ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΡοή Ειδήσεων

Διαπεριφερειακές μετακινήσεις: Ελεύθερα, χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού και self test

Διαπεριφερειακές μετακινήσεις: Ελεύθερα, χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού και self test από τις 15 Μαΐου

Χωρίς την επίδειξη αρνητικού self test από τις 15 Μαΐου οι πολίτες που θα ξεκινούν για διαπεριφερειακές μετακινήσεις

 

Δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που ήθελαν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις να επιτρέπονται με την επίδειξη αρνητικού self test από τις 15 Μαΐου.

Νωρίτερα, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ξεκαθάρισε παράλληλα ότι οι πολίτες δεν θα υποχρεούνται επίσης να επιδεικνύουν και σχετικό έγγραφο που θα αποδεικνύει ότι έχουν εμβολιαστεί για τον κορονοϊό, τονίζοντας πως “δεν θα υπάρχει διάκριση με βάση τον εμβολιασμό”.

“Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοιου τύπου διάκριση γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν ένας υπέρμετρος περιορισμός για την ώρα. Σε αυτή τη φάση χρήσιμο είναι όποιος μετακινείται, να υπάρχει μια διοχέτευση των self test για να μπορούμε να αυτοελεγχόμαστε”, επισήμανε χαρακτηριστικά, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος τεστ να έχει τη μορφή σύστασης και όχι υποχρέωσης, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση.

Έτσι όπως όλα δείχνουν, παρά τις αρχικές εκτιμήσεις, οι υπερτοπικές μετακινήσεις θα επιτραπούν μαζί με το άνοιγμα του Τουρισμού στις 15 Μαΐου, χωρίς υποχρεωτικό self test και χωρίς έγγραφο που να πιστοποιεί εμβολιασμό.

Καταργείται και το sms από 15 Μαΐου

Στο πλαίσιο της χαλάρωσης των μέτρων λόγω της αποκλιμάκωσης της πανδημίας και της ταχείας υλοποίησης του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα, αναμένεται από την επόμενη Παρασκευή να καταργηθεί και το sms στο 13033 για τη μετακίνηση.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στον ΣΚΑΙ, αποκάλυψε ότι “με την κατάργηση της απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων και το άνοιγμα του τουρισμού θα σταματήσει και η χρήση του sms”, σημειώνοντας ωστόσο ότι σε κάθε περίπτωση περιμένουμε τις τελικές αποφάσεις επί του ζητήματος.

Related posts

ΗΠΑ: “Όχι 3η δόση εμβολίου σ΄ όλο τον πληθυσμό” αποφάσισε η συμβουλευτική επιτροπή (FDA)

Newsroom

Δ/ντής Πνευμ/γικής Κλινικής covid νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» Λ. Στέλλας: «Ο covid δεν είναι θανατηφόρα νόσος». Πως αυτός και η ομάδα του αποφεύγει τις διασωληνώσεις και μοιράζει εξιτήρια

Newsroom

Στρατιωτικό εξοπλισμό στέλνει το ΝΑΤΟ στο Κίεβο -«Η Ρωσία δεν θα περιοριστεί στην Ουκρανία»

Newsroom