Κοινοποιείστε το άρθρο

Υπ. Εσωτερικών Μάκης Βορίδης: Κανονικά θα διεξαχθούν οι παρελάσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι οι εορτασμοί στην Θεσσαλονίκη για τον Άγιο Δημήτριο θα γίνουν κανονικά, με τήρηση των υγειονομικών μέτρων και ισχυρή παρότρυνση για χρήση της μάσκας. 

 

«Αυτή τη στιγμή στην πραγματικότητα έχουμε άνοιγμα της συντριπτικής πλειοψηφίας των δραστηριοτήτων. Προφανώς το άνοιγμα αυτών των δραστηριοτήτων γίνεται με κάποιου είδους περιορισμούς.

Έχουμε καθημερινά συγχωτισμό ο οποίος γίνεται από τις διαδηλώσεις, από διάφορα πράγματα τα οποία είναι δικαιώματα τα οποία ασκούν οι πολίτες . Δεν είναι δυνατόν να πούμε ότι μόνο την παρέλαση δεν θα κάνουμε.  Δηλαδή απ όλα αυτά που δείχνουν συγχρωτισμό, την παρέλαση θα απαγορέψουμε;» είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Βορίδης το βασικό μέτρο θα είναι η ισχυρή παρότρυνση για τη χρήση προστατευτικής μάσκας εξηγώντας ότι «αυτό ούτως ή άλλως επιτάσσει τώρα ο νόμος, γιατί ο νόμος λέει στους εξωτερικούς χώρους, η παρέλαση είναι εξωτερικός χώρος, η μάσκα παραμένει υποχρεωτική εκεί που υπάρχει συγχρωτισμός».

Επιπλέον επισήμανε ότι στην παρέλαση θα μπορέσουν να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες ανεξάρτητα αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο