Κοινοποιείστε το άρθρο

Συνάντηση Μητσοτάκη-Αλιβιζάτου σήμερα το απόγευμα στη σκιά της αστυνομικής βίας στη Ν. Σμύρνη

Συνάντηση με τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο στο Μέγαρο Μαξίμου στις 6.30 το απόγευμα ανακοίνωσε σήμερα το πρωθυπουργικό γραφείο, στη σκιά της αστυνομικής βίας στην πλατεία της Νέας Σμύρνης προχθές και στις έντονες επικρίσεις από την αντιπολίτευση.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Ο κ. Αλιβιζάτος είναι επικεφαλής της άτυπης πενταμελούς Επιτροπής παρακολούθησης και διερεύνησης περιστατικών αστυνομικής βίας, που συστάθηκε τον Νοέμβριο του 2019 με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη».

Ωστόσο, χθες ο κ. Αλιβιζάτος είχε ανακοινώσει την «αποστρατεία» της συγκεκριμένης Επιτροπής, αναφέροντας: «Η ως άνω Επιτροπή, που είχε συσταθεί τον Δεκέμβριο του 2019 από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, έχει παύσει από έτους και πλέον να υπάρχει, γιατί, μετά το γνωστό περιστατικό στο Κουκάκι (υπόθεση Ινδαρέ) δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον από πλευράς των αρμόδιων κρατικών αρχών να συνεχίσει το έργο της. Αυτό έδειξε και η τύχη που επιφυλάχθηκε στο από 4.5.2020 πόρισμα της Επιτροπής προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Στο πόρισμα αυτό, μετά από εις βάθος έρευνα είκοσι περιστατικών αστυνομικής βίας, η Επιτροπή είχε προβεί σε σειρά συστάσεων, με πρώτη την ανάγκη απόδοσης ευθυνών σε παρεκτρεπόμενα αστυνομικά όργανα».

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο