ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Έβρος – Κάηκε και το Δημοτικό Σχολείο Παλαγίας: Ξεκίνησαν ρίψεις τα εναέρια μέσα

Έβρος – Κάηκε και το Δημοτικό Σχολείο Παλαγίας: Ξεκίνησαν ρίψεις τα εναέρια μέσα (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Η πύρινη λαίλαπα που εξακολουθεί να καίει και σήμερα στον Έβρο, μπήκε μέσα στην Παλαγία και εκτός από σπίτια έκαψε και το Δημοτικό Σχολείο του οικισμού.

 

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες του Γιάννη Τσαουσίδη, στο Δημοτικό Σχολείο Παλαγίας η φωτιά που πέρασε από το σημείο όπως και γύρω από τον οικισμό, έκαψε την στέγη και προκάλεσε ζημιές στους τοίχους.

 

Με το πρώτο φως του ήλιου «σηκώθηκαν» τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής από το αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης για να συνδράμουν στα πολλαπλά μέτωπα που έχουν κυκλώσει την περιοχή. Συγκεκριμένα, η τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική αναφέρει πως επιχειρούν αυτή την ώρα 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη και άλλα 3 ελικόπτερα συνδράμοντας στη φωτιά που καίει ανεξέλεγκτα με την «βοήθεια» του καιρού.

Αυτή την ώρα επιχερούν 214 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 59 οχήματα, μαζί με τα παραπάνω πτητικά μέσα. Ανέλαβαν δράση επίσης οι Ρουμάνοι πυροβέστες που έφτασαν χθες βράδυ, ενώ επιχειρούν και τα πυροσβεστικά αεοπλάνα από την Κύπρο που επίσης ήρθαν για βοήθεια.

Συνδρομή παρέχουν επίσης δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και των Ο.Τ.Α.

 

 

 

ΠΗΓΗ .evros-news.gr

Related posts

Παρέμβαση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στη Βουλή για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού -Τι θα πει

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Φέρνει την ερχόμενη εβδομάδα προς ψήφιση το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού

Στο θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ παρουσιάζει την παράσταση «Ευτυχείτε!»

Newsroom