ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Έγκλημα στα Τέμπη: Νέοι έγραψαν τα ονόματα των 57 νεκρών με κόκκινο χρώμα μπροστά στη Βουλή

Έγκλημα στα Τέμπη: Νέοι έγραψαν τα ονόματα των 57 νεκρών με κόκκινο χρώμα μπροστά στη Βουλή

 

Χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν από το πρωί στο κέντρο της Αθήνας στη μεγάλη διαδήλωση με κεντρικό αίτημα την απόδοση δικαιοσύνης για το έγκλημα των Τεμπών.

 

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους συγγενείς και φίλοι των θυμάτων. Σε μια συμβολική κίνηση έγραψαν με κόκκινο χρώμα τα ονόματα των 57 νεκρών έξω από την Βουλή, μπροστά στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

Μπροστά από την ίδια Βουλή όπου η κυβερνητική πλειοψηφία στην Εξεταστική Επιτροπή προσπάθησε με κάθε τρόπο να θάψει τις ευθύνες, φτάνοντας στο σημείο να εμποδίσει ουσιώδεις μάρτυρες να καταθέσουν.

Υπολογίζεται ότι πάνω από 20.000 άνθρωποι συμμετείχαν στο μεγάλο συλλαλητήριο στην πρωτεύουσα μόνο, καθώς κινητοποιήσεις έγιναν σε όλη τη χώρα.

Τρεις συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και του ΠΑΜΕ, με τον κόσμο να κρατά πανό με συνθήματα όπως: «Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή», «Στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασε ποτέ», «Μαμά κοιμήσου γιατί θα αργήσω».

Παράλληλα, νέοι έγραψαν, μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη τα ονόματα των 57 θυμάτων, με κόκκινα γράμματα.

Οι συγκεντρώσεις ξεκίνησαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και στα Προπύλαια, με μια μεγαλειώδη πορεία προς το Σύνταγμα, ενώ συγκέντρωση υπήρξε και στα γραφεία της Hellenic Train.

Την ίδια ώρα, με κεντρικό σύνθημα «οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους, πραγματικές αυξήσεις μισθών και όχι αυξήσεις κοροϊδίας» η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, «ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις κι όχι αυξήσεις – κοροϊδία του 1,5 ευρώ τη μέρα, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας».

Ένταση με δακρυγόνα και μολότοφ

Οι κινητοποιήσεις σημαδεύτηκαν και από επεισόδια καθώς κατά τη διάρκεια της πορείας επικράτησε ένταση μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όταν ομάδα διαδηλωτών πέταξε μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, στη Βουλή, με την ΕΛ.ΑΣ. να απαντά με χρήση χημικών.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στην Πανεπιστημίου στο ύψος της Ομόνοιας με τις αστυνομικές δυνάμεις να «ανταλλάσσουν» κρότου λάμψης και μολότοφ με αγνώστους ενώ και η «Αύρα» της Αστυνομίας έριξε νερό κατά των συγκεντρωμένων..

Related posts

Η Ρυθμιστική Αρχή θέτει ζήτημα «Ενεργειακού Τειρεσία» για κακοπληρωτές

Newsroom

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Ο Τσίπρας συζητά για όλα – Κύπρο, Αιγαίο, τζαμί σε Αθήνα, παράδοση των “8”, εκλογή μουφτή»!

Newsroom

Γεωργιάδης: «Όσοι είναι με τον Πούτιν να μην κρύβονται πίσω από τον μαχητή των Αζόφ»