αυτή την περίπτωση, κι εφόσον ο Άρης κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας, επίσης η χώρα μας θα βγάλει πέντε ομάδες στην Ευρώπη.

 

Τι γίνεται με τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή και κάτοχο του Conference!

 

Πάμε όμως να δούμε κι ένα ακόμα σενάριο, ο ΠΑΟΚ να στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας και παράλληλα να κατακτήσει εκείνος του Conference League, ευρισκόμενος στα προημιτελικά -για δεύτερη φορά την τελευταία τριετία- με αντίπαλο την Κλαμπ Μπριζ.

Σε αυτό το ενδεχόμενο οι Θεσσαλονικείς θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν την ευρωπαϊκή διοργάνωση  στην οποία θα αγωνιστούν: είτε στον 2ο προκριματικό του Champions League (με τρεις γύρους μέχρι τους ομίλους με βάση το νέο σύστημα), δικαίωμα που τους δίνει ο ελληνικός τίτλος, είτε να πάνε απευθείας στους ομίλους του Europa League ως κάτοχοι του ευρωπαϊκού τροπαίου.

Σημειώνεται ότι αν επιλέξουν το δεύτερο, η θέση στο Champions League δεν θα καλυφθεί από τον 2ο της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα.

Πηγη sdna.gr

Related posts

Με εντολή Μητσοτάκη ανακαλείται η απόφαση για φιλάθλους στα γήπεδα

Newsroom

Κλήρωση playoffs Champions League: Με Ομόνοια ή Ερυθρό Αστέρα ο Ολυμπιακός ο αντίπαλος του Ολυμπιακού

Newsroom

UEFA:Πράσινο φως για γεμάτες κερκίδες σε αγωνες του Champions League αρκεί να…

Newsroom