ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΣυνεντεύξειςΥγεία

Συνέντευξη του παιδίατρου Απ. Ζέρβα: Στα παιδιά δεν έχουν γίνει ακόμα έρευνες για το εμβόλιο

 

Συνέντευξη του παιδίατρου Απ. Ζέρβα: Στα παιδιά δεν έχουν γίνει ακόμα έρευνες – Δεν ξέρουμε ούτε τι δοσολογία να βάλουμε στο εμβόλιο

Ο καταξιωμένος παιδίατρος Απόστολος Ζέρβας μίλησε στο #greekaffair.gr & στον δημοσιογράφο Κυριάκο Τσικορδάνο για το εάν πρέπει οι γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Ρωτήθηκε για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και για το πόσο ασφαλές και αποτελεσματικό είναι το #εμβόλιο. Επίσης αναφέρθηκε στη χρήση της μάσκας και δίνει απάντηση για το εάν τελικά οι έγκυες πρέπει να κάνουν το εμβόλιο.

 

Πιο Συγκεκριμενα

Την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021 ο καταξιωμένος παιδίατρος Απόστολος Ζέρβας παραχώρησε τηλεφωνική συνέντευξη στο greekaffair.gr και στον δημοσιογράφο Κυριάκο Τσικορδάνο, και μίλησαν για το επίμαχο θέμα του εμβολιασμού των παιδιών ηλικίας άνω 12 ετών.

 

Διαβάστε ένα μικρό απόσπασμα από αυτά που ανέφερε μέσα στην συνέντευξη 

  1. Θα ξεκινήσω την συνέντευξη μας με ένα μικρό απόσπασμα από το όρκο του Ιπποκράτη που λέει : Δεν θα χορηγήσω κανένα θανατηφόρο φάρμακο, όποιος κι αν μου το ζητήσει, και δεν θα δώσω καμία τέτοια συμβουλή! Στις μέρες οι Ιατροί κατά πόσο τηρούν τον όρκο του Ιπποκράτη και πόσο σωστά υπηρετούν την Ιατρική;

 

Η ιατρική δεν είναι τηλεοπτική είναι εξατομικευμένη.

Ο κάθε ασθενής πρέπει να απευθύνεται στον ιατρό του είτε είναι παιδίατρος, χειρουργός, παθολόγος και εκεί θα βρίσκει τις απαντήσεις, οι οποίες θα είναι υπεύθυνες και φυσικά ο ιατρός δεν είναι στο ακαταδίωκτο, όπως είναι τα Μέλη της Επιτροπής για τον εμβολιασμό και τα Μέλη της Επιτροπής τα οποία συμβουλεύουν την Κυβέρνηση για τα μέτρα που πρέπει να εφαρμόσει για τη λεγόμενη πανδημία.

Όσον αφορά εμένα, γιατί για μένα μπορώ να σας μιλήσω, πριν από 40 χρόνια που πήρα το πτυχίο της Ιατρικής έδωσα έναν όρκο πρώτα στον Θεό ότι θα υπηρετώ τους ανθρώπους, τους αρρώστους και επειδή είμαι παιδίατρος, θα βάζω όλη τη δύναμή μου ούτως ώστε τα παιδιά  να βγαίνουν νικητές από οποιαδήποτε αρρώστια, θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε με τον καλύτερο τρόπο και να μην προκαλούμε βλάβη αλλά αντίθετα να ωφελούμε, όπως λέει και ο Ιπποκράτης «ὠφελέειν ἢ μὴ βλάπτειν».

[…] Είναι πολύ βασικό, σύμφωνα και με τον όρκο του Ιπποκράτη όπως περιγράψατε και εσείς, ότι δεν επιβάλλουμε σε κανένα με τη βία οποιαδήποτε ενέργεια ιατρική  εμείς θέλουμε να κάνουμε. Αυτό είναι αντισυνταγματικό, είναι αντίθετα προς τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας, ο οποίος θεσπίστηκε το 2000, είναι ο νόμος 3418 και  σε όλες τις ιατρικές πράξεις απαιτείται η συναίνεση του ασθενούς.

 

Τα εμβόλια πρέπει να είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.

Τι σημαίνει ασφαλή; Να μην υπάρχει σχεδόν καμία παρενέργεια και φυσικά δεν επιτρέπεται ούτε ένας θάνατος από εμβόλια. Εάν συμβεί ένας θάνατος που έχει σχέση με κάποιο εμβόλιο, θα πρέπει το εμβόλιο να αποσυρθεί. […] Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) που παρακολουθεί τα διάφορα φάρμακα και εμβόλια, έχουν αναφερθεί περίπου 23.000 θάνατοι οι οποίοι σχετίζονται άμεσα με τον ιό και τον κορωνοϊό, είτε είναι το Moderna, είτε είναι το Pfizer είτε το Astrazeneca είτε είναι οποιαδήποτε άλλη εταιρεία από αυτά τα εμβόλια που κυκλοφορούν στην Ευρώπη.

 

Νομίζω ένα θέμα που απασχολεί τους συμπολίτες μας και το συζητούν διαρκώς αφορά το πόσο ασφαλή είναι τελικά τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού; Έχει η επιστημονική κοινότητα αρκετά στοιχεία στα χέρια της για την ασφαλή χρήση του εμβολίου σε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως ηλικίας ή άλλων παραμέτρων π.χ. οι έγκυες, γυναίκες με ιστορικό καρκίνου, ζευγάρια που βρίσκονται στο στάδιο εξωσωματικής γονιμοποίησης, άτομα με νευρολογικά προβλήματα κλπ;

Στα παιδιά δεν έχουν γίνει ακόμα έρευνες για το εμβόλιο 

Δεν ξέρουμε ούτε τι δοσολογία να βάλουμε στο εμβόλιο, δεν ξέρουμε τι παρενέργειες, αυτό που λέμε εμείς ως ιατροί, ως επιστήμονες τι ανεπιθύμητες ενέργειες υπάρχουν και φυσικά είναι πολύ μεγάλο το θέμα της αποτελεσματικότητας. Μέχρι σήμερα από διάφορες συνεχόμενες εργασίες που έχουν γίνει, σκεφτείτε ότι έχουν γίνει πάνω από 25.000 εργασίες σε όλο τον κόσμο για τον κορωνοϊό, είναι τεράστιος ο αριθμός και έχουν γίνει και ανακοινώσεις από Πρωθυπουργούς όπως είναι ο Ναφτάλι Μπένετ του Ισραήλ, που λέει ότι η αποτελεσματικότητα είναι κάτω του 40% και μάλιστα έχει φτάσει στο 20%. Δεν επιτρέπεται να κάνουμε εμβόλια τα οποία έχουν αποτελεσματικότητα μικρή. Το εμβόλιο πρέπει να έχει πάνω από 95% αποτελεσματικότητα, όπως όλα τα παιδικά εμβόλια.

Οι ευπαθείς ομάδες & έγκυες

Όσον αφορά τις ευπαθείς ομάδες που αναφέρατε για παράδειγμα τις έγκυες, εγώ θα κάνω μια ερώτηση προς όλους τους συναδέλφους οι οποίοι είναι υπερασπιστές αυτού του εμβολίου, γιατί όσον αφορά εμένα προσωπικά δεν είμαι αντιεμβολιαστής, δεν είμαι ψεκασμένος, δεν είμαι αρνητής, […] κι εδώ δεν μιλάμε για όλα τα εμβόλια, αλλά για ένα συγκεκριμένο θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω τους συναδέλφους που  είναι υπέρμαχοι αυτού του εμβολίου, όλων των μέτρων είναι να μου εξηγήσουν μάλλον θέλω να τους θέσω τρεις ερωτήσεις […]

Πρώτον, σε ποιο βιβλίο παθολογίας, λοιμωξιολογίας αναφέρεται ότι η αντιμετώπιση μιας ίωσης, μιας πανδημίας, επιδημίας γίνεται με τον εγκλεισμό;

Δεύτερον, επειδή μιλήσατε για εγκύους,  ας μας φέρουν ένα βιβλίο φαρμακολογίας ή παιδιατρικής ή γυναικολογίας στο οποίο να λέει ότι στις εγκύους κάνουμε εμβόλια; Απαγορεύεται, απαγορεύεται ακόμα και η χορήγηση απλών φαρμάκων στις εγκύους και ειδικά στο Α΄ τρίμηνο που είναι η οργανογένεση.

Το τρίτο ερώτημα, το οποίο είναι και το πιο σπουδαίο: ως ιατρός έχω μάθει ότι, όταν κάνουμε ένα εμβόλιο, εκείνο που συμβαίνει στον οργανισμό μας, είναι ο οργανισμός να παράξει αντισώματα και αν είμαστε άνοσοι δηλαδή να μην κολλάμε […]. Ας μας εξηγήσουν λοιπόν οι εκλεκτοί συνάδελφοι πώς είναι δυνατόν αν υπάρχει σε έναν οργανισμό και ιός και τα αντισώματα;

Αυτό είναι ασύμβατο, δεν είναι δυνατόν, δεν στέκει, δεν υπάρχει αυτό στην ιατρική και έχει καταρριφθεί και όλο το αφήγημα για τον εμβολιασμό, και το ξέρετε πολύ καλά, γιατί λέγανε «όποιος κάνει το εμβόλιο δεν νοσεί ή δεν νοσεί σοβαρά, δεν θα νοσηλευτεί, δεν χρειάζεται διασωλήνωση και κυρίως ότι δεν αποβιώνει». Και όλα αυτά έχουν καταρριφθεί ένα προς ένα.

 

Ακουστε στο παρακάτω βίντεο  ολόκληρη την πολυ ενημερωτική συνέντευξη του καταξιωμένου παιδίατρου Απόστολου Ζέρβα

 

 

 

Related posts

Συνέντευξη Βίκυ Τσίγγα «Η Δύναμη Του Λόγου»

Οσφυαλγία και ισχιαλγία: Για ποιο λόγο επισκέπτονται συχνότερα οι ενήλικες έναν Ορθοπαιδικό

Τρία βότανα που μπορούνε να καταπολεμήσουν την γρίπη και τον Κορωνοϊό