ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΑμεΑ

Μαύρα Χριστούγεννα για τα ΑμεΑ: Για πρώτη φορά χωρίς κοινωνικό βοήθημα τα άτομα με αναπηρίες φέτος

Μαύρα Χριστούγεννα για τα ΑμεΑ: Για πρώτη φορά χωρίς κοινωνικό βοήθημα τα άτομα με αναπηρίες φέτος 

Χωρίς κοινωνικό βοήθημα και οικονομική ενίσχυση θα μείνουν για πρώτη φορά φέτος τα Χριστούγεννα τα άτομα με αναπηρίες, ενώ επιπλέον κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης αναμένεται να λάβουν μόνο όσοι λαμβάνουν αυτό το επίδομα «και μόνον αυτοί», όπως επεσήμανε ο ιδρυτής της διαδικτυακής κοινότητας, «ο Συνήγορος των ΑμεΑ», Ανδρέας Μπαρδάκης.

 

Την ίδια στιγμή, από την πλευρά της Πολιτείας δεν έχει δοθεί καμία εξήγηση με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) στην Αθήνα να παραμένει, επίσης, χωρίς απάντηση έπειτα από σχετικό αίτημα

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο ιδρυτής της διαδικτυακής κοινότητας «ο Συνήγορος των ΑμεΑ», Ανδρέας Μπαρδάκης επεσήμανε πως για πρώτη φορά φέτος τα Χριστούγεννα για τα άτομα με αναπηρία δεν θα λάβουν κοινωνικό βοήθημα. Θα λάβουν ένα επιπλέον ΚΕΑ, όσοι λαμβάνουν αυτό το επίδομα, αυτοί και μόνο.

«Για πρώτη φορά, δε θα πάρουμε τίποτα. Τα άτομα με αναπηρίες υπάρχει διεθνώς παραδοχή πως είναι τα πιο φτωχά, καθώς είναι δύσκολο να βρεθεί δουλειά για αυτό εξαιτίας του ρατσισμού και των διακρίσεων, ειδικά σε μία στιγμή που η ανεργία θερίζει», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαρδάκης.

Την ίδια στιγμή, χωρίς απάντηση από τους αρμοδίους της Πολιτείας βρίσκονται τα άτομα με αναπηρίες, ενώ όπως δήλωσε, δεν υπάρχει καμία κινητοποίηση τόσο από την πλευρά του Αναπηρικού κινήματος όσο και από τα ΜΜΕ ή την κοινωνία.

«Από τη νέα υπουργική απόφαση και τη ΦΕΚ για την απαγόρευση κυκλοφορίας, δεν εξαρτώνται οριζοντίως τα άτομα με αναπηρίες, όπως είχε δηλώσει ψευδώς στις 14 Νοεμβρίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος», τόνισε καταγγέλλοντας πως δεν έχει ασχοληθεί κανείς με την κατάσταση και τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρίες ιδιαίτερα κατά την περίοδο της πανδημίας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε σε επικοινωνία της με την ΕΡΤ Κομοτηνής, από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) στην Αθήνα, κ. Μπερδέκλη, η ομοσπονδία ζήτησε την παροχή επιπλέον προνοιακού επιδόματος για τα Χριστούγεννα, καθώς και μία σύνταξη στους δικαιούχους, χωρίς ωστόσο να λάβει καμία απάντηση από την πλευρά της Πολιτείας.

 

Σημειώνεται πως, μεταξύ άλλων, ο κ. Μπαρδάκης έκανε λόγο για ψευδή ενημέρωση σχετικά με τις εξαιρέσεις των ατόμων με αναπηρίες και των συνοδών τους από τα μέτρα μετακίνησης εξαιτίας της πανδημίας, πράγμα που επιβεβαιώθηκε με το πρόσφατο γεγονός της επιβολής προστίμου σε συνοδό ατόμου με αναπηρίες, παρά την βεβαίωση συζύγου και το χαρτί αναπηρίας ΚΕΠΑ.

Υ.Γ. 22 εκατομμύρια ευρώ  κατάφερε και εξασφάλισε η κυβέρνηση  Μητσοτάκη για τα μεγάλα Κανάλια ώστε να προβάλουν από το πρωί μέχρι το βράδυ ότι αφορά την πανδημία και την διαφημιστική καμπανιά μένουμε σπίτι.  Ένα χρηματικό κονδύλη για να βοηθήσουν τα άτομα με αναπηρίες που ζουν ίσως το πιο δύσκολο Γολγοθά δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει;;;

Να φρεσκάρουμε λίγο της μνήμες μας και να δούμε τη ανέφερε στις 16 /12/20  ο πρωθυπουργός: Πρώτη φορά υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο για τα δικαιώματα των ΑμεΑ

«Είναι χρέος μας αυτό το σχέδιο να το υλοποιήσουμε. Εσείς πρώτα από όλα θα είστε οι πιο αυστηροί κριτές μας. Και αυτοί οι οποίοι θα μας υποδεικνύετε πάντα να κινηθούμε πιο γρήγορα ή θα μας διορθώνετε όποτε υπάρχουν επιμέρους αστοχίες οι οποίες να γνωρίζετε, πάντως, ότι δεν θα προκύψουν λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος ή λόγω πραγματικού νοιαξίματος για να αντιμετωπίσουμε αυτό το εξαιρετικά σύνθετο ζήτημα», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «η κατάρτιση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης αποτελεί ένα πρώτο βήμα. Προφανώς και θα κριθούμε τελικά στην υλοποίησή του. Και για αυτό και στέκομαι με πολύ μεγάλη προσοχή στο γεγονός ότι έχουμε πια ένα μηχανισμό παρακολούθησης και αξιολόγησης όλων των επιμέρους δράσεων που αναπτύσσονται σε έξι πυλώνες με 30 στόχους. Πραγματικά όποιος μπει στον κόπο να το διαβάσει καταδεικνύει τη περιπλοκότητα αυτού του εγχειρήματος γιατί κάθε κατηγορία ατόμων με αναπηρία έχει τη δική της ιδιαιτερότητα και χρήζει μιας διαφορετικής αντιμετώπισης. Αυτό που θα έπρεπε να είναι οριζόντιο είναι το πραγματικό νοιάξιμο μιας κοινωνίας η οποία δεν αφήνει κανέναν πίσω».

Τελικά κ Πρωθυπουργέ η πράξεις το να σταθείτε δίπλα στα άτομα με αναπηρία  απέχουν μάλλον πολυ μακριά από τα λόγια σας

 

 

 

Related posts

Μεγαλώνοντας ένα παιδί με επιληψία

Newsroom

Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν αναπηρικά αμαξίδια σε ανασφάλιστους πολίτες – Τα κριτήρια

Οι παραλίες με πρόσβαση για ΑΜΕΑ σε κοντινή απόσταση από τη Θεσσαλονίκη