ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Ψυχολογία

Συνέχισε να σκέφτεσαι θετικά”….με μια ανανέωση “του γραφείου σου” στο σπίτι σου….!!

Συνέχισε να σκέφτεσαι θετικά”….με μια ανανέωση “του γραφείου σου” στο σπίτι σου….!!

Μια και τις ημέρες αυτές  οι περισσότεροι εργαζόμαστε από το σπίτι, μια ανανέωση του γραφείου μας θα κάνει την ψυχολογία μας πιο θετική και τη διάθεσή μας πιο παραγωγική!

Είτε διαθέτουμε το δικό μας ξεχωριστό δωμάτιο, είτε το γραφείο μας είναι σε μια γωνιά του σπιτιού μας, έχουμε τους πιο εύκολους τρόπους για να μετατρέψουμε το γραφείο μας σε ένα ονειρικό “χώρο εργασίας”.

1. ΜΙΑ ΑΝΕΤΗ ΚΑΡΕΚΛΑ.

Επειδή θα καθίσουμε πολλές ώρες μπροστά στο γραφείο μας. Μπορούμε να αγοράσουμε μια καρέκλα η οποία θα είναι ιδιαίτερα “φιλική” για το σώμα μας και κυρίως για την σπονδυλική μας στήλη….Μια εργονομική καρέκλα θα ήταν ότι καλύτερο. Αν πάλι δεν μπορούμε να ξοδέψουμε πολλά χρήματα, μπορούμε να επιλέξουμε μία που έχουμε ήδη στο σπίτι μας βελτιώνοντας την, προσθέτοντας ένα άνετο μαξιλάρι που θα ταιριάζει με το χώρο μας.

2. ΦΩΣ.

Ο σωστός και επαρκής φωτισμός είναι το παν όταν δουλεύεις πολλές ώρες.Αν έχουμε μεγάλη μπαλκονόπορτα η παράθυρο, μπορούμε να βάλουμε το γραφείο μπροστά του.Το φυσικό φώς και η “ματιά”έξω από αυτό,θα μας βοηθήσει τόσο στη συγκέντρωση όσο και στο να “καθαρίζει” το μυαλό μας έστω και αν αντικρίζουμε πολυκατοικίες….Η επιλογή σε ένα ιδανικό φωτιστικό που θα ομορφαίνει το χώρο μας, θα μας προσφέρει τον κατάλληλο φωτισμό και θα μας κρατήσει ξεκούραστους.

3.ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ.

Ένα αρκετά μεγάλο γραφείο με συρτάρια σίγουρα θα είναι πολύ εξυπηρετικό γιατί θα μπορέσουμε να φυλάξουμε και να τακτοποιήσουμε διάφορα χαρτιά και αντικείμενα.Μπορουμε επίσης να τοποθετήσουμε διάφορα καλάθια ανάλογα με το στυλ μας, πλεκτά ή μεταλλικά και να κρύψουμε  εκεί μέσα το μικρό μας χάος.Ενας λοιπόν minimal οργανωμένος χώρος είναι ίσως το πιο σημαντικό βήμα που πρέπει να κάνουμε για να μείνουμε παραγωγικοί και δημιουργικοί.

4.Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ.

Γραφείο χωρίς βιβλιοθήκη δεν υφίσταται.Περα από κάποια αγαπημένα ιστορικά,μυθιστορήματα, επιστημονικά, περιοδικά βιβλία,μας βοηθάει να κρατήσουμε το γραφείο μας καθαρό και άδειο.Την διακοσμούμε  με ό,τι μικρό πραγματάκι διαθέτουμε αφήνοντας το γραφείο μας όσο πιο άδειο μπορούμε.

5.ΠΑΝΤΟΥ ΡΑΦΙΑ...

Άλλος ένας σύμμαχος μας στην οργάνωση, ειδικά όταν δεν έχουμε χώρο για μια βιβλιοθήκη, είναι να επιλέξουμε ράφια σε διαφορετικά μεγέθη. Τοποθέτουμε  ασύμμετρα ή παράλληλα και θα έχουμε τον πιο λειτουργικό και όμορφο χώρο.

6.ΛΟΓΙΑ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ.

Τι πιο όμορφο από το να ξεκινάμε τη μέρα μας διαβάζοντας τα αγαπημένα μας”Λόγια έμπνευσης…”Μικρά ρητά που μας γεμίζουν με θετική ενέργεια και σκέψεις .Τα” μικρά ρητά” που μας εμπνέουν τα κρεμάμε σε όμορφα καδράκια στον τοίχο και δημιούργουμε ένα όμορφο “background”για το γραφείο μας.Γιατι μην ξεχνάμε ότι οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά σε κάθε χώρο.

7.ΠΙΝΑΚΑΣ “MEMO”.

Μια λειτουργική ιδέα που θα αναβαθμίσει το γραφείο μας και θα μας βοηθήσει στην οργάνωση της ημέρας μας,στο πρόγραμμα μας ή ακόμα και κάποια ,”post” που θα μας δώσουν έμπνευση ή θετικές σκέψεις, είναι ένας πίνακας από φελλό ή αλλιώς “memo poster”.

8.ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΤΑ ΦΥΤΑ.

Ο μεγαλύτερός μας σύμμαχος στη διακόσμηση του χώρου μας,είναι τα φυτά.
Τα φυτά εσωτερικού χώρου θα μας χαρίσουν μια πιο όμορφη και ήρεμη ατμόσφαιρα γραφείου, παράλληλα θα καθαρίσουν τον αέρα στο χώρο μας,θα μειώσει το άγχος μας και θα μας βοηθήσει στο να δουλέψουμε πιο εποικοδομητικά.

9.ΑΡΩΜΑΤΑ…ΣΤΟ ΧΩΡΟ. 

Για να ολοκληρώσουμε την αίσθηση ηρεμίας στο γραφειο μας και που θα μας χαλαρώσει και θα μας αλλάξει τη διάθεση είναι ένα αρωματικό χώρου ή αρωματικά κεριά.Το άρωμα πορτοκαλιού,το γιασεμί ή η μέντα,θα μας βοηθήσει και στη συγκέντρωση και στη ψυχική ηρεμία ώστε να εργαστούμε καλύτερα.

10.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.

Τέλος, δίπλα μας κρατάμε την αγαπημένη μας φωτογραφία ή κάποιο αγαπημένο αντικείμενο ή μια καρτ-ποσταλ ή κάποιο ενθύμιο από ένα ταξίδι μας για να μας δημιουργούν θετική διάθεση και να μας δίνουν έμπνευση την ώρα που εργαζόμαστε.
 Ο ΧΩΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΟ 1/3 ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ….ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ,ΜΙΑ ΕΜΠΝΕΥΣΗ,ΕΝΑ ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ  ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ  ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ  ΘΕΤΙΚΑ!!

Related posts

10 ερωτήσεις για να μείνετε θετικοί στις δυσκολίες

Newsroom

Εύα Κοκκορού, ψυχολόγος- παιδοψυχολόγος :Μελέτες από προηγούμενη επιδημία όπως αυτή του SARS- έδειξαν ότι ένα στα τρία παιδιά εμφάνισε συμπτώματα μετατραυματικού στρες

Newsroom

Οι Ψυχολογικές επιδράσεις μετά από φυσικές καταστροφές

Newsroom