ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Διεθνή ΝέαΕιδήσειςΡοή Ειδήσεων

Η απόγονος του Μάρκου Μπότσαρη που προσπαθεί να πάρει την ελληνική ιθαγένεια

Η απόγονος του Μάρκου Μπότσαρη που προσπαθεί να πάρει την ελληνική ιθαγένεια

Η Ελίζαμπέτα Μπότσαρη, η οποία, όπως μαρτυρά και το επίθετο της είναι απόγονος του Μάρκου Μπότσαρη, ζει στη Βραζιλία και προσπαθεί εδώ και οχτώ χρόνια να λάβει την ελληνική ιθαγένεια.

Η Ελιζαμπέτα Μπότσαρη γεννήθηκε στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας από Έλληνα πατέρα και Βραζιλιάνα μητέρα. Εδώ και οχτώ χρόνια προσπαθεί να πάρει την ελληνική ιθαγένεια έχοντας στείλει πολλές φορές στο προξενείο όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Μέχρι στιγμής οι προσπάθειες της είναι μάταιες.

Η διαδικασία αυτή, που η ίδια κυνηγάει από τα 20 της χρόνια, εκτός από χρονοβόρα είναι και κοστοβόρα, καθώς τα χαρτιά, οι επικυρώσεις και οι αποστολές τους, πολύ συχνά κοστίζουν.

Η πρώτη απόρριψη ήρθε το 2018, ενώ το 2019 ξαναέκανε αίτηση. Ταυτόχρονα ήρθε και δια ζώσης στην Αθήνα για να επικοινωνήσει με τους υπεύθυνους για το ζήτημα, κάτι που δεν κατάφερε, καθώς έλειπαν διακοπές.

Η αγάπη της για τον τόπο των προγόνων της είναι φανερή, κα θώς από το Σάο Πάολο προσπαθεί να διαδώσει τις ελληνικές παραδόσεις, μυώντας τους Βραζιλιάνους στις ελληνικές γεύσεις.

Τον τελευταίο χρόνο έχει στήσει μια μικρή επιχείρηση, ονόματι BOT (από τα πρώτα τρία γράμματα του επωνύμου της), που παρασκευάζει και διανέμει ελληνικά παραδοσιακά γλυκά, όπως μελομακάρονα, κουραμπιέδες και μπακλαβά.

Οι ελληνικές γεύσεις φαίνεται να έχουν ενθουσιάσει τους Βραζιλιάνους.

Related posts

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τριήμερο διαπραγματεύσεων Ουκρανίας-Ρωσίας στην Τουρκία

Newsroom

Ερευνα του ΕΚΠΑ – Με αυτές τις προϋποθέσεις θα πρέπει να ανοίξει η εστίαση

Newsroom

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να μιλάει για την Αγία Σοφία

Newsroom