ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΕπικαιρότητα

Ο ΔΕΔΔΗΕ από τις 15 Ιανουαρίου με έγγραφο ζητούσε σχετική άδεια από το δασαρχείο και τους Δήμους συνδρομή για το κλάδεμα των δέντρων.

Ο ΔΕΔΔΗΕ από τις 15 Ιανουαρίου με έγγραφο ζητούσε σχετική άδεια από το δασαρχείο και τους Δήμους συνδρομή για το κλάδεμα των δέντρων.

Πρωτοφανές ήταν το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την χώρα μας τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα με πολλούς συνανθρώπους μας να μένουν για ολόκληρες ημέρες χωρίς ρεύμα.

Μάλιστα η ηλεκτροδότηση δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη και σήμερα σε πολλές περιοχές της Αττικής, όπως για παράδειγμα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και Αφίδνες, όπου 400 οικογένειες, 1500 άτομα δεν έχουν ρεύμα 3 ήμερες.

Από τα έντονα καιρικά φαινόμενα παρατηρήθηκε πτώση δέντρων και στύλων της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση και ο ΔΕΔΔΗΕ να κάνει τεράστιες προσπάθιες για την αποκατάσταση των βλαβών.

Ωστόσο ο ΔΕΔΔΗΕ με έγγραφο του από τις 15 Ιανουαρίου ζητούσε από τους Δήμους και τα Δασαρχέια την συνδρομή τους για το κλάδεμα των δέντρων που βρίσκονται κοντά στα καλώδια παροχής ρεύματος.

Στο έγγραφο μάλιστα, φαίνεται ότι ο ΔΕΔΔΗΕ ζητά σχετική άδεια από το δασαρχείο και ζητά από τους Δήμους να παραχωρήσουν προσωπικό και τη σχετική βοήθεια για να γίνουν οι εργασίες κλαδέματος των δέντρων

 

Τι απαντά η ΚΕΔΕ και ο προέδρο της  κ. Δ. Παπαστεργίου

Από την πλευρά της η ΚΕΔΕ, δια του προέδρου της Δ. Παπαστεργίου, παραδέχεται την ύπαρξη του εγγράφου της ΔΕΔΔΗΕ, προσθέτοντας πως ο Διαχειριστής ζήτησε από την Αυτοδιοίκηση την υπόδειξη χώρου για την εναπόθεση της ξυλείας που θα προκύψει από τα κλαδέματα. Ωστόσο δεν διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της ΚΕΔΕ η απάντηση που δόθηκε στον ΔΕΔΔΗΕ και εάν δόθηκε, το πότε έγινε αυτό.

ΚΕΔΕ: Δεν είναι αρμοδιότητά μας το κλάδεμα ή κόψιμο των δέντρων κατά μήκος των γραμμών

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαστεργίου τονίζει πως «οι δύσκολες για τους κατοίκους της Αττικής, καταστάσεις των τελευταίων ημερών πρέπει να μας προβληματίσουν, με δεδομένο ότι τα λεγόμενα “ακραία ή σπάνια φαινόμενα”, ούτε τόσο ακραία αλλά ούτε και τόσο σπάνια θα πρέπει να θεωρούνται πλέον».

 

 

 

Πηγη  ΔΕΔΔΗΕ energyin.gr

Related posts

Με κεντρικό σύνθημα: «Το βιβλίο είναι η δύναμή σου» Ξεκινάει την Παρασκευή το 24ο παζάρι βιβλίου στην πλατεία Κοτζιά

Άσκησης «Ηνίοχος 21»: Παρών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Στρουμφάκια: «Επιχείρηση Στρουμφίτα» στο θέατρο Alhambra