ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Ροή Ειδήσεων

Σε κατάσταση «εγκλεισμού» οι Έλληνες πολίτες τουλάχιστον μέχρι τις 8 Μαρτίου – Ενώ καλλιεργείται έντονα το σενάριο για παράταση του Lockdown

Σε κατάσταση  «εγκλεισμού» οι Έλληνες πολίτες τουλάχιστον μέχρι τις 8 Μαρτίου – Ενώ καλλιεργείται  έντονα  το σενάριο για παράταση του Lockdown

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η παράταση του Lockdown για μία αντί για δύο εβδομάδες στην Αττική έγινε καθαρά για «ψυχολογικούς» λόγους και η απόφαση για σκληρό lockdown μέχρι τις 15 Μαρτίου είναι σχεδόν ήδη ειλημμένη. 

 

Η κυβέρνηση έχει αντιληφθεί πως οι πολίτες βρίσκονται στα όρια τους και γι’αυτό δεν ήθελε να ρισκάρει κοινωνικές αντιδράσεις παρατείνοντας το lockdown απευθείας για 2 βδομάδες αλλά σκοπεύει να προχωρήσει στο μαρτύριο της «σταγόνας», πηγαίνοντας το βδομάδα ανά βδομάδα. 

 

Χθες, Παρασκευή ανακοινώθηκε αυτό που πλέον είχε προαναγγείλει έμμεσα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο. Δηλαδή, παράταση του lockdown στην Αττική έως τις 8 Μαρτίου.

Το καθεστώς αυστηρού lockdown έως τις 8 Μαρτίου ισχύει επίσης για τους δήμους Καλυμνίων (13 νέα κρούσματα) Κορδελιού (Θεσσαλονίκης) και τις Π.Ε. Ευβοίας (28 νέα κρούσματα) και Αρκαδίας (12 νέα κρούσματα).

Οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να συνεδριάσουν την επόμενη βδομάδα, όπου απλά θα επιβεβαιώσουν την απόφασή τους, με τα ΜΜΕ «σέρνουν» τον χορό με τις «μεταλλάξεις Ουγκάντας» τις «γεμάτες ΜΕΘ» και την τρομοκρατία που μας έχουν συνηθίσει εδώ και 1 χρόνο.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί όμως είναι πως κάθε εβδομάδα Lockdown κοστίζει στην ελληνική οικονομία 400 εκατ. ευρώ., κάτι που σημαίνει πως για την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τ απάντα μέχρι 15 Μαρτίου, οι Έλληνες πολίτες θα φορτωθούν άλλα 800 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία προφανώς και δεν έχουν.

Related posts

Πετρέλαιο: Στο υψηλότερο επίπεδο μετά από το 2014 η τιμή του Brent

Newsroom

Τσίπρας: Επιτελικό μπάχαλο «Με χιόνι, με πυρκαγιά, με βροχή, 2,5 χρόνια

Ταϊβάν: Σκηνικό Πολέμου στήνεται μετά την άφιξη Πελόζι – Σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας έχει τεθεί ο κινεζικός στρατός

Newsroom