ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΕπικαιρότηταΟικονομία

Αποκλειστική δήλωση του Εμμ. Κουμαντάκη, πρόεδρου του ΟΕΣ Κρήτης στο greekaffair: «σε αυτόν το μεγάλο οικονομικό πόλεμο, το όπλο του είναι ο ιός και έχει σαν στόχο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις»

Αποκλειστική δήλωση του Εμμ. Κουμαντάκη, πρόεδρου του ΟΕΣ Κρήτης στο greekaffair: «σε αυτόν το μεγάλο οικονομικό πόλεμο, το όπλο του είναι ο ιός και έχει σαν στόχο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις»

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, Εμμανουήλ Κουμαντάκης μίλησε αποκλειστικά στο greekaffair.news σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον δημοσιογράφο Κυριάκο Τσικορδάνο

ΕΜΜ. Κ. H ζημιά είναι τεράστια για το λιανικό εμπόριο και γενικότερα για την τοπική οικονομία και επειδή δεν υπάρχουν και τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά αυτά που να οδηγούν στην κατεύθυνση ότι πρέπει να είναι κλειστή η αγορά και επειδή δεν υπάρχουν και οι δυνατότητες από τη μεριά του κράτους να βοηθήσει σε όλο αυτό το κόστος της μεγάλης αυτής ζημιάς ζητάμε με υγειονομικούς όρους, με απολύτως υγειονομικούς όρους και χωρίς να δημιουργήσουμε κανένα θέμα στο υγειονομικό πρόβλημα, να λειτουργήσουν οι γενικές επιχειρήσεις, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις από 150 τ.μ. και κάτω, με απόλυτους όρους και κανόνες.

Κ.Τ. Θεωρείτε κ. Κουμεντάκη ότι εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα μπουν λουκέτα με τον καινούριο χρόνο;

ΕΜΜ. Κ. Τεράστια λουκέτα, πολλές επιχειρήσεις θα κλείσουν. Και ουσιαστικά η επιμονή του  υπουργού και της κυβέρνησης να μην δίνουν τη δυνατότητα  στην Κρήτη αλλά και σε άλλες περιοχές, οι οποίες έχουν τα στοιχεία που να μπορούν να δουλέψουν οι αγορές με υγειονομικούς όρους, δίνει την κατεύθυνση ότι φοβόμαστε και σκεφτόμαστε ότι ίσως σε αυτήν την πανδημία κι σε αυτό το μεγάλο οικονομικό θέμα, σε αυτόν το μεγάλο οικονομικό πόλεμο,  το όπλο του είναι ο ιός και έχει σαν στόχο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ με τον καινούριο κόσμο που θέλουν να δημιουργήσουν, οι επιχειρήσεις αυτές θέλουν να είναι έξω από την υπόθεση της διανομής. Αυτό είναι στο μυαλό όλου του εμπορικού κόσμου στην Ελλάδα.

Κ.Τ. Το θεωρείτε ότι βοήθησε;

ΕΜΜ. Κ. Το click away δεν μπορεί να βοηθήσει καθόλου. Κοίταξε έγιναν τρομερές αλλαγές και ραγδαίες αλλαγές μέσα στο 2020 λόγω της κρίσης αυτής, η τεχνολογία, σε πολλές επιχειρήσεις που δεν την είχαν ενστερνιστεί, ούτε είχαν προσπαθήσει και προλάβει να κάνουν αυτές τις κινήσεις δεν μπορεί να βοηθήσει. Ούτε η κοινωνία είναι έτοιμη και δεν μπορούσε αυτό το πράγμα να λειτουργήσει και δεν λειτουργεί κιόλας και επιπλέον δεν είναι δυνατό να εφαρμοστεί το ηλεκτρονικό εμπόριο σε όλα τα είδη.

Ζητάμε με επιτακτικό τρόπο η Κρήτη να ανοίξει γιατί η ζημιά αυτή, του μήνα αυτού και του προηγούμενου, παίζουν καθοριστικό ρόλο στο μέλλον πολλών επιχειρήσεων που δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν και να ανοίξουν τον νέο χρόνο.

Κ.Τ. Ποια είναι η εικόνα αυτή τη στιγμή που έχετε από την Κρήτη και σαν ομοσπονδία εμπόρων και ποια είναι η φωνή των καταστηματαρχών;

ΕΜΜ. Κ. Η φωνή είναι ότι πρέπει να ανοίξει η αγορά, είναι πνιγμένη κυριολεκτικά , είναι αγανακτισμένη. Η αγορά πρέπει να ανοίξει υπάρχει αγανάκτηση, υπάρχει απόγνωση. Πρέπει να ανοίξει η αγορά!

Ηχητικό Απόσπασμα από της δηλώσεις του Εμμ. Κουμαντάκη

 

Ακολουθεί η επιστολή της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης

Διαβάστε την επιστολή εδώ   ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΟ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΛΙΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Related posts

Σε γενική επιφυλακή Στράτος – Αεροπορία – Πολεμικό Ναυτικό

Newsroom

Καστανιές: Συνεχίζονται τα επεισόδια – Παράνομοι μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν από το φράχτη

Newsroom

Μειωμένα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για επιβάτες και οχήματα

Newsroom