ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Μητσοτάκης στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Αναγνωρίζουμε ότι έχουν δίκιο για την αύξηση του κόστους παραγωγής

Μητσοτάκης στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Αναγνωρίζουμε ότι έχουν δίκιο για την αύξηση του κόστους παραγωγής 

 

Στις κινητοποιήσεις των αγροτών αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναγνωρίζοντας ότι έχουν δίκιο για την αύξηση του κόστους παραγωγής.

Νέο μήνυμα στους αγρότες, που ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ, έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη μηνιαία συνάντηση του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαρόπουλου.

“Είμαστε μία κυβέρνηση ανοιχτή σε όλα τα κοινωνικά αιτήματα. Ακούμε την κοινωνία. Ακούμε και τους αγρότες που διαμαρτύρονται. Σε μεγάλο βαθμό έχουν δίκιο για την αύξηση του κόστους παραγωγής. Δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα”, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

“Θέλω να θυμίσω ότι εμείς ήμασταν το κόμμα που στηρίξαμε το αγροτικό εισόδημα. Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές και στα πλαίσια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων θέλουμε να στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα, ο οποίος τα τελευταία χρόνια παρά δυσκολίες έχει και επιτυχίες. Οι εξαγωγές έχουν αυξηθεί”. 

 

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ταυτόχρονα ότι: “Θα συνεχίσουμε την υλοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων για τις οποίες εκλεγήκαμε”. Σχολίασε άλλωστε: “Δεν εκλεγήκαμε για να μείνουμε ακίνητοι και να παρακολουθούμε την πολιτική μας ισχύ”. 

Τόνισε, επομένως, ότι η κυβέρνηση με μεγάλη ταχύτητα ξεδιπλώνει το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα. Σχολίασε μάλιστα χαμογελώντας ότι: “Η συζήτηση έχει μονοπωληθεί από την ισότητα στον πολιτικό γάμο” αναφερόμενος στην αντιπαράθεση και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε όμως ότι ταυτόχρονα προχωρούν μία σειρά σημαντικά θέματα όπως η μεταρρύθμιση στα ΑΕΙ, όπως αποκάλεσε το νομοσχέδιο που επιτρέπει από το παράθυρο την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ.

Παραδέχθηκε πάντως ότι είναι λογικό αυτό το νομοσχέδιο να προκαλεί αντιδράσεις και πως έχει οδηγήσει σε αναταραχή στο χώρο των πανεπιστημίων. Διαβεβαίωσε πάντως ότι: “Ο σκοπός μας δεν είναι μόνο να ανοίξουμε την τριτοβάθμια εκπαίδευση και στα μη κρατικά ΑΕΙ, αλλά να ενισχύσουμε και το δημόσιο πανεπιστήμιο όπως έχουμε κάνει εδώ και 4,5 χρόνια”. 

“Στόχος η στήριξη των πιο αδύναμων”

Ο πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι: “Η κυβέρνηση πορεύεται με στόχο τη στήριξη των πιο αδύναμων, ειδικά απέναντι στην ακρίβεια. Κάθε φορά, που θα έχουμε πρόσθετες δημοσιονομικές δυνατότητες, θα φροντίζουμε να αξιοποιούμε το πλεόνασμα για στοχευμένες κοινωνικές πολιτικές.”

Ανέφερε ότι σε αυτή τη λογική εντάσσεται και αύξηση του επιδόματος γέννας. Απέδωσε μεγάλη σημασία σε αυτό το μέτρο, επισημαίνοντας ότι έχει διπλό σκοπό: ‘΄Όχι μόνο είναι ένας πυλώνας πολιτικής για το δημογραφικό, αλλά ειδικά σε αυτή τη συγκυρία στηρίζει τις νέες οικογένειες απέναντι στο αυξημένο κόστος ανατροφής παιδιών”. Χαρακτήρισε δε σημαντικό ότι το επίδομα θα δοθεί αναδρομικά για όσα παιδιά γεννήθηκαν από 1-1 -2023.

Ικανοποίηση για τα F35

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε επίσης σημαντική εξέλιξη στην αμυντική πολιτική την επιστολή του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, με την οποία η Ελλάδα εντάσσεται στο πρόγραμμα των F35 και ταυτόχρονα – όπως τόνισε – λαμβάνει σημαντική δωρεάν αμυντική βοήθεια από τις ΗΠΑ.

Εκτίμησε ότι η επιστολή αυτή αποτελεί την καλύτερη επισφράγιση του στρατηγικού βάθους των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Και υποστήριξε ότι επιβεβαιώνει ότι η πολιτική της κυβέρνησης έχει αντίκρυσμα στην ενίσχυση της αμυντικής δυνατότητας της χώρας.

Related posts

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία -Τα σενάρια στο τραπέζι της επιτροπής των ειδικών

Οι παράνομοι μετανάστες μπορεί να «σύρουν» την Αττική σε «lockdown»: Το 50% των κρουσμάτων και νοσηλευόμενων είναι αλλοδαποί

Newsroom

“A Moment in Time: an intimate evening with Stereo Soul”στο θεατρικό κήπο του Χυτήριου