ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Περιβάλλον

Οι λύκοι αυξάνονται και επιτίθενται σε σκυλιά ακόμα και δίπλα σε πόλεις – Τι απαντά ο Αρκτούρος

Οι λύκοι αυξάνονται και επιτίθενται σε σκυλιά ακόμα και δίπλα σε πόλεις – Τι απαντά ο Αρκτούρος στους ισχυρισμούς για «υβρίδια»

 

Για μεγάλη αύξηση του αριθμού λύκων, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και υβρίδια από διασταύρωση με σκύλο, που φτάνουν ακόμα και έξω από μεγάλες πόλεις, όπως, για παράδειγμα, στη Θεσσαλονίκη και επιτίθενται ολοένα και συχνότερα στα κυνηγόσκυλα, κάνει λόγο στο ethnos.gr ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης, Θεόφιλος Μυλόπουλος.

 

Από την πλευρά του ο διευθυντής του «Αρκτούρου», Αλέξανδρος Καραμανλίδης, μιλώντας στο ethnos.gr, συμφωνεί ότι αυξήθηκε ο αριθμός των λύκων στην Ελλάδα αλλά και στην ευρωπαϊκή επικράτεια, όμως, θεωρεί ότι αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά οι διασταυρώσεις με σκύλους, από τις οποίες γεννιούνται υβρίδια.

 

Σε ό,τι αφορά τις επιθέσεις που δέχονται κυνηγόσκυλα, ο κ. Καραμανλίδης αναφέρει ότι οι λύκοι δεν επιτίθενται χωρίς λόγο και τονίζει ότι οι κυνηγοί αλλά και όλοι οι πολίτες θα πρέπει να εκπαιδευτούμε για τη συμπεριφορά που είναι απαραίτητο να τηρούμε, σε περίπτωση που συναντήσουμε λύκο. Όπως υποστηρίζει, είναι δυνατή η αρμονική συνύπαρξη του συγκεκριμένου σαρκοφάγου με τον άνθρωπο, όπως συμβαίνει εδώ και δεκαετίες σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης, όπου δεν υπήρχαν λύκοι αλλά πλέον εμφανίστηκαν και εγκαταβιούν.

Λύκοι στα προάστια της Θεσσαλονίκη

 

Για λύκους που εμφανίζονται πλέον ακόμα και στα προάστια της Θεσσαλονίκης, όπως, για παράδειγμα, στην περιοχή του Τιτάν ή ακόμα και στα πεδινά της Χαλκιδικής κάνει λόγο ο κ. Μυλόπουλος. Όπως λέει, ο αριθμός τους πλέον είναι πολύ μεγάλος στην ελληνική επικράτεια και ολοένα και αυξάνονται οι επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, με αποτέλεσμα πολλά να έχουν κατασπαραχθεί.

Related posts

Αντιδρά η περιβαλλοντική οργάνωση WWF : Χαμηλό το 0,05 ευρώ για τα πλαστικά ποτήρια μιας χρήσης

Newsroom

Ξύπνιες παραμένουν αρκούδες στην Πίνδο

Newsroom

Κοροναϊός του σκύλου (Canine Corona Virus, CCoV).

Newsroom