Κοινοποιείστε το άρθρο

Καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας: «Η Καρδίτσα είναι “τελειωμένη” πόλη» – Aκόμα και δεν έχουν καταλάβει τι συνέβη και μιλάνε για τον… «Ιανό»!

Εν συνεχεία, για να καλύψουν την εγκληματική απραξία τους, μίλησαν για τον «”Ιανό” στην Θεσσαλία», ο οποίος «Ιανός» είχε κατέβει προς την νοτιοδυτική Πελοπόννησο στην ακριβώς αντίθετη πλευρά από αυτήν που ερχόταν ο «ανώνυμος όλεθρος»!

 

Μόλις το μεσημέρι της Παρασκευής κι ενώ είχε ήδη ξεκινήσει η καταιγίδα στην Θεσσαλία ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι «ενδέχεται να πληγούν οι νομοί Καρδίτσας, Μαγνησίας, Βοιωτίας και Φθιώτιδα και πιθανότατα η Φωκίδα και ίσως η Βόρεια Εύβοια από ένα άλλο κύμα κακοκαιρίας».

Και ενώ η τρομολαγνεία για τον «Ιανό» έπαιρνε και έδινε (ακόμα και τώρα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ για να δικαιολογήσουν το φιάσκο μιλάνε για «βιβλικές καταστροφές» στην Κεφαλλονιά, όταν το μόνο που συνέβη ήταν ότι πλημμύρισαν δύο χωριά, εκ των οποίων το ένα παραθαλάσσιο) η Θεσσαλία την Παρασκευή που έγινε η μεγάλη καταστροφή, κυριολεκτικά πνιγόταν.

Απροειδοποίητα. 

Ο ίδιος ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία, Νίκος Χαρδαλιάς, παραδέχθηκε με tweet, θέλοντας να απαντήσει σε αυτούς που τον κατηγορούν ότι δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση, ότι σήμα από το «112», έφυγε την Παρασκευή στις… 10 η ώρα το βράδυ!

Οταν όλα είχαν τελειώσει!

Ιδού το tweet: 

Δηλαδή ενώ περί τις 11.30 και πρωί της Παρασκευής αναφερόταν στον επικείμενο όλεθρο στην Θεσσαλία με την φράση «ενδέχεται να πληγούν οι νομοί Καρδίτσας, Μαγνησίας, Βοιωτίας και Φθιώτιδα και πιθανότατα η Φωκίδα και ίσως η Βόρεια Εύβοια από ένα άλλο κύμα κακοκαιρίας», μόνο δώδεκα ώρες μετά έφυγε το μήνυμα από το «112»!

Το αποτέλεσμα ήταν τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, μία γυναίκα να αγνοείται και η Καρδίτσα να έχει «σβηστεί» από την χάρτη, αφού την κρίσιμη ώρα την Παρασκευή δεν εξέτρεψαν τον ποταμό Καράμπαλη προς τα χωράφια, γιατί δεν είχαν εικόνα τι συνέβαινε αφού όλοι παρακολουθούσαν τον «Ιανό«, αλλά τον άφησαν να πνίξει την Καρδίτσα.

Ακόμα και τώρα στο χωριό Οξυά, όπου περίπου 40 άτομα -κυρίως μεγάλης ηλικίας με προβλήματα, μια έγκυος και ένα μικρό παιδί- βρίσκονται χωρίς νερό, ρεύμα και οδική πρόσβαση, η οποία είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποκατασταθεί.

Στον δήμο Μουζακίου από το μεσημέρι της Παρασκευής γκρεμίστηκε το κτίριο του Κέντρου Υγείας δείχνει τη σφοδρότητα και την ένταση της κακοκαιρίας, ενώ τεράστιες και ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές γενικότερα στις υποδομές.

Στον δήμο Παλαμά, η στάθμη του νερού στις κοινότητες Βλοχού και Μεταμόρφωσης είναι σε οριακό σημείο. Πρόκειται για περιοχές που το 1994 πλημμύρισαν με ανυπολόγιστες καταστροφικές συνέπειες. Επίσης, στον ίδιο δήμο, δύσκολη είναι η κατάσταση και στην κοινότητα Καλογριανών, τα οποία έχουν πλημμυρίσει.

Η απόλυτη καταστροφή θα ερχόταν από την υπερχείλιση του φράγματος της λίμνης Πλαστήρα, αλλά ευτυχώς, ο Θεός, παρά τις «προσπάθειες» της κυβέρνησης, γλίτωσε την Θεσσαλία από την ολική καταστροφή που κτύπησε την Καρδίτσα.

 

 

 

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο