ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Αποστολική Διακονία

Έρχεται σκοτάδι: Γίνετε εσείς το φως του κόσμου (βίντεο)

Γέρων Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Έρχεται σκοτάδι – Γίνετε εσείς το φως του κόσμου (βίντεο)

 

Το σύστημα της παγκοσμιοποίησης που επιθυμεί τους ανθρώπους να είναι τηλεκατευθυνόμενα βλήματα, ώστε να μπορούν να προωθούν πολύ πιο σύντομα τα σχέδιά τους. Το σύστημα έχει πετύχει η νεολαία να μην υπάρχει και όπου υπάρχει απλά να ζει.

Αραχτοί στις καφετέριες αφοσιωμένοι και προσκολλημένοι στο κινητό τηλέφωνο, το tablet και το ίντερνετ που κατευθύνουν νους και συνειδήσεις εκεί που επιθυμούν αυτοί που βρίσκονται πίσω από το σύστημα της παγκοσμιοποίησης. Με αποκορύφωμα την μετατροπή μας από πρόσωπα σε αριθμούς.

Το σύστημα επιθυμεί κατευθυνόμενες κοινωνίες και ανθρώπους – πιόνια του συστήματος (αριθμούς και όχι πρόσωπα) που εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους, μέχρι και τα ιντερνετικά παιχνίδια είναι κατασκευασμένα με τέτοιο τρόπο που αποχαυνώνουν τον άνθρωπο και τον κάνουν πιο εθιστικό για να ασχολείται με τις ώρες με ανούσια πράγματα. Δεν θέλουν ανθρώπους και δη νέους, που να λειτουργεί σωστά ο εγκέφαλός τους. Τέτοιοι άνθρωποι είναι περιθωριακοί για το σύστημα, αλλά και όπου υπάρχουν προσπαθούν να τους αφανίσουν ή να τους απομυθοποιήσουν στα μάτια των υπολοίπων, για να παραμείνει γενική αποβλάκωση του κόσμου.

Προωθείται συνέχεια η “ευκολία”, η “ελευθερία”, η “ξεκούραση”, το “οικονομικό κέρδος”, το “κέρδος του χρόνου και του κόπου”, χωρίς όμως να φαίνεται τι κρύβεται από πίσω.

Μας περνούν το μήνυμα της εύκολης ζωής, αυτό που αρέσει στη κοινωνία η οποία δεν έχει μάθει να αγωνίζεται, δεν έχει μάθει αξίες, δεν έχει μάθει να εκτιμά αυτό που είναι, δεν έχει μάθει τους νόμους του Θεού, διότι έτσι τους μεγάλωσαν τα συστήματα της παγκοσμιοποίησης.

 

Related posts

Μόρφου: ”Να έχουμε φόβο Θεού και όχι αρρωστοφοβία”

Newsroom

Αγία Υπομονή εορτάζεται σήμερα στις 29 Μαΐου από την Ορθόδοξη Εκκλησία

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Συκοφαντία – Το κάνουν στον Χριστό θα το κάνουν και σε σένα