ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Διεθνή Νέα

Στην Αθήνα βρέθηκε ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς.

Στην Αθήνα βρέθηκε την τρίτη που μας πέρασε ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς. – Ποιους είδε και τι συζήτησε

 

Στην Αθήνα βρέθηκε την περασμένη Τρίτη ο διοικητής της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες στην ευρύτερη περιοχή. Μία περιοδεία που γίνεται στη σκιά της συνεχιζόμενης εισβολής στην Ουκρανία, με την ένταση στο Κόσσοβο να επιστρέφει, αλλά και σε περίοδο εκλογών σε Ελλάδα και Τουρκία.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», ιδιαίτερης σημασίας χαρακτηρίζεται η στάση του διευθυντή της CIA και στην Αθήνα, μία επίσκεψη με νόημα που πέρασε κάτω από τα ραντάρ της δημοσιότητας.

Ο Μπερνς βρέθηκε στην Αθήνα την Τρίτη και πέρασε τη μέρα του πραγματοποιώντας σειρά συναντήσεων με στελέχη «υπηρεσιών».

Η άφιξη Μπερνς στην Αθήνα ήταν η πρώτη επίσκεψη διευθυντή της CIA στην Ελλάδα εδώ και 11 χρόνια και αντανακλά όπως ανέφεραν αρμόδιες πηγές στα «ΝΕΑ», την «πραγματική αναβάθμιση και ενδυνάμωση των σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ, οι οποίες έχουν περάσει σε ένα τελείως διαφορετικό στάδιο».

Για τις ΗΠΑ άλλωστε, η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε σημείο αναφοράς και δη μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με αμερικανούς παράγοντες να υπογραμμίζουν ότι στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής δεν υπάρχουν πολλές δημοκρατίες που να μπορεί η Ουάσιγκτον να βασιστεί, αντίθετα στην Αθήνα οι ΗΠΑ θεωρούν ότι έχουν έναν «αξιόπιστο εταίρο που μπορούν να συνεργάζονται και να τον εμπιστευθούν».

 

 

Related posts

Βρετανία: Στα σκαριά η ψηφιακή στερλίνα

Newsroom

Σκόπια : Οργή Ντιμιτρόφ για την υπουργό που παραβίασε τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σε ελεύθερη πτώση οι τιμές του αργού ύστερα από απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να μειώσει τις τιμές

Newsroom