ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Υγεία

Γιατρούς του Κόσμου: Ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες από την Ουκρανία

Γιατρούς του Κόσμου: Ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες από την Ουκρανία

Με την υποστήριξη του Ομίλου Sani/Ikos, τα Ανοικτά Πολυϊατρεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη παρέχουν υπηρεσίες υγείας και είδη πρώτης ανάγκης σε οικογένειες από την Ουκρανία που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Οι Γιατροί του Κόσμου, ανταποκρινόμενοι στις αυξημένες ανάγκες λόγω των προσφυγικών ροών από την Ουκρανία, εντείνουν τις δράσεις τους στο εσωτερικό της Ελλάδας προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ακόμα περισσότερων ευάλωτων γυναικών και των παιδιών τους, έχοντας στο πλευρό τους τον ξενοδοχειακό όμιλο Sani/Ikos.

Στη διάρκεια των τελευταίων πέντε μηνών, περισσότερα από 65.000 άτομα από την Ουκρανία έχουν καταφύγει στην Ελλάδα, εκ των οποίων η πλειονότητα είναι γυναίκες και παιδιά. Λόγω και της πανδημίας Covid19, εντείνεται η ανάγκη για στοχευμένη και ολοκληρωμένη παροχή φροντίδας στους ανθρώπους που έχουν εκτοπιστεί αναζητώντας προστασία.

Προτεραιότητα της δράσης των Γιατρών του Κόσμου είναι η άμεση παροχή φροντίδας υγείας στις γυναίκες και τα παιδιά που έχουν φτάσει στη χώρα μας από την Ουκρανία και η διευκόλυνση της ένταξής τους στην ελληνική κοινωνία. Μέσα από τα Ανοικτά Πολυϊατρεία, που βρίσκονται στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, οι Γιατροί του Κόσμου στηρίζουν τον προσφυγικό πληθυσμό, παρέχοντας καθημερινά ιατρική φροντίδαψυχοκοινωνική καθώς και υλική υποστήριξη, με προϊόντα πρώτης ανάγκης, όπως είδη βρεφικής φροντίδας, προϊόντα ατομικής υγιεινής και επισιτιστικής βοήθειας.

Αρωγός της πρωτοβουλίας αυτής είναι ο Όμιλος Sani/Ikos, που με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, στηρίζει τη δράση των Γιατρών του Κόσμου, διασφαλίζοντας την προστασία και την ευημερία των ευάλωτων συνανθρώπων μας που αναζητούν βοήθεια στην Ελλάδα.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τη λειτουργία των Ανοικτών Πολυϊατρείων εδώ

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Λεμόνια: Οι ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες που προσφέρουν

Newsroom

Αϋπνία: Τα top ροφήματα για έναν ήρεμο ύπνο

Δρ. Robert W Malone εφευρέτης των mRNA: «Το εμβόλιο προκαλεί τον ιό να γίνει πιο μολυσματικός»

Newsroom