ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Άμπελος ΚυρίουΑπόψεις

Έκαστος στο είδος του. Οι επιστήμονες στην επιστήμη και η εκκλησία στα πνευματικά της

Έκαστος στο είδος του. Οι επιστήμονες στην επιστήμη και η εκκλησία στα πνευματικά της

Φτάνει πιααα!!! Ο κάθε ανίδεος, άθεος και άπιστος επιστήμονας ή πολιτικός ή δημοσιογράφος η οτιδήποτε άλλο να βάζει στο στόμα του την Θεία Κοινωνία και γενικά τα πνευματικά.

Η εκκλησία μας αιώνες  τώρα ποτέ δεν αμφισβήτησε την επιστήμη και δεν πήγε κόντρα σε αυτήν, γιατί και η επιστήμη δόθηκε στον άνθρωπο από τον Θεό για να βελτιώσει την ζωή του.  Δυστυχώς όμως, βλέπουμε ότι η επιστήμη ξεχνά ένα πράγμα.  Τα πάντα ορατά και αόρατα έχουν δημιουργηθεί από τον Τριαδικό Θεό τον μόνο αληθινό Θεό. Αυτός εξουσιάζει το κάθε τι και αν δεν το επιθυμεί τίποτα δεν μπορεί να συμβεί.  Ο Κύριος Ιησούς Χριστός ήρθε στην γη για να σώσει τον κόσμο και να πάρει τις αμαρτίες του κόσμου πάνω Του.  Λίγο πριν επισκεφθεί τον κήπο της Γεσθημανής για να προσευχηθεί, προτού συλληφθεί από τους Φαρισαίους, δείπνησε με τους μαθητές του.

 Εκεί έκοψε το ψωμί σε κομμάτια και είπε

 « Λάβετε φάγετε τούτο εστί το σώμα μου ¨»  Δηλαδή φάτε αυτό είναι το σώμα μου.  Έπειτα έδωσε να πιούνε από το ίδιο κρασί όλοι σε κοινό ποτήρι και είπε «Πίετε εξ αυτού πάντες τούτο εστί το αίμα μου το της Καινής Διαθήκης τὸ περὶ πολλῶν ἐκχυνόμενον εἰς ἄφεσιν ἁμαρτιῶν.» δηλαδή πιείτε από αυτό όλοι γιατί αυτό είναι το αίμα μου το οποίο επισφραγίζει την νέα διαθήκη και χύνετε για την συγχώρεση των αμαρτιών και την σωτηρία πολλών. (Ματθ. 26-28). 

Επιπλέον ο Κύριος Ιησούς Χριστός έδωσε την εντολή να επαναλαμβάνεται συνεχώς το μυστήριο του Μυστικού Δείπνου εις ανάμνηση, και είπε τα εξής λόγια. 

 «Αλήθεια, αλήθεια σας λέω, αν δε φάτε τη σάρκα του Υιού του ανθρώπου και δεν πιείτε το αίμα του, δεν έχετε ζωή μέσα σας. 

Εκείνος που μου τρώει τη σάρκα και μου πίνει το αίμα έχει ζωή αιώνια, κι εγώ θα τον αναστήσω την έσχατη ημέρα. 

 Γιατί η σάρκα μου είναι αληθινή τροφή και το αίμα μου είναι αληθινό ποτό. 

 Όποιος μου τρώει τη σάρκα και μου πίνει το αίμα, μένει μέσα μου κι εγώ μέσα του. 

 Καθώς με απέστειλε ο ζωντανός Πατέρας κι εγώ ζω για τον Πατέρα, έτσι και όποιος με τρώει θα ζήσει κι εκείνος για μένα. 

 Αυτός είναι ο άρτος που κατέβηκε από τον ουρανό, όχι καθώς έφαγαν οι πατέρες και πέθαναν. Όποιος τρώει τούτον τον άρτο θα ζήσει στον αιώνα».

Όποιος πιστεύει ακράδαντα στον Εν Τριάδι Θεό, πιστεύει ότι η Θεία Κοινωνία είναι το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου μας.

 

  Δεν είναι ένα απλό  σύμβολο, δεν είναι   εθιμοτυπική   παράδοση.  Είναι το θαύμα που επιτελείτε με την βοήθεια του Αγίου Πνεύματος σε κάθε Θεία Λειτουργία.   Τα θαύματα πολλά, πάρα πολλά  με πολλούς που αμφέβαλλαν αν πράγματι η Θεία Κοινωνία είναι Σώμα και Αίμα Χριστού.  Παρόλα αυτά δεν θα σας παραθέσω κάποιο από αυτά γιατί αυτός που δεν πιστεύει ότι και να του πούμε δεν θα το δεχτεί.  Πιστεύω = αληθεια =  εμπιστεύομαι,  είμαι βέβαιος. 

Πως γίνεται ο Χριστός να επιτρέψει να μολυνθεί  ο άνθρωπος από την Θεία Κοινωνία;

  Ακόμα και η σκέψη συνιστά μεγάλη βλασφημία προς το Άγιο Πνεύμα.  Εσείς λοιπόν οι ορθολογιστές και άπιστοι ασχοληθείτε με τα του οίκου σας, λύστε τα θέματα στην υγεία και αφήστε την Θεία Κοινωνία που με μένος έχετε βάλει στο στόχαστρο και εκμεταλλεύεστε την ολιγοπιστία των Χριστιανών για να τους στρέψετε ενάντια από το ποτήρι της Ζωής από το αιώνιο φάρμακο.  

Πολλά ανεχθήκαμε και από εσάς.  Φτάνει πιααα!!!!  Έκαστος στο είδος του.  Δεν έχετε κανένα λόγο και καμία γνώση ώστε να πιάνετε στο στόμα σας τα πνευματικά με πρόσχημα δήθεν την υγεία.   Όπως η εκκλησία δεν πιάνει τα της επιστήμης, έτσι και εσείς.  

Τέλος μην ξεχνάτε κάτι άλλο.   Ένα πράγμα γνωρίζουμε όλοι.  Από την στιγμή που γεννηθήκαμε, θα πεθάνουμε για όλα υπάρχει αρχή και τέλος !  Όταν θα έρθει εκείνη η ώρα θα συναντήσουμε τον Δημιουργό μας και θα κριθούμε για το τι κάναμε και τι δεν κάναμε.  Εσείς που πολεμάτε τον Θεό και την Εκκλησία Του που σπέρνετε τον φόβο στους πιστούς για την Θεία Κοινωνία και την Εκκλησία θα δώσετε λόγο των πράξεων σας.  

Ο Θεός να φωτίσει τον νου σας και την απιστία σας.   

 

 

Α.Γ.

 

Related posts

Γυναικοκτονίες – διαζύγια: Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης – βίντεο

Το αγγελικό τάγμα των Αγίων Νηπίων (29 Δεκεμβρίου)

Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης: «Ο Θεός προγνωρίζει, αλλά δεν προορίζει»