ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Λέκκας: Δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα από το σεισμό των 4,6 Ρίχτερ στην Εύβοια

Λέκκας: Δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα από το σεισμό των 4,6 Ρίχτερ στην Εύβοια – Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου

 

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν από τις 5:27 τα ξημερώματα στην βορειοανατολική Εύβοια. Το επίκεντρο εντοπίζεται 2χλμ νότια, νοτιοανατολικά των Βασιλικών Ιστιαίας και το εστιακό βάθος στα 18,7χλμ.

Όπως δήλωσε ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στην ΕΡΤ, υπήρχαν δονήσεις αρκετή ώρα πριν, το επίκεντρο τοποθετείται στα Βασιλικά της Εύβοιας μεταξύ των δήμων Αιδηψού και Λίμνης.

Ο σεισμός ήταν έντονος, αλλά δεν προκάλεσε ζημιές, μόνο κάποιες πολύ μικρές ρωγμές, έγινε επικοινωνία με τους Δημάρχους Λίμνης και Αιδηψού, δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Ο σεισμός δημιούργησε την αίσθηση ότι ήταν μεγαλύτερος αλλά αυτό συνέβη γιατί οι περισσότεροι κάτοικοι κοιμούνταν εκείνη την ώρα και τον αντιλαμβάνονται πιο δυνατά.

Δεν μας περνάει απαρατήρητος αυτός ο σεισμός, τον παρακολουθούμε γιατί η περιοχή έχει δώσει μεγαλύτερους σεισμούς και είναι μία ευαίσθητη περιοχή.

Κάνουμε τα πάντα για την πρόληψη, τόνισε ο κ. Λέκκας και ανέφερε ότι θα γίνει μεγάλη άσκηση στην Κρήτη 22,23,24 του μήνα, με στόχο να προετοιμαζόμαστε για να είμαστε ασφαλής, αφού ο σεισμός δεν προβλέπεται.

 

Πηγη ΕΡΤ

Related posts

‘’Αισθητικά αναβαθμισμένος’’άνοιξε ο κήπος του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Newsroom

Ένα ακόμα Πλοίο Γενικής Υποστήριξης με το όνομα «ΗΡΑΚΛΗΣ» απέκτησε το ΠΝ – Δωρεά οικ. Π. Λασκαρίδη

Κακοκαιρία “Daniel” – Μπέος στον ΑΝΤ1: Ο Βόλος έχει γίνει μια λίμνη, ο Θεός να βάλει το “χέρι του”

Newsroom