ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Αποδράσεις

Πάτμος: 7 Καρτ-ποσταλικές παραλίες για βουτιές και χαλάρωση στα καταγάλανα νερά των Δωδεκανήσων

Πάτμος: 7 Καρτ-ποσταλικές παραλίες για βουτιές και χαλάρωση στα καταγάλανα νερά των Δωδεκανήσων

 

Η Πάτμος είναι ένα νησί του Αιγαίου που ανήκει  στο σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων. 

 

Διαθέτει πλούσια ιστορία και πολιτισμό, καθώς εκεί γράφτηκε η Αποκάλυψη του Ιωάννη . Όμως, εκτός από την σπηλιά και το  μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του θεολόγου η Πάτμος ως νησί των Δωδεκανήσων  διαθέτει πολλές πανέμορφες κρυστάλλινες  παραλίες που μπορούν να καλύψουν όλων των ειδών τα γούστα!

 

Πάτμος: βρεθήκαμε στις 7 καλύτερες παραλίες της και σας τις παρουσιάζουμε για  να τις επισκεφθείτε και εσείς

 

  • Πάτμος Παραλία Γροίκος
  • Παραλία Γροίκος: Μια φιλόξενη παραλία με καθαρά νερά και γραφικό λιμανάκι, που βρίσκεται στον ομώνυμο κόλπο. Διαθέτει ξαπλώστρες, ομπρέλες, καφέ και εστιατόρια.
  • Παραλία Λάμπη: Μια παραλία που είναι γνωστή για τα πολύχρωμα βότσαλά της, που λάμπουν με το φως του ήλιου. Είναι μικρή και απομονωμένη, με λίγες υπηρεσίες.
  • Παραλία Λάμπη
  • Παραλία Βάγια: Μια πευκόφυτη παραλία με βότσαλο, πεντακάθαρη θάλασσα και κρύα νερά. Βρίσκεται στο βόρειο ανατολικό τμήμα του νησιού, 7 χιλιόμετρα από την Σκάλα, στο κέντρο της Πάτμου. Για να πάτε εκεί, πρέπει να στρίψετε δεξιά στη διασταύρωση στο τέλος της παραλίας του Κάμπου και να ακολουθήσετε το δρόμο που κατεβαίνει μέχρι την ακτή. Στην παραλία Βαγιά μπορείτε να απολαύσετε την ηρεμία και τη φύση, και να βρείτε ίσκιο από τα αλμυρίκια. Λίγα μέτρα πάνω από την παραλία, υπάρχει μια καφετέρια που σερβίρει καφέ, σπιτικές πίτες και γλυκά.

    Παραλία Κάμπος
  • Παραλία Κάμπος: Μια από τις πιο δημοφιλείς και πολυσύχναστες παραλίες της Πάτμου, με χρυσή αμμουδιά και γαλάζιο νερό. Bρίσκεται εντός του ομώνυμου όρμου, στο βορειοανατολικό τμήμα της Πάτμου και σε απόσταση 9 περίπου χιλιομέτρων από την χώρα του νησιού και 6 χιλιομέτρων από το λιμάνι, την Σκάλα. Αποτελεί ίσως την πιο οργανωμένη και πολυσύχναστη παραλία του νησιού, η οποία συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Σε αυτό συμβάλει και το γεγονός ότι ακόμα και όταν φυσούν δυνατοί άνεμοι συνήθως επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες, μιας και είναι τέτοια η θέση της που της παρέχει φυσική προστασία από τους ανέμους. Βρίσκεται σε έναν όμορφο και αμμουδερό κόλπο στον οποίο ωστόσο μαζί με την άμμο συνυπάρχει και ψιλό βότσαλο. Διαθέτει κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά, αρκετές φορές κρύα αλλά το γεγονός ότι είναι ρηχά καθιστούν την παραλία ως έναν από τους ιδανικούς προορισμούς για οικογένειες με παιδιά. Στο μισό τμήμα της παραλίας  θα συναντήσετε την Κυρία Μαρία που διαθέτει οργωμένες ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ υπάρχουνε και  αποδυτήρια .

και κάτι που σπανίζει στις ελληνικές δυστυχώς παραλίες, πρόσβαση για ΑΜΕΑ. Επίσης υπάρχει γήπεδο beach volley αλλά και οι απαραίτητες εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ όπως windsurf, wakeboard, ski, κανό κ.ά. ενώ παράλληλα λειτουργεί και σχολή εκμάθησης για τα συγκεκριμένα αθλήματα. Στο υπόλοιπο και μη οργανωμένο τμήμα της παραλίας μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας ελεύθερα και να αναζητήσετε φυσική σκιά κάτω από τα αρμυρίκια που υπάρχουν στο κομμάτι αυτό.

Στην παραλία του Κάμπου λειτουργούν μοντέρνα beach bar από τα οποία θα προμηθευτείτε καφέ ή ποτά, αναψυκτικά, ελαφριά σνακ, γλυκά και παραδοσιακές ταβέρνες στις οποίες θα απολαύσετε κανονικό φαγητό μετά το μπάνιο σας. Τέλος αν είστε ιδιοκτήτης ή απλά ενοικιαστής σκάφους, στο κέντρο και στο ανατολικό άκρο της παραλίας υπάρχουν προβλήτες για την αγκυροβόληση μικρών σκαφών. Η πρόσβαση στην παραλία μπορεί να γίνει είτε με το αυτοκίνητο σας, με διατιθέμενο χώρο στάθμευσης, είτε εναλλακτικά με το λεωφορείο (υπάρχουν καθημερινά 3 δρομολόγια) ή ακόμα και με ταξί.

Παραλία Άγριο Λιβάδι

Παραλία Άγριο Λιβάδι: μια από τις ωραιότερες και πιο δημοφιλείς παραλίες της Πάτμου. Βρίσκεται στο νότιο μέρος του νησιού, περίπου 4 χλμ από την Χώρα. Έχει μήκος 700 μέτρων και είναι γνωστή για την χρυσή αμμουδιά, τα καθαρά και κρυστάλλινα νερά, την πλούσια βλάστηση και την ησυχία. Είναι ιδανική για οικογένειες, ζευγάρια και λάτρεις των  Καταδύσεων και σνόρκελινγκ.

Επίσης η παραλία είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες ενώ   Διαθέτει επίσης μια παραδοσιακή οικογενειακή  ταβέρνα το Αγριολίβαδο  που σερβίρει μεγαλες χορταστικές μερίδες όπως σουτζουκάκια με πατάτες τηγανιτές  λαδερά,  αλλα και αστακομακαρονάδες με φρέσκα  θαλασσινά, καθώς και μεζέδες, δροσερής σαλάτες

Φυσικά για την συνέχεια σας αφήσαμε το καλύτερο  διπλά ακριβώς από το ταβερνάκι Αγριολιβαδο υπάρχει το Agriolivadi Beach bar  οπού εκεί θα απολαύσετε δροσερά κοκτέιλ υπέροχους καφέδες και αλλά δροσερά ροφήματα… από τα υπέροχα κορίτσια και τους εκπληκτικούς μπαρίστες που βρίσκονται πίσω από την μπάρα του  Agriolivadi Beach bar.

agriolivadi

Για να φτάσετε στην παραλία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λεωφορείο που συνδέει την Χώρα με το Γκρόϊκο, το Κάμπο και την Σκάλα. Η στάση είναι λίγο πριν από την είσοδο της παραλίας. Μπορείτε επίσης να πάτε με το αυτοκίνητό σας, τη μηχανή σας ή το ποδήλατό σας, αφήνοντάς το στο δωρεάν parking που υπάρχει δίπλα στην ταβέρνα.

 

Λιβάδι Γερανού θα το συναντήσετε  μετά την Βαγιά και τις Δίδυμες παραλίες μέχρι εκεί ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος. Η παραλία βρίσκεται σε ένα υπέροχο τοπίο, ενώ στο μεγαλύτερο τμήμα της υπάρχουν πολύχρωμα βότσαλα. Το Λιβάδι του Γερανού το αναφέρουν και με την ονομασία Λιβάδι του Ντεληποθητού.Τον κόλπο στο Λιβάδι του Γερανού τον πλαισιώνουν νησάκια και το όλο σκηνικό θυμίζει φιόρδ, ένα από τα πιο όμορφα τοπία της Πάτμου. Η παραλία διαθέτει τεράστια αλμυρίκια σε όλο το μήκος της για την απαραίτητη σκιά. Πριν από την παραλία θα βρείτε μια ταβέρνα με υπέροχη θέα. Το λιβάδι γερανού είναι επίσης γνωστό ως λιβάδι του ντεληποθητού και θυμίζει φιόρδ, ενώ  στο πίσω μέρος της παραλίας είναι γεμάτο από ορχιδέες την άνοιξη.

Παραλία Μελόη.

Παραλία Μελόη. Αυτή είναι μια από τις όμορφες παραλίες του νησιού, που βρίσκεται κοντά στην Σκάλα, το λιμάνι της Πάτμου. Έχει άμμο, καθαρά νερά και το μοναδικό κάμπινγκ στην Πάτμο. Μπορείς να φας σε κάποια από τις ταβέρνες που υπάρχουν εκεί, ή να κάνεις πεζοπορία στο μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία Αγριόλιβαδο. Η παραλία Μελόη είναι μια καλή επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν τη φύση και την ηρεμία.

 

.

 

 

Related posts

Πεζοπορίες κοντά στην Αθήνα

Newsroom

Aλόννησος η «ξεχωριστή» των σποράδων

Newsroom

Λουτράκι: H αρχαιότερη λουτρόπολη της Ελλάδας

Newsroom