ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Βαρβάρα Ανεμοδούρα για το Νομοσχέδιο Γκάγκα: «Δεν ρώτησαν ποιες είναι οι απόψεις της υγειονομικής και της ιατρικής κοινότητας»

Βαρβάρα Ανεμοδούρα για το Νομοσχέδιο Γκάγκα: «Δεν ρώτησαν ποιες είναι οι απόψεις της υγειονομικής και της ιατρικής κοινότητας»

 

 

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το Greekaffair με το Μέλος του ΔΣ ΙΣΠ κ Βάρβαρα Ανεμοδούρα ζητήσαμε την άποψη της να μας σχολιάσει τις αντιδράσεις της υγειονομικής και της ιατρικής κοινότητας» όσο αφορά το νομοσχέδιο Γκάγκα που συζητείται σήμερα στη βουλή και ποιες θα είναι οι επόμενες τους κινήσεις τους  σε περίπτωση που ψηφιστεί  

 

Πιο συγκεκριμένα σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν από σήμερα Δευτέρα 28 Νοεμβρίου οι νοσοκομειακοί γιατροί, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που κατατέθηκε στη Βουλή.

 

Σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στη Βουλή.

 

Η ΟΕΝΓΕ εκφράζει την εκτίμηση ότι το νομοσχέδιο «ιδιωτικοποιεί πλήρως τα δημόσια νοσοκομεία, μετατρέπει την υγεία του λαού σε ακόμα πιο ακριβό εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους και καταδικάζει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας».

Οι αντιδράσεις είναι σφοδρές τόσο από τους γιατρούς όσο και από τους εργαζόμενους του ΕΣΥ (ΠΟΕΔΗΝ) γι’ αυτό και από σήμερα ξεκινά τριήμερη απεργία στα δημόσια νοσοκομεία.

 

Ειδικότερα ξεκινούν επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ):

  • 24ωρη απεργία Δευτέρα 28/11, ημέρα ακρόασης των φορέων στη Βουλή και συγκέντρωση στη Βουλή.
  • Νέα 24ωρη απεργία την Τρίτη 29/11 και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.
  • 24ωρη απεργία την ημέρα συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής και συγκέντρωση στη Βουλή με παράλληλο κάλεσμα στα Εργατικά Κέντρα την ΑΔΕΔΥ και μαζικούς φορείς για συμμετοχή στη συγκέντρωση.

 

Η ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποιεί:

,

  • Δευτέρα 28/11/2022

Στάση εργασίας 11.00 -15.00 και συγκέντρωση 12.00 στη Βουλή

  • Νέα στάση εργασίας 11.00 – 15.00 και Συγκέντρωση 12.00 στη Βουλή την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου

Τσουνάμι αντιδράσεων

 

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) υποστηρίζει ότι οι διατάξεις που προβλέπουν μερική απασχόληση των ιδιωτών γιατρών στα νοσοκομεία, αλλά και το δικαίωμα τήρησης ιδιωτικού ιατρείου που δίνει ο νέος νόμος στους γιατρούς του ΕΣΥ, θα ανοίξει “επικίνδυνες κερκόπορτες” στην κατεύθυνση της υποβάθμισης των υπηρεσιών Υγείας.

Ακούστε τι δήλωσε η κ Βαρβάρα Ανεμοδούρα τέως πρόεδρος του ΙΣΠ και μέλος του Δ.Σ.  δήλωσε στο greekaffair  για το νομοσχέδιο Γκάγκα και τις αντιδράσεις της υγειονομικής και της ιατρικής κοινότητας»

 

Related posts

Δ/ντής Πνευμ/γικής Κλινικής covid νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» Λ. Στέλλας: «Ο covid δεν είναι θανατηφόρα νόσος». Πως αυτός και η ομάδα του αποφεύγει τις διασωληνώσεις και μοιράζει εξιτήρια

Newsroom

Μεγάλη Εβδομάδα :Απόσπασμα από το βιβλίο «Κάποτε… στον Παράδεισο»

Newsroom

Αλλαγή σκηνικού για τον καιρό: Αντικυκλώνας φέρνει… καλοκαιρία μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου (βίντεο)