ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Κοινωνία

Ε65: Στην τελική ευθεία προς παράδοση για την Δυτική Θεσσαλία

Ε65: Στην τελική ευθεία προς παράδοση για την Δυτική Θεσσαλία, όπως τα Τρίκαλα και η Καλαμπάκα – Πότε παραδίδεται στη Κυκλοφορία; 

 

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών έδωσε ολες τις λεπτομέρειες για την Ε65 οσο αφορα την πρόοδο των εργασιών στον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας.

 

Ταξίδι προς προορισμούς στη Δυτική Θεσσαλία, όπως τα Τρίκαλα και η Καλαμπάκα, με έτοιμο τον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας (Ε65) θα κάνουν οι εκδρομείς του Πάσχα.

Όπως ανάφερε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, το τμήμα από τη Λαμία έως και την Καλαμπάκα (μήκους περίπου 135 χλμ.) θα παραδοθεί στην κυκλοφορία πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα.

«Στις 24 Απριλίου παραδίδουμε τον Ε65, μέχρι την Καλαμπάκα. Αυτό σημαίνει ότι πριν την Μεγάλη Εβδομάδα, θα μπορέσουν οι πολίτες, κυρίως στη Θεσσαλία, να πάνε στην Καλαμπάκα πολύ πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ασφάλεια», δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας στο συνέδριο «Υποδομές και Δίκτυα: Η Ελληνική Πραγματικότητα. Εκσυγχρονισμός, Ανθεκτικότητα και Βιώσιμη Ανάπτυξη» που διοργανώνει η Next is Now και η Dome Consulting.

Η πρόοδος στο βόρειο τμήμα (Τρίκαλα – Εγνατία) εκτιμάται ότι θα φθάσει το 70% έως τα τέλη του 2024 και θα παραδοθεί στην κυκλοφορία το 2025.

Όταν ολοκληρωθεί ο Ε65 (συνολικού μήκους 181,5 χλμ., με δύο λωρίδες κυκλοφορίας + ΛΕΑ ανά κατεύθυνση), η διαδρομή από τη Λαμία έως την Εγνατία θα διαρκεί 1 ώρα και 45 λεπτά, από 3 ώρες και 15 λεπτά που χρειάζονταν πριν την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου.

 

Related posts

Σωτήρης Τσιόδρας: Ναι στο περπάτημα αλλά με αποστάσεις (Βίντεο)

«1204 η Άλωση που τσάκισε την Πόλη» και σύγχρονος και την Βυζαντινή αυτοκρατορία

Newsroom

Στην «καρδιά» της Αθήνας ο έφιππος Μέγας Αλέξανδρος

Newsroom