ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΕπικαιρότητα

lockdown τέλος από σήμερα το πρωί στις 06:00

Αρση περιοριστικών μέτρων – Τι αλλάζει από σήμερα μέχρι και την 1η Σεπτέμβρη

Στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε σήμερα το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης και προχώρησε σε επιθεώρηση πλοίου καθώς αίρονται οι περιορισμοί για τις υπερτοπικές μετακινήσεις.

Ο υπουργός Ναυτιλίας επισκέφθηκε στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «blue star delos», με αφορμή το άνοιγμα των μετακινήσεων προς τα νησιά και ανακοίνωσε την αύξηση της πληρότητας των πλοίων από σήμερα στο 85% στα πλοία που έχουν καμπίνες και στο 80% χωρίς καμπίνες. Ο υπουργός ανέφερε ότι 80% στην πληρότητα των επιβατών ισχύει και στα ταχύπλοα, εφόσον βέβαια διαθέτουν ειδικά φίλτρα.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι πληρώματα και επιβάτες τηρούν τους κανόνες, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού, προκειμένου όπως «είπε το ταξίδι τους να είναι όχι μόνο ευχάριστο αλλά και ασφαλές».

 

Τόνισε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας προχώρησε στην αναθεώρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων με βάση και τα νέα εργαλεία που είχε στη διάθεσή του υπογραμμίζοντας ότι αυτό “είναι κάτι πολύ σημαντικό”.

Πρόσθεσε ότι η προτεραιότητα που δόθηκε στον εμβολιασμούς των κατοίκων των νησιών δημιούργησε ένα περιβάλλον αυξημένης ασφάλειας, στο οποίο οι επισκέπτες και οι συμπατριώτες μας μπορούν να χαρούν το φετινό καλοκαίρι με απόλυτη ασφάλεια.

Ο κ. Πλακιωτάκης ξεκαθάρισε ότι οι έλεγχοι των στελεχών του Λιμενικού Σώματος θα είναι συνεχείς και πάνω στα πλοία και στα λιμάνια, ώστε να έχουμε καλά ταξίδια και ένα ασφαλές καλοκαίρι ενώ κάλεσε πληρώματα και επιβάτες να τηρήσουν με απόλυτη συνέπεια τα περιοριστικά μέτρα.

Συμπλήρωσε ότι πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου Ναυτιλίας είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό πληρώματα και επιβάτες να τηρήσουν με συνέπεια τα περιοριστικά μέτρα.

Ελπίζουμε ότι το φετινό καλοκαίρι δεν θα έχει καμία σχέση με το περυσινό τόνισε.

Αυξημένη η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά

Σύμφωνα με τον open, η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά είναι αυξημένη με πολίτες να καταφθάνουν έχοντας στα χέρια τους τις απαραίτητες βεβαιώσεις ώστε να μεταβούν στα νησιά.

Στο λιμάνι κατέφθασαν και τουρίστες από Αυστρία και Αμερική με προορισμό κάποιο ελληνικό νησί.

 

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «blue star delos» αναχωρεί σήμερα το πρωί για Πάρο -Νάξο -Ιο -Θήρα με 700 επιβάτες και 160 οχήματα.

Πώς ταξιδεύουμε στα νησιά

Για τα ταξίδια στα νησιά χρειαζόμαστε Green Pass (με εξαίρεση τη Λευκάδα, την Εύβοια και τη Σαλαμίνα). Ειδικότερα για τα νησιά, όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών θα πρέπει να φέρουν κάποιο από τα εξής:

πιστοποιητικό εμβολιασμού (με διάστημα 14 ημερών από τη δεύτερη δόση)
αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών, είτε αρνητικό rapid ήself test 24 ωρών
βεβαίωση νόσησης (τουλάχιστον 2 μήνες μετά τη νόσηση και έως 9 μήνες)

 

 

Related posts

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Εταιρεία στοιχήματος πλήρωσε ήδη 16,5 εκατ. δολάρια σε όσους πόνταραν Μπάιντεν

Newsroom

Τρίκαλα: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 39ο αντάμωμα των Σαρακατσαναίων

Κεφαλονιά: Μοναδικές φωτογραφίες από ρωμαϊκό ναυάγιο με 6.000 αμφορείς

Newsroom