ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Ορθοδοξία

Με λαμπρότητα εορτάστηκε πανηγυρικά η μνήμη του Αγίου Αυγουστίνου Επισκόπου Ιππώνος στο Τρίκορφο Φωκίδος

Με λαμπρότητα εορτάστηκε πανηγυρικά η μνήμη του Αγίου Αυγουστίνου Επισκόπου Ιππώνος και της μητρός αυτού, Αγίας Μόνικας στο Τρίκορφο Φωκίδος

Αρκετοί πιστοί παρευρέθηκαν στην εορτή τόσο την παραμονή Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 όσο και ανήμερα την Τρίτη 15 Ιουνίου 2021 για να τιμήσουν τον Άγιο Αυγουστίνο.

Προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης, κ. Καλλίνικος, ο οποίος χοροστάτησε στην πανηγυρική ακολουθία του Εσπερινού και προεξήρχε ανήμερα της πανηγύρεως στην Θεία Λειτουργία όπου και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Εσπερινό.

Κατά το μοναστηριακό έθιμο ευλογήθηκαν στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τα κόλλυβα του Αγίου Αυγουστίνου, που φιλοτέχνησαν οι πατέρες της Ιεράς Μονής, με προσευχή και αγάπη για να τιμήσουν τον προστάτη Άγιο τους.

Να σημειωθεί ότι ο Καθηγούμενος του Ιερού Ησυχαστηρίου Γέροντας Νεκτάριος μαζί με τους πατέρες της αδελφότητος, παρείχαν και τις δυο ημέρες πλούσια την φιλοξενία στους ιεράρχες, στους κληρικούς και στους προσκυνητές που ήρθαν να τιμήσουν και να πάρουν την ευλογία του Αγίου Αυγουστίνου.

Να σημειωθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της πανηγύρεως και τις δυο ημέρες τηρήθηκαν τα σχετικά μέτρα κατά της πανδημίας.

Εκ του Ιερού Ησυχαστηρίου

Related posts

Γερόντισσα Παϊσία: Και τα θαυμαστά γεγονότα (βίντεο)

Newsroom

Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: «Όποιος αποφασίσει τον θάνατο δεν φοβάται τίποτε»

Newsroom

7 Μαΐου: Η Αγία μας Εκκλησία τιμά την Ανάμνημη του εν τω ουρανώ φανέντος σημείου του Τιμίου Σταυρού επί Κωνσταντίνου