ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Διεθνή Νέα

Ο Ερντογάν εφάρμοσε στην Αγία Σοφία τις επιταγές του ISIS, αλλά ΗΠΑ και ΕΕ κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν

Ο Ερντογάν εφάρμοσε στην Αγία Σοφία τις επιταγές του ISIS, αλλά ΗΠΑ και ΕΕ κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν

 Το πρώτο περιοδικό που εξέδωσε στην τουρκική γλώσσα ο ISIS το 2015 ονομαζόταν  “Konstantiniyye”, όπως αποκαλούσαν  όλοι την Κωνσταντινούπολη , μέχρι την ίδρυση της τουρκικής Δημοκρατίας.

 

Το περιοδικό κατέγραφε τις θεωρίες και τα πιστεύω των φανατικών ισλαμιστών. Κατά την άποψη τους η Πόλη δεν ήταν ισλαμική. Έπρεπε να κατακτηθεί και να γίνει μουσουλμανική. Φυσικά αυτό θα γινόταν με την μετατροπή του συμβόλου της, της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

 

Αυτό ακριβώς έπραξε ο Ερντογάν μόλις βρήκε το κατάλληλο διεθνές κλίμα. Αρχικά ζύγισε εμάς μας βρήκε ελλιποβαρείς και προχώρησε εκμεταλλευόμενος την παγκόσμια κρίση . Όλος ο κόσμος είναι απασχολημένος με την πανδημία και τα προβλήματα που προκάλεσε στην οικονομία που κλυδωνίζεται παγκοσμίως. 

Άδραξε την ευκαιρία να ικανοποιήσει το όραμα των τρομοκρατών, φίλων και συνεργατών του. Αδίκως δεν κατηγορήθηκε από πολλούς  ότι είναι ο αρχηγός του ISIS.  Ενδεχομένως να κληθεί κάποτε να λογοδοτήσει ως αρχηγός των ισλαμιστών τρομοκρατών….

 

Η ενέργεια του αυτή μπορεί να μην ενόχλησε τις δυτικές πολιτικές ηγεσίες, άνοιξε όμως τους ασκούς του Αιόλου.

Η κατάργηση των νόμων της περιόδου της Δημοκρατίας και η επαναφορά των νόμων των Οθωμανών δεν μπορεί να αφορά μόνο την Αγία Σοφία. Θα πρέπει να ισχύσει και για άλλα, όπως για παράδειγμα στην επιστροφή στις μειονότητες των Βακουφίων  που έχουν καταργηθεί και  κατασχεθεί, την επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, την επαναφορά του καθεστώτος των μιλλέτ κ.α.

Το ερώτημα είναι ποιος θα έχει τη δύναμη και το θάρρος να τα διεκδικήσει!

Η Αθήνα ως συνήθως βρίσκεται μόνιμα σε λήθαργο και ξυπνά απότομα όταν βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο. Ιδού λοιπόν ας διεκδικήσουμε κι εμείς κάτι και μετά να καθίσουμε στον διάλογο που θέλει και παροτρύνει η καγκελάριος. Η Τουρκία θέτει ένα σωρός θέματα κι εμείς μόνο την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Εάν μελετήσουμε σωστά τα νέα δεδομένα μπορεί να βρεθούμε σε καλύτερη διαπραγματευτική θέση.

Δεν μπορεί όμως να περιμένει κανείς πολλά από καθηγητές-συμβούλους   που λένε ότι το Καστελόριζο είναι πολύ μακριά από την Αθήνα….Και συναινούν στην συνεκμετάλλευση των πλούσιων πηγών του Αιγαίου….

Η επίκληση του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου δεν μπορεί να εξασφαλίσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Όσον αφορά του ¨συμμάχους ¨μας αυτοί  πάντα μας εγκατέλειπαν όταν τους είχαμε ανάγκη…..

 

 

 

Πηγη militaire.gr

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Daily Telegraph: Αποκαλύψεις για wuhan

Newsroom

Η Ρώσο – Ουκρανική κρίση έφερε ράλι τιμών 12% το φυσικό αέριο – Άλμα προς τα 100 δολάρια το πετρέλαιο

Newsroom

Έκτακτη Επικαιρότητα: Η Γαλλία στέλνει το πυρηνικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle απέναντι στις τουρκικές φρεγάτες στην Α.Μεσόγειο

Newsroom