ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Ειδήσεις

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια σε πολλές περιοχές της Ελλάδος

Ο χειμώνας μπήκε για τα καλά στην Ελλάδα, με αρκετές περιοχές να έχουν ντυθεί στα λευκά.

 

 

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν σε Λάρισα, Γρεβενά, Κοζάνη, Φθιώτιδα και Πτολεμαϊδα

Στην πόλη της Κοζάνης η χιονόπτωση ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής και αναμένεται να γίνει εντονότερη, ενώ ο υδράργυρος πλησιάζει τον 1 βαθμό Κελσίου.

 

Παράλληλα, χιονόπτωση σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής και στο κέντρο της Πτολεμαΐδας, με τη θερμοκρασία να είναι αρκετά χαμηλή, στους 2 βαθμούς Kελσίου.

Στα λευκά ντύθηκε και η Σαμαρίνα Γρεβενών με ήδη χιόνι έχει ξεπεράσει τους 15 πόντους.

Στα λευκά ντύθηκε η τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου, με χιόνια στα ορεινά διαμερίσματα της Φθιώτιδας και στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρυτανίας.

Στην Καστανιά  όπως και στο Νεοχώρι Υπάτης το χιόνι ξεπέρασε τους πέντε πόντους, με τη χιονόπτωση να ξεκινά από τις 5 το πρωί και να συνεχίζεται. Το ίδιο και στην Παύλιανη με μικρότερη ένταση.

Από τις 5 το πρωί το σύννεφο πέρασε και από τα ορεινά χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας. Από Τυμφρηστό μέχρι Παλαιά Γιαννιτσού, η Πολιτική Προστασία από το πρωί ελέγχει το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, χωρίς να έχουν σημειωθεί προβλήματα.

Αντίθετα στην Ευρυτανία μπήκαν και οι πρώτες αλυσίδες! Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, χρειάζονται αλυσίδες στα παρακάτω σημεία:

Στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου – Φουρνάς, από την 12 η χ/θ έως την 22η χ/θ.

Στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου – Κρικέλου, από την 12 η χ/θ έως την 25η χ/θ.

Μεταβολή του καιρού σήμερα με βροχές και χιονοπτώσεις 

 

Μεταβολή παρουσιάζει ο καιρός από τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες της Δευτέρας, με βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας, τοπικές καταιγίδες στο Αιγαίο και παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, με εξαίρεση την Δυτική Ελλάδα όπου αναμένονται παροδικές νεφώσεις, τα φαινόμενα στην υπόλοιπη χώρα θα συνεχιστούν έως και το τέλος της ημέρας, ενώ ισχυρές καταιγίδες που ενδέχεται τοπικά να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, θα εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα, στις Ανατολικές Κυκλάδες και ενδεχομένως στα ανατολικά τμήματα της Κρήτης.

Το αναμενόμενο επεισόδιο είναι Κατηγορίας 3, όσον αφορά τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης(Regional Precipitation Index – RPI).

 

Με πληροφορίες από Kozan.gr, lamiareport, larissanet

Related posts

Ραμαζάνι η γιορτή των Μουσουλμάνων: Με χαμηλά τα μεγάφωνα σε Αθήνα και Θράκη

Newsroom

Ο Σ.Λαβρόφ – καταγγέλει: «Η Δύση βρίσκεται σε πολεμική μέθη»

Newsroom

To Ειρηνοδικείο Πειραιά έκρινε κούρεμα χρέους κατά 98,5% σε οφειλέτρια!

Newsroom