ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Καιρός

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Που και πότε;

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Που και πότε;

 

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Αλλάζει από σήμερα ο καιρός με βροχές και καταιγίδες να σημειώνονται στη χώρα

Στη βορειοδυτική Ελλάδα θα πέσει ο μεγαλύτερος όγκος νερού και κοντά στα σύνορα με την Αλβανία θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Μέσα στην ημέρα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και προς τα κεντρικά. Από το ύψος της Θεσσαλίας και πιο νότια ο καιρός δεν φαίνεται να μεταβάλλεται σημαντικά. Οι βοριάδες θα ενισχυθούν σημαντικά προς το κεντρικό και βόρειο με Αιγαίο με 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία είναι επίσης σε πτώση στη βόρεια Ελλάδα και δεν θα ξεπεράσει τους 25 βαθμούς.

Νοτιότερα ο υδράργυρος θα είναι κοντά στους 26 – 28 βαθμούς.

 

Στην Αττική δεν αναμένεται κάτι αξιόλογο. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν προς το απόγευμα και ο υδράργυρος θα φτάσει μέχρι τους 27 βαθμούς, αργά το μεσημέρι.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται πρόσκαιρες βροχές ενώ ο βαρδάρης φέρνει ανέμους έως και 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24-25 βαθμούς.

Η αυριανή ημέρα θα είναι πιο δύσκολη και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή στα κεντρικάδυτικά και βόρεια τμήματα. Στη δυτική Θεσσαλία, την Ήπειρο, το βόρειο και κεντρικό Ιόνιο, την κεντρική Μακεδονία, θα έχουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες και ενδέχεται να έχουμε μέχρι και πλημμυρικά επεισόδια, προειδοποιεί ο μετεωρολόγος.

Από την Τετάρτη, αυτό το κύμα θα κινηθεί πιο νότια – νοτιοανατολικά και θα περάσει από τις περισσότερες περιοχές με πιο ήπιες εντάσεις ενώ από την Πέμπτη ο καιρός φτιάχνει και πάλι, με το ερχόμενο Σαββατοκύριακο να είναι θερμό, σε ανοιξιάτικα επίπεδα.

 

 

Related posts

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχεται επιδείνωση από τη Δευτέρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Newsroom

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Καύσωνας από την Αφρική θα επηρεάσει τα επόμενα 24ωρα την Ελλάδα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ: Έρχεται η κακοκαιρία Bianca με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Newsroom