ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Ροή ΕιδήσεωνΥγεία

Μελέτη Johns Hopkins: Μηδέν θάνατοι από Covid-19 σε παιδιά κάτω των 18 ετών

Μελέτη Johns Hopkins:Μηδέν θάνατοι από Covid-19 σε παιδιά κάτω των 18 ετών

Την ώρα που στην Ελλάδα έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί εφήβων 15 έως 17 ετών και μέσα στον Αύγουστο θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί και των παιδιών 12 έως 15 ετών μια ομάδα ερευνητών του Johns Hopkins έκανε μελέτη σε 48.000 παιδιά χωρίς νοσήματα και δεν κατέγραψε κάποιον θάνατο από Covid-19. 

 

Ο Dr. Marty Makary είναι ειδικός στην ιατρική και καθηγητής στη Ιατρική Σχολή Johns Hopkins, στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Bloomberg και στη Σχολή Carey Business School. Η ερευνητική του ομάδα «συνεργάστηκε με το μη κερδοσκοπικό οργανισμό FAIR Health για να κάνει αναλύσεις σε περίπου 48.000 παιδιά κάτω των 18 ετών που είχαν διαγνωστεί με Covid σε δεδομένα ασφάλισης υγείας από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο του 2020».

Αφού μελέτησε περιεκτικά δεδομένα για χιλιάδες παιδιά, η ομάδα «βρήκε μηδενικό ποσοστό θνησιμότητας μεταξύ των παιδιών χωρίς προϋπάρχουσα ιατρική πάθηση όπως η λευχαιμία».

 Αντί να αναγνωρίσει αυτήν την επιστημονική πραγματικότητα, ο Makary λέει ότι το CDC συνεχίζει να χρησιμοποιεί «αστεία στοιχεία» για να προωθήσει το εμβόλιο Covid στα παιδιά.

Όπως σημείωσε ο Makary στο Wall Street Journal ότι οι επιπτώσεις της έρευνας της ομάδας του είναι τεράστιες. «[Εάν η έρευνά μας] ισχύει, θα έχει σημαντικές επιπτώσεις για τα υγιή παιδιά και για το εάν χρειάζονται δύο δόσεις εμβολίου», λέει ο Makary.

Σε τελική ανάλυση, «Η Εθνική Ένωση Εκπαίδευσης [National Education Association] συζητά αν θα παροτρύνει τα σχολεία να απαιτήσουν εμβολιασμό πριν επιστρέψουν στο σχολείο. Πώς μπορούν αυτοί να συζητήσουν το ζήτημα χωρίς τα σωστά δεδομένα;»

Η ερώτηση του Makary είναι προφανής, αλλά όχι λιγότερο επίκαιρη. Ο Makary λέει ότι οι αριθμοί θανάτων με Covid-19 συνεχίζουν να διορθώνονται και να «αναθεωρούνται προς τα κάτω».

Ωστόσο, αντί να καταπολεμήσει τη θεσμική δυσπιστία με επιστημονικά δεδομένα και συζητήσεις, ο Makary λέει ότι το CDC αποφεύγει τη διαφάνεια και την αυστηρή έρευνα. O Makary επέκρινε το CDC υποστηρίζοντας ότι «φουσκώνει τους νοσοκομειακούς και θανάτους από Covid και δεν εξετάζει εάν πρέπει να γίνει ο εμβολιασμός των νέων». Σύμφωνα με τον Makary αυτό το πρόβλημα είναι συστημικό.

Υποστηρίζει ότι «ένας τεράστιος αριθμός κυβερνητικών πολιτικών οδηγιών και ιδιωτικών πολιτικών όσο αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών εξαρτώνται από ένα αμφισβητήσιμο σημείο δεδομένων. Το CDC ισχυρίζεται ότι 335 παιδιά κάτω των 18 ετών πέθαναν με διάγνωση Covid». Ωστόσο, ο Makary αναφέρει ότι, «το CDC, το οποίο απασχολεί 21.000 υπαλλήλους, δεν έχει ερευνήσει κανένα θάνατο για να μάθει αν ο Covid-19 τον προκάλεσε ή αν αφορούσε προϋπάρχουσα ιατρική πάθηση».

«Χωρίς αυτά τα δεδομένα, η Συμβουλευτική Επιτροπή για τις Πρακτικές Ανοσοποίησης του CDC [CDC Advisory Committee on Immunization Practices]  αποφάσισε τον Μάιο ότι τα οφέλη του εμβολιασμού δύο δόσεων υπερτερούν των κινδύνων για όλα τα παιδιά 12 έως 15 ετών», σημειώνει ο Makary.

«Έχω γράψει εκατοντάδες ιατρικές μελέτες με κριτές, και δεν μπορώ να σκεφτώ κανέναν συντάκτη περιοδικών που θα αποδεχόταν τον ισχυρισμό ότι 335 θάνατοι προήλθαν από ιό χωρίς δεδομένα για να δείξουν εάν ο ιός ήταν τυχαίος ή αιτιώδης και χωρίς ανάλυση σχετικών παράγοντων κινδύνου όπως η παχυσαρκία».

Σύμφωνα με τον Makary, το CDC αψηφά τους κανόνες ιατρικής έρευνας, διαδίδοντας έναν «αστείο» ισχυρισμό χωρίς επαρκή έρευνα ή διαφάνεια. Και αυτό δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Ο Makary δείχνει ότι είναι μέρος ενός μοτίβου.

Ο διευθυντής του CDC Rochelle Walensky ισχυρίζεται ότι 200 ​​νοσηλεία παιδιών και ένας θάνατος μπορεί να αποφευχθεί για τέσσερις μήνες εάν εμβολιαστούν ένα εκατομμύριο έφηβοι. Ο Makary δεν πείστηκε. Λέει ότι η «έκθεση Covid για εφηβική νοσηλεία του CDC, όπως και ο αριθμός των θανάτων της, δεν διακρίνει εάν ένα παιδί νοσηλεύεται για τον Covid ή με τον Covid».

Αυτό είναι ένα πρόβλημα, επειδή υπάρχει μια προφανής διαφορά μεταξύ αυτών των κατηγοριών ασθενών. Τα νοσοκομεία συχνά εξετάζουν τους ασθενείς για Covid ως θέμα ρουτίνας, ακόμη και αν δεν υπάρχει τίποτα που να υποδηλώνει ότι έχουν μολυνθεί από τον ιό. Για τις μετρήσεις του Walensky, ο Makary υποστηρίζει: «Ένα ασυμπτωματικό παιδί που έχει είναι θετικό στο κορωνοϊό θα θεωρηθεί ως “νοσηλεία Covid” ακόμα και αν είχε ατύχημα με το ποδήλατο».

Ο Makary λέει ότι οι αναξιόπιστες αναφορές του CDC δεν σταματούν εκεί. Προσθέτει ότι, «Το CDC μπορεί επίσης να καταγράφει μειωμένα δεδομένα σχετικά με τις επιπλοκές του εμβολίου». 

Το CDC βασίζει την ανάλυση κινδύνου-οφέλους για τον εμβολιασμό όλων των παιδιών σε ποσοστά επιπλοκών από τη βάση δεδομένων του Συστήματος Αναφορών Ανεπιθύμητων Εμβολίων (Vaers). Ωστόσο, ο ίδιος υποστηρίζει ότι αυτή η βάση δεδομένων αποτελείται από αυτοαναφερόμενα, ανεπεξέργαστα δεδομένα που «δεν έχουν επαληθευτεί και πιθανώς υποεπιβάλλουν ανεπιθύμητα συμβάντα».

Όλα αυτά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου των ελλείψεων στα δεδομένα και την ανάλυση του CDC, λέει ο ερευνητής. «Μέχρι σήμερα, το CDC εξακολουθεί να μην τεκμηριώνει καθημερινά τις νέες νοσηλείες για ασθένεια Covid. Αντ’ αυτού, αναφέρει το διογκωμένο ποσοστό νοσηλείας για κάθε ασθενή που έχει θετικά αποτελέσματα για τον ιό. Και ενώ το CDC ωθεί το εμβόλιο στους Αμερικανούς».

«Αντί να επιδιώκουν τη διαφάνεια, το CDC και άλλες μεγάλες οντότητες αποφεύγουν την επιστημονική έρευνα και φιμώνουν εκείνους που τολμούν να υποβάλουν ενοχλητικές ερωτήσεις: Ο επιδημιολόγος του Χάρβαρντ Martin Kulldorff μου είπε ότι απομακρύνθηκε από την ομάδα εργασίας της συμβουλευτικής επιτροπής για την ασφάλεια των εμβολίων Covid αφού εξέφρασε μια διαφορετική γνώμη», σημειώνει ο Makary.

Το CDC δεν είναι η μόνη οντότητα της οποίας τα δόγματα αναιρούνται  από αυτά τα ευρήματα. Ενώ η ομάδα του Makary κατέγραψε μηδενικούς θανάτους Covid για υγιή παιδιά, τα παιδιά σε ολόκληρη τη χώρα εξακολουθούν να φορούν μάσκα σε πολλούς χώρους και να τους επιβάλλονται διάφορα μέτρα, στο δόγμα τ’ ότι ο κορωνοϊός είναι μια θανατηφόρος νόσο και για τα παιδιά.

Related posts

Η «σκιά» του κορονοχρέους πάνω από την Ευρώπη

Newsroom

Οι ώρες μπροστά σε TV και κομπιούτερ επηρεάζουν τις σχολικές επιδόσεις

Newsroom

«ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ – Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ» έρχεται τη νέα σεζόν στο OPEN