ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Υγεία

7 καρκινικά συμπτώματα που πρέπει να δώσουμε προσοχή!

7 καρκινικά συμπτώματα που πρέπει να δώσουμε προσοχή!

 

Είναι πολύ σημαντικό να προσέχουμε τις διάφορες αλλαγές στο σώμα μας, όπως την ξαφνική εμφάνιση κάποιου όγκου ή μια ασυνήθιστη λειτουργία του εντέρου, καθώς ενδέχεται να αποτελούν συμπτώματα καρκινικής ασθένειας.

Σαφώς και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αναφορικά με όλες τις αλλαγές και τα σημάδια που μπορεί να εμφανίσει το ανθρώπινο σώμα, αλλά καλύτερα να δίνουμε την απαραίτητη προσοχή και να εντοπίζουμε εγκαίρως κάποια σημάδια που μας προειδοποιούν για την εμφάνιση καρκίνου.

Τα σημάδια αυτά όπως τα αναφέρει το επιστημονικό περιοδικό WebMD και η Αμερικανική Αντικαρκινική Κοινότητα είναι:

Ανεξήγητη απώλεια βάρους: Παρόλο που οι περισσότεροι από εμάς ενθουσιαζόμαστε όταν χάνουμε βάρος, αν αυτό συμβαίνει χωρίς να το επιδιώκουμε και μάλιστα σε έντονο βαθμό υποδηλώνει κάποιο σοβαρό πρόβλημα στον οργανισμό.

Αλλαγές στο δέρμα: Ειδικά στις ελιές του δέρματος που εκτίθενται στον ήλιο ή αν ξαφνικά εμφανίζεται κάποιο μελάνωμα. Απευθυνθείτε άμεσα σε δερματολόγο γιατί πρόκειται για μία από τις πιο συνηθισμένες μορφές καρκίνου.

Δυσκολία στην κατάποση: Ίσως να μην σημαίνει τίποτα, ίσως να αποτελεί περιστασιακό πρόβλημα στις αμυγδαλές. Αν, όμως, επιμένει θα πρέπει να το ελέγξετε για να αποφύγετε τον κίνδυνο γαστρεντερικού καρκίνου, π.χ. στον οισοφάγο, οπότε απαιτούνται άμεσες εξετάσεις.

Αιμορραγία από λάθος μέρη: Αν παρατηρήσετε άνευ λόγου αίμα στο εσώρουχο, τα ούρα ή τα κόπρανα μην επαναπαυτείτε ότι έχει να κάνει με κάποια αιμορροΐδα. Μπορεί να σημαίνει καρκίνο του παχέως εντέρου, οπότε είναι προτιμότερο να συζητήσετε με τον γιατρό σας το ενδεχόμενο της κολονοσκόπησης.

Πόνος: Καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν συνηθίζουν να παραπονούνται για διάφορους πόνους και ενοχλήσεις, οι οποίοι ενώ στην πλειοψηφία τους δεν είναι επικίνδυνοι, καλό θα ήταν να ελέγχονται.

Αλλαγές στους λεμφαδένες: Αν παρατηρήσετε κάποιο εξόγκωμα ή πρήξιμο στους λεμφαδένες κάτω από την μασχάλη σας ή στον λαιμό σας, μπορεί να είναι ανησυχητικό και θα πρέπει να εξεταστεί από τον γιατρό σας.

Πυρετός: Αν έχετε πυρετό για μέρες και αυτός δεν οφείλεται σε κάποια γρίπη ή ίωση ενδεχομένως να σχετίζεται με καρκίνο, ή και με λευχαιμία σύμφωνα με τους γιατρούς.

Σε κάθε περίπτωση πάντως θα χρειαστεί να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και να κάνετε τις σχετικές εξετάσεις.

Related posts

Πρώτα τα ελληνόπουλα παιδιά στην παχυσαρκία στην Ευρώπη

Newsroom

Ιατρικός τουρισμός: Οι πολιτικές υγείας στο επίκεντρο του διεθνούς συνεδρίου POLITEIA του ΕΟΠΕ

Δυο ελληνικά βότανα που είναι φυσικά αντιβιοτικά

Newsroom