Κοινοποιείστε το άρθρο

Σύψας: Νέα μέτρα ακόμα και αύριο στην Αττική

Ακόμη και αύριο μπορεί να ληφθούν νέα μέτρα στην Αττική για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού, σύμφωνα με τον καθηγητή και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Νίκο Σύψα.

 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 , είπε ότι τα όλα τα ποιοτικά στοιχεία “προοιωνίζουν θύελλα”, όχι μόνο όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά και στις διασωληνώσεις, τις εισαγωγές και το ποσοστό κάλυψης των κλινών ΜΕΘ.

Για το ενδεχόμενο τοπικών lockdown στην Αττική, ο κ. Σύψας ανέφερε ότι θα εξεταστεί κατά πόσο είναι εφικτό να απομονωθεί μια μικρή περιοχή, αλλιώς θα πάμε σε οριζόντια μέτρα στο λεκανοπέδιο.

Εξάλλου, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην ΕΡΤ, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο του τοπικού lockdown,τονίζοντας ότι το επιδημιολογικό φορτίο είναι μεγάλο στην Αττική και ειδικά στο δήμο Αθηναίων. Πρόσθεσε δε ότι εξετάζουν τους τρόπους ώστε να είναι «πιο αποτελεσματικοί σε δημοτικά διαμερίσματα».

Την ίδια ώρα, η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι οριακή. Μάλιστα το Γενικό Κρατικό Νίκαιας δεν δέχεται πλέον επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19, λόγω έλλειψης υποδομών και προσωπικού. Ωστόσο η διοίκηση του νοσοκομείου διαβεβαιώνει ότι θα υπάρξει άμεση πρόσληψη νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού.

Δεν έχει υλοποιηθεί κανένα αίτημά μας από την αρχή της πανδημίας, κατήγγειλε στον Αθήνα 9.84 η Μαίρη Αγρογιάννη, γιατρός στο συγκεκριμένο νοσοκομείο και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ.
Τόνισε πως εν μια νυκτί, χωρίς προετοιμασία και υποδομές, ανακοινώθηκε στο κρατικό της Νίκαιας ότι θα πρέπει να νοσηλεύσει κρούσματα.

Περιγράφοντας την κατάσταση που διαμορφώθηκε, η κ. Αγρογιάννη ανέφερε ότι ασθενείς περίμεναν 5 και 6 ώρες για να νοσηλευθούν, ενώ κάποιοι σε βαριά κατάσταση μεταφέρονταν από τους τραυματιοφορείς από χώρο σε χώρο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους.

Όσον αφορά την εικόνα στις ΜΕΘ της Αττικής, είπε ότι το 70% είναι καλυμμένο, ενώ σε κάθε κλίνη πρέπει να αντιστοιχούν 4 νοσηλευτές και τώρα υπάρχουν κάτω από 2.

«Ήδη έχουν ξεκινήσει να εκκενώνονται ΜΕΘ από άλλα περιστατικά, προκειμένου να μετατραπούν σε μονάδες Covid-19» δήλωσε στον ΣΚΑΙ η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, σημειώνοντας ότι σήμερα εκκενώνονται Μονάδες Εντατικής στο Αττικό και θα ακολουθήσει το Γεννηματά και άλλα νοσοκομεία. Η κ Παγώνη έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτή τη στιγμή ο Ευαγγελισμός έχει «φρακάρει» και δεν μπορεί να πάρει άλλους ασθενείς καθώς το νοσοκομείο είναι γεμάτο με κρούσματα κορονοϊού.

Σύσκεψη με αντικείμενο τη σημερινή καταγραφή των κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και την περαιτέρω αύξησή τους στα Νοσοκομεία της Αττικής πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το πρωί υπό τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Αύριο, οι νοσοκομειακοί γιατροί προχωρούν σε πανελλαδική απεργία, ζητώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

 

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο