ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
ΠολιτισμόςΣυνέδριαΣυνέδρια – Ημερίδες

1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΔΩΝ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΔΩΝ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

«ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΔΩΝ ΣΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ»

Εντατικά προχωρούν οι εργασίες και όλα βαίνουν καλώς για το 1ο Συνέδριο της Ένωσης Καραγκούνηδων Ν. Τρικάλων(Ε.Κ.Ν.Τ.) που θα πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα στις 4 & 5 Σεπτεμβρίου 2021 για τους  «ΑΓΏΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΔΩΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ». 

Οι εισηγητές προερχόμενοι όχι μόνο από το χώρο των Τρικάλων αλλά και από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.  Καταξιωμένοι εισηγητές έχουν επιμεληθεί τις εργασίες τους που παρέδωσαν  στην οργανωτική επιτροπή  και τις οποίες θα αναλάβει η Επιστημονική Επιτροπή  του συνεδρίου.

Μέσα από τις ανακοινώσεις του Συνεδρίου θα ακουστούν και θα βγουν στη δημοσιότητα  στοιχεία πρωτόγνωρα που αφορούν  τους  Καραγκούνηδες όλου του Θεσσαλικού Κάμπου αλλά και ολόκληρη τη Θεσσαλία  που ξεσηκώθηκε πολύ νωρίς, από τα προεπαναστατικά χρόνια για την χιλιάκριβη λευτεριά της.

  Έτσι πιστεύουμε ότι θα βάλει ο καθένας το λιθαράκι του για την ανάδειξη της τοπικής μας ιστορίας και του πολιτισμού των Καραγκούνηδων.

Στα πλαίσια του συνεδρίου, μέρος των εισηγήσεων θα αποτελέσει και τελετουργικός χορός με ιστορικά Καραγκούνικα τραγούδια καθώς και θεατρικό δρώμενο. Αρωγοί και συνεργάτες της Ε.Κ.Ν.Τ.   η τοπική αυτοδιοίκηση και φορείς: Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, Δήμος Τρικκαίων-Επιτροπή 2021, Φ.Ι.ΛΟ.Σ. Τρικάλων, Θεσσαλικό Ημερολόγιο.

                                                                                                ο Πρόεδρος ΔΣ

                                                                                           Αντώνης Παπαμιχαήλ

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Θησαυροί από τη Σμύρνη στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού – «Αγια-Σοφιά» (photos)

Newsroom

«Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς»: Μια έκθεση- ύμνος στη Μελίνα Μερκούρη εγκαινιάζεται στις 18 Ιανουαρίου

Η ιστορία της Πλατείας Ομονοίας