ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕπικαιρότηταΡοή Ειδήσεων

Φωτιά στη Θάσο: Κινητοποιήθηκε ο Στρατός για την κατάσβεση της πυρκαγιάς

Φωτιά στη Θάσο: Κινητοποιήθηκε ο Στρατός για την κατάσβεση της πυρκαγιάς

Μαίνεται από χθες το βράδυ μεγάλη πυρκαγιά στη Θάσο. Η φωτιά καίει πυκνό δάσος και το κύριο μέτωπό της είναι σε δύσβατη περιοχή γεγονός που δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών. Προς το παρόν η φωτιά δεν απειλεί σπίτια, ωστόσο νωρίς το πρωί εκκενώθηκε προληπτικά οικισμός με μήνυμα που εστάλη στους κατοίκους από το 112.

Οχήματα του στρατού, ειδικές δυνάμεις και μηχανήματα διάνοιξης δρόμων βοηθούν την επιχείρηση – Αισιόδοξος δηλώνει ο διευθυντής δασών Καβάλας

 

Την κινητοποίηση και του στρατού προκάλεσε η φωτιά στη Θάσο, καθώς στρατιωτικό κονβόι έφτασε στο νησί, για την ενίσχυση της επιχείρησης κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε από το βράδυ της Τετάρτης πάνω από το χωριό Ποταμιά.

Η πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δύσβατη περιοχή, κάτι που δυσκολεύει τις προσπάθειες προσέγγισης από τις επίγειες δυνάμεις. Για τον σκοπό αυτό, στο σημείο βρίσκονται οχήματα του στρατού, ειδικές δυνάμεις και μηχανήματα διάνοιξης δρόμων.

Σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα, στη Θάσο επιχειρούν 185 πυροσβέστες με 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 38 οχήματα, συμπεριλαμβανόμενων των πυροσβεστικών δυνάμεων που με έκτακτα ακτοπλοϊκά δρομολόγια μετέβησαν στο νησί από το λιμάνι της Κεραμωτής.

Related posts

Άλλο ένα σαθρό έργο: Γέφυρα Σερβίων  εντοπίστηκαν σοβαρές ρωγμές – Η  εισαγγελέα ζήτησε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση

Newsroom

Έκτακτα μέτρα για την παρέλαση της Θεσσαλονίκης: Αυστηρά 60 λεπτά και μόνο στρατιωτική

Newsroom

«Το Κόκκινο Ποτάμι – Η Συνέχεια» : Η Ανθή σκοτώνει τον Σίμο- Σάββατο στις 22:00