ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Διεθνή ΝέαΕιδήσεις

Η αμερικανική Γερουσία ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία τις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για τους S-400

Όλοι υπέρ των κυρώσεων για τους S-400: Και η αμερικανική Γερουσία ψήφισε εναντίον της κατοχικής Τουρκίας

Οι κυρώσεις ψηφίστηκαν στο πλαίσιο του νόμου για την Εθνική Άμυνα των Ηνωμένων Πολιτειών. 84 γερουσιαστές ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου και για τις κυρώσεις και μόνο 13 ψήφισαν εναντίον.

Το νομοσχέδιο θα σταλεί τώρα στο Όβαλ Όφις για να υπογράψει ο Πρόεδρος Τραμπ, ο οποίος είπε ήδη ότι θα υποβάλει βέτο, διαμαρτυρόμενος για πρόνοιες που δεν έχουν σχέση με τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου ή τις κυρώσεις στην Τουρκία.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αποτελεί μεγάλη ήττα για τον Πρόεδρο Τραμπ, ο οποίος ζήτησε από τους Ρεπουμπλικάνους βουλευτές και γερουσιαστές να μην ψηφίσουν υπέρ του νομοσχεδίου.

Ούτε οι βουλευτές, ούτε οι γερουσιαστές τον άκουσαν. Ψήφισαν στην πλειοψηφία τους το νομοσχέδιο

ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ότι ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε μια δέσμη μέτρων, που κατέθεσε ενώπιον του ο Υπουργός Εξωτερικών Μάικλ Πομπέο, στο πλαίσιο της απόφασης να τιμωρηθεί η Τουρκία για την αγορά του ρωσικού συστήματος S-400.

Την πληροφορία επιβεβαίωσαν στο πρακτορείο Bloomberg δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα, όπως γράφει, και οι οποίοι όμως δεν γνώριζαν τι θα περιλαμβάνουν οι κυρώσεις. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η ανακοίνωση επίκειται, και αναμένεται μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής (το βράδυ ώρα Ελλάδας).

 

 

 

Πηγη hellasjournal.com 

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Ελλείψεις φαρμακευτικών σκευασμάτων και αναλωσίμων

Η Μόσχα κάνει προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ  για την αλλαγή του ονόματος των Σκοπίων

Newsroom

Ειδικός Σύμβουλος στο ΕΛΙΑΜΕΠ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Newsroom