ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Περιβάλλον

SOS – Εκπέμπει η ελληνική αλιεία η κυβέρνηση ακούει;;;

SOS – Εκπέμπει η ελληνική αλιεία η κυβέρνηση ακούει;;; – Τεράστια η οικονομική καταστροφή από τη λεηλασία των Τούρκων ψαράδων!

 

Αλιείς εκπέμπουν σήμα κινδύνου: «Δεν θα υπάρχει ούτε γαύρος για να φάει ο Έλληνας» – «Αν υπήρχε αστυνόμευση, θα υπήρχαν και ψάρια»

 

Μεγάλη οικονομική καταστροφή λόγω της παράνομης αλιείας των Τούρκων στο Αιγαίο, της μέσης αλιείας, αλλά και λόγω του υψηλού κόστους των καυσίμων, έχουν υποστεί οι παράκτιοι αλιείς, οι οποίοι εκπέμπουν σήμα κινδύνου.

 

Ο Νίκος Σταμούλος, Πρόεδρος της Ένωσης πλοιοκτητών παράκτιας αλιείας, μίλησε σχετικά στο Open και εξήγησε πως ο κλάδος οδηγείται στην καταστροφή με τη «βοήθεια» και των Τούρκων ψαράδων οι οποίοι «αλωνίζουν» ανεξέλεγκτοι:

«Έχουμε μεγάλο θέμα. Η ποσόστωση των ψαριών έχει λιγοστέψει πάρα πολύ στα Δωδεκάνησα και στο Ιόνιο, με το θέμα των Τούρκων που μπαίνουν μέσα και αλιεύουν παράνομα και παίρνουν όλα τα ψάρια τα δικά μας κι εμείς δεν έχουμε να βγάλουμε. Ένα δεύτερο θέμα είναι οι λαγοκέφαλοι που μας καταστρέφουν τα εργαλεία και τρίτο το πετρέλαιο που τώρα έχει φτάσει στα ύψη».

Πλέον, τα ελληνικά ψάρια είναι ελάχιστα στην αγορά, με τον κ.Σταμουλο να επισημαίνει χαρακτηριστικά και για την έλλειψη αστυνόμευσης:

«Πολύ λίγες είναι οι ποσότητες. Γιατί με τα εργαλεία που έχουν οι Τούρκοι οι οποίοι μπαίνουν μέσα συνέχεια, δεν αφήνουν τίποτα, ούτε κοκοβιό. Αστυνόμευση, δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει τίποτα. Καθόλου αστυνόμευση εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Αν υπήρχε αστυνόμευση, θα υπήρχαν και ψάρια στη θάλασσα. Σε μία δεκαετία δεν θα υπάρχει ούτε γαύρος για να φάει ο Έλληνας, θα τρώει μόνο από ιχθυοτροφείο».

 

Related posts

Λέκκας για Πηνειό: «Είναι εγκληματικές οι ευθύνες της μη εκτροπής του Αχελώου στην Θεσσαλία»

Newsroom

Αποχαιρετούμε τα πλαστικά μιας χρήσης με δύο Οδηγούς του WWF Ελλάς

Κέντρο Παγκόσμιας Παρακολούθησης Πυρκαγιών: Αλλάξτε τα δάση, ενισχύστε τη γεωργία