ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Επικαιρότητα

Αυτό είναι το απόρρητο Τουρκικό «non paper» που διακινεί η Άγκυρα στις ξένες πρεσβείες και κατηγορεί την Αθήνα

Αυτό είναι το απόρρητο Τουρκικό «non paper» που διακινεί η Άγκυρα στις ξένες πρεσβείες και κατηγορεί την Αθήνα

Το απόρρητο Τουρκικό «non paper» που διακινεί η Άγκυρα στις ξένες πρεσβείες: «Η Ελλάδα μας απειλεί με επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια»

 

Μεταξύ άλλων, το απόρρητο Τουρκικό «non paper» μιλάει για ελληνικές παραβιάσεις και ισχυρίζεται ότι οι αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας στρέφονται εναντίον της

Με τους Τούρκους να προκαλούν διαρκώς και να εντείνουν την επιθετική ρητορική τους, έρχεται σήμερα στο φως το «non paper» που διακινεί η Άγκυρα στις ξένες πρεσβείες, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να τις ενημερώσει για τις ανιστόρητες και έκνομες διεκδικήσεις της στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, με το δισέλιδο έγγραφο που διανέμει η τουρκική κυβέρνηση, επιχειρεί να εξηγήσει γιατί ακύρωσε το Ανώτατο Συμβούλιο Ελλάδας – Τουρκίας, που λάμβανε χώρα σε ετήσια βάση τα τελευταία χρόνια.

Στο «non paper», η Άγκυρα κατηγορεί την Αθήνα ότι απειλεί για μονομερή επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια -και αυτό, μολονότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας η επέκταση των χωρικών υδάτων.

Σε άλλο σημείο, η Τουρκία ισχυρίζεται ότι γίνονται παραβιάσεις από τα ελληνικά μαχητικά, ενώ είναι γνωστό ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει καταγράψει δεκάδες παραβιάσεις και υπερπτήσεις των τουρκικών μαχητικών πάνω από τα ελληνικά νησιά.

Ακόμη, η Τουρκία ισχυρίζεται πως οι αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα στρέφονται εναντίον της Άγκυρας -κάτι που υποστήριξε πρόσφατα με δηλώσεις του και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Επιπλέον, η Άγκυρα κατηγορεί την Αθήνα για επαναπροωθήσεις και απάνθρωπη μεταχείριση μεταναστών.

 

 

Πηγη open tv

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Παιδιάτρος-Λοιμωξιολόγος Ι.Καβαλιώτης: Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη αν έστω και ένα παιδί υποστεί βλάβη ή ακόμα και θάνατο μετά τον εμβολιασμό του

Η δειλία ήταν άγνωστη λέξη στην Αρχαία Σπάρτη

Στους δρόμους ξανά οι αγρότες – Ξεκινούν κινητοποιήσεις εν μέσω Χριστουγέννων