Κοινοποιείστε το άρθρο

Ινδία: Ξυστά από εμπορικά αεροσκάφη ο πύραυλος που εκτοξεύθηκε κατά λάθος

Δραματικές διαστάσεις θα μπορούσε να έχει λάβει η κατά λάθος εκτόξευση πυραύλου από την Ινδία προς το Πακιστάν, καθώς διήνυσε μια περιοχή από την οποία πραγματοποιούσαν πτήσεις δεκάδες εμπορικά αεροσκάφη

 

Δραματικές διαστάσεις θα μπορούσε να έχει λάβει η κατά λάθος εκτόξευση πυραύλου από την Ινδία προς το Πακιστάν, καθώς διήνυσε μια περιοχή από την οποία πραγματοποιούσαν πτήσεις δεκάδες εμπορικά αεροσκάφη.

Σύμφωνα με το Bloomberg, στον εναέριο χώρο τη περιοχής, πολύ κοντά στην τροχιά του πυραύλου, πετούσαν -μεταξύ άλλων- ένα αεροσκάφος της Flydubai που κατευθυνόταν στο Ντουμπάι και ένα της IndiGo που πετούσε προς το Σριναγκάρ και ένα της Airblue που είχε προορισμό το Ριάντ.

Μάλιστα, το πρακτορείο ειδήσεων παρουσίασε και ένα βίντεο με στοιχεία από το flyradar, όπου φαίνονται οι τροχιές των αεροσκαφών και η εγγύτητά τους με την τροχιά του πυραύλου.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, ο στρατός του Πακιστάν ανακοίνωσε ότι ένας πύραυλος εδάφους-εδάφους που εκτοξεύτηκε από τη γειτονική Ινδία παραβίασε τον εναέριο χώρο της χώρας και κατέληξε στην ανατολική επαρχία Παντζάμπ, προκαλώντας ζημιά σε κτίριο, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Σύμφωνα με την ιδική κυβέρνηση, η εκτόξευση ήταν αποτέλεσμα τεχνικής δυσλειτουργίας, κατά την εκτέλεση συντήρησης ρουτίνας.

Όπως τονίστηκε, θα διεξαχθεί έρευνα για το λυπηρό αυτό περιστατικό, από το οποίο «ευτυχώς δεν υπήρξε καμία απώλεια ζωής».

Το Πακιστάν από την πλευρά του, προειδοποίησε την Ινδία «να έχει υπόψη της τις δυσάρεστες συνέπειες μιας τέτοιας αμέλειας και να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για να αποφύγει την επανάληψη τέτοιων περιστατικών στο μέλλον».

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο