ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΚοινωνία

Γ. Οικονόμου πριν από λίγο: Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία επηρεάζει αναπόφευκτα την Ελλάδα

Γ. Οικονόμου πριν από λίγο: Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία επηρεάζει αναπόφευκτα την Ελλάδα

«Η εισβολή της Ρωσίας, σήμερα το πρωί στην Ουκρανία -την οποία η χώρα μας καταδικάζει ανεπιφύλακτα και απερίφραστα- δημιουργεί νέα δεδομένα για την παγκόσμια κοινότητα, την Ε.Ε. και την ευρύτερη γειτονιά μας, τα οποία επηρεάζουν αναπόφευκτα και τη χώρα μας». Στην παραπάνω διαπίστωση προέβη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, προσθέτοντας ότι η επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας θέτει με δραματικό τρόπο την παγκόσμια κοινότητα ενώπιον των ευθυνών της.

Γιατί στην ουκρανική κρίση δοκιμάζονται πολλά: Τα όρια του Διεθνούς Δικαίου, η ισχύς των Συνθηκών, αλλά και το δικαίωμα των κρατών να ζουν ελεύθερα. Όπως και απειλούνται πολλά: Από τη γεωπολιτική σταθερότητα στην Ευρώπη μέχρι τη διεθνή ενεργειακή ισορροπία.

 

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου πάγια θέση της Ελλάδας είναι πως σεβόμαστε την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία όλων των χωρών, αλλά παράλληλα καταδικάζουμε ανεπιφύλακτα αναθεωρητικές ενέργειες που αντιβαίνουν σε αυτές τις αξίες. Και πολύ περισσότερο καταδικάζει την ωμή βία από την οποία δυστυχώς πολλοί αθώοι άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους.

Τέλος, ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία -η ευρύτερη αστάθεια διεθνώς- δικαιώνει την πολιτική της Κυβέρνησης να επενδύσει στην ενίσχυση της άμυνας, αλλά και της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας. «Με μια φράση, οι τελευταίες εξελίξεις αποδεικνύουν εμφατικά ότι η άμυνα για τη χώρα ήταν και εξακολουθεί να παραμένει και προτεραιότητα και αυτοσκοπός», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

 

Related posts

3.586 κρούσματα παρόλο που το 1/3 είχε εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις

Newsroom

Κυριάκος Μητσοτάκης: «O Ανδρουλάκης ανήκει στην κεντροαριστερή και όχι στην κεντροδεξιά πολυκατοικία»

Newsroom

Τέλος η απαγόρευση κυκλοφορίας από δήμο σε δήμο με αυτοκίνητο: Αύριο συνεδριάζει η επιτροπή των επιδημιολόγων για το λόκνταουν