ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Οικογένεια - Παιδί

Η σημασία της οικογένειας στη ζωή μας

Η σημασία της οικογένειας στη ζωή μας

Κανένας δεν μπορεί να φανταστεί, τη ζωή χωρίς οικογένεια.

Αποκλείοντας μερικά ατυχή άτομα, για τους περισσότερους από εμάς η σημασία της οικογένειας στη ζωή μας αποτελεί  ύψιστο αγαθό. Κανένας νόμος σε αυτόν τον κόσμο δεν μπορεί να αλλάξει αυτό το γεγονός.

Την στιγμή που μπαίνετε σε αυτόν τον ανελέητο κόσμο, όπου ο καθένας είναι για τον εαυτό του, υπάρχουν κάποιοι  αγαπημένοι εκεί έξω, που εξασφαλίζουν την ευτυχία σας.

Ας το παραδεχτούμε; δεν είμαστε τίποτα περισσότερο από ένα φθαρτό αντικείμενο, χωρίς κάποιος να φροντίζει για μας κατά την άφιξή μας σε αυτόν τον κόσμο.

Παρ όλες τις πιθανότητες, η οικογένειά σας θα φροντίσει για την ευημερία σας και θα προσπαθήσει να σας προσφέρει τις μεγαλύτερες ανέσεις στον κόσμο. Θα προστατεύσουν επίσης την αξιοπρέπειά σας και θα διασφαλίσουν ότι το σκάφος σας θα πετάξει με επιτυχία στην ακτή, ανεξάρτητα από τις πιθανότητες στη ζωή.

Δεν απαιτεί μια έντονη μνήμη για να θυμηθεί εκείνες τις ημέρες, όταν οι γονείς σας πρέπει να έχουν περάσει άγρυπνες νύχτες για να βεβαιωθείτε ότι αισθάνεστε οικεία, να έχετε καλά ή να διευκολύνετε το βάρος σας.

Κανένας εκεί έξω, εκτός από την οικογένειά σας, δεν μπορεί να συγχωρήσει τον ατελείωτο αριθμό από σφάλματα που έχετε διαπράξει στη ζωή σας.

Οι αξίες και η προγύμναση που μας μεταφέρονται από τα μέλη της οικογένειάς μας, θα μείνουν εκεί καθοδηγώντας μας για το υπόλοιπο της ζωής μας, διασφαλίζοντας έτσι την ανάπτυξή μας και την επιβίωσή μας στην κοινωνία.

Επιπροσθέτως, θα πρέπει να τεθεί ότι η οικογένειά μας είναι το πρώτο ινστιτούτο, όπου μας διδάχθηκαν πώς να αντιμετωπίσουμε τον φυσικό κόσμο. Στην πραγματικότητα, οι ψυχολόγοι δηλώνουν, ότι ένα παιδί μαθαίνει τα περισσότερα από τα πράγματα στη ζωή, από την οικογένειά του. Παράλληλα, κληρονομούμε κάποιες ιδιότητες από τους γονείς μας.

Έτσι λοιπόν, από το να αλλάξουν τις πάνες μας μέχρι να σταθούμε στα πόδια μας, μέχρι να μας στηρίξουν σε μια “δύσκολη” ώρα, τα μέλη της οικογένειάς μας στέκονται δίπλα μας σαν ένα ισχυρό βράχο, που μας ωθεί να αντιμετωπίσουμε με θάρρος τον κόσμο, ακόμη και σε περιόδους δυσκολιών.

Αναμφισβήτητα, η οικογένεια είναι η πιο σημαντική δύναμη που είναι υπεύθυνη για τη διαμόρφωση της προσωπικότητάς μας.

Ακόμη και όταν μεταναστεύουμε από το ένα μέρος στο άλλο, μεταφέρουμε μαζί μας τις οικογενειακές αξίες.

Στην πραγματικότητα, η οικογένειά μας είναι υπεύθυνη για την ταυτότητά μας. Θυμηθείτε ότι ο κόσμος, σας γνωρίζει με τις ενέργειές σας και όχι με τις προθέσεις σας.

Ότι έχουμε μάθει από την οικογένειά μας όλα αυτά τα χρόνια,  χρησιμεύει ως βασική προϋπόθεση για τις πράξεις μας στη ζωή.

Ως εκ τούτου, τα άτομα με “εκτεταμένη” οικογένεια απολαμβάνουν περισσότερα οφέλη έναντι ενός ατόμου που αποφασίζει να είναι μοναχικός στην ζωή. Ένα άτομο με οικογένεια λαμβάνει ένα συναισθηματικό πλεονέκτημα, το οποίο συχνά οδηγεί στην επιτυχία του στη ζωή.

Κατά τη διάρκεια δύσκολων περιόδων, όλοι στην οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων και εσάς, επωφελούνται λόγω της εκτεταμένης σχέσης, ειδικά σε περιστατικά όπως θάνατος, ατύχημα και ούτω καθεξής. Επίσης, η χαρά που συνδέεται με την επιτυχία ή οποιαδήποτε άλλη ευχάριστη στιγμή μεγαλώνει, όταν η οικογένειά μας είναι γύρω. Ο καθένας εκεί έξω μπορεί να αποκομίσει τα οφέλη της επιτυχίας ενός ατόμου, είτε είναι τα γενέθλιά σας, ένα νέο επιχειρηματικό εγχείρημα ή οποιοδήποτε άλλο ορόσημο στη ζωή.

Ενώ η τεχνολογία σίγουρα βοήθησε τις οικογένειες να παραμείνουν σε στενή επαφή μεταξύ τους, μπορεί να αντικαταστήσει την αίσθηση, όπως όταν λαμβάνει το αγκάλιασμα του παιδιού του ή μπορεί να χρησιμεύσει ως ιδανική ανταλλαγή όπως με ένα κτύπημα στην πλάτη;

Όποια και αν είναι η περίπτωση, η σημασία της οικογένειας είναι ανυπολόγιστη!

Related posts

Η πιο απαραίτητη βιταμίνη για τους άντρες

Newsroom

Πως είναι η τέλεια οικογένεια;

Newsroom

«Πρωταθλητές» στο καθισιό τα Ελληνόπουλα

Newsroom