ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τουρισμός

Μια βόλτα στα αξιοθέατα και τα μουσεία της Αθήνας που πρέπει να επισκεφτείτε (βίντεο)

Μια βόλτα στα αξιοθέατα και τα μουσεία της Αθήνας που πρέπει να επισκεφτείτε (βίντεο)

Η Αθήνα είναι μια πόλη γεμάτη ζωή, πολιτισμό, ιστορία και παράδοση. Μια πόλη με έντονο χαρακτήρα, ομορφιά και γοητεία.

Τολμηρή, εκκεντρική και διαχρονική, μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ. Ξεκινήστε τη μέρα σας με βόλτες στις εμπορικές περιοχές και τις κεντρικές πλατείες της Αθήνας, όπως το Σύνταγμα, το Μοναστηράκι και την Ομόνοια, επισκεφτείτε τα διάσημα μουσεία και κορυφαία αξιοθέατα της Αθήνας και χαθείτε στη μαγεία της. Παρακολουθήστε μερικά από τα πιο διάσημα και σημαντικά αξιοθέατα μέσα από την περιήγησή μας

Είναι το μόνο μνημείο που δεν θα πάτε σπίτι χωρίς να επισκεφθείτε. Η Ακρόπολη είναι το σύμβολο της Αθήνας, σκαρφαλωμένη στον Ιερό Λόφο (όπως είναι γνωστό στους Αθηναίους) για περισσότερα από 2.500 χρόνια. Θα αναγνωρίσετε τον Παρθενώνα , αφιερωμένο στη θεά Αθηνά και χτίστηκε ως το επίκεντρο του μεγάλου έργου ανοικοδόμησης του Περικλή για την Αθήνα τον 5ο αιώνα π.Χ., αλλά θα θαυμάσετε επίσης τη δεξιοτεχνία κτιρίων όπως το Ερέχθειο και ο Ναός της Αθηνάς Νίκης .

 

Κάντε μια ξενάγηση και όλα θα αποκαλυφθούν, όπως ακριβώς θα γίνει στο Μουσείο της Ακρόπολης ακριβώς δίπλα. Θεωρείται δικαίως ένα από τα καλύτερα μουσεία στον κόσμο, όχι μόνο για την έκθεση αντικειμένων που ανασκάφηκαν από την Ακρόπολη και ανακαλύφθηκαν κατά την κατασκευή του ίδιου του μουσείου, αλλά και για την όμορφη έκθεσή τους σε τρία επίπεδα σχεδιασμένα να συμπληρώνουν την εμπειρία της Ακρόπολης.

Η Γκαλερί Parthenon στον τελευταίο όροφο σάς επιτρέπει να περπατήσετε γύρω από την πλήρη ζωφόρο του Παρθενώνα (με τα τμήματα που λείπουν να έχουν αντιγραφεί προσεκτικά).

  • Γύρω από την Ακρόπολη

Γρήγορα θα μάθετε ότι η Ακρόπολη είναι μόνο η αρχή της πολιτιστικής σας περιήγησης στην Αθήνα . Σχεδόν όπου κι αν στρίψετε στο κέντρο της πόλης, ένα άλλο μνημείο αποκαλύπτεται σε μια ατελείωτη αφήγηση από την αρχαιότητα – η Αρχαία Αγορά, το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, οι ναοί του Ολυμπίου Διός και του Ηφαίστου, η Ακαδημία Πλάτωνα και το Λύκειο του Αριστοτέλη, το Παναθηναϊκό Στάδιο και τόσα άλλα πολιτιστικά πετράδια παρουσιάζονται το ένα μετά το άλλο με την απλή πράξη της απλής βόλτας στο κέντρο της Αθήνας.

Μια βόλτα με το Point Of View GR και το greekaffair στα αξιοθέατα και τα μουσεία της Αθήνας

Τα μουσεία της Αθήνας

Όπου κι αν βρίσκεστε στην Αθήνα, θα υπάρχει ένα μουσείο που θα σας λέει κάτι άλλο για αυτήν την εξαιρετική πόλη και την Ελλάδα συνολικά. Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο αποκαλύπτει την επική ιστορία της ελληνικής ιστορίας, δικαιολογώντας πλήρως γιατί αναφέρεται ως το λίκνο του δυτικού πολιτισμού. Ομοίως, η Εθνική Πινακοθήκη είναι απαραίτητη για τους λάτρεις της τέχνης, παρακολουθώντας την εξέλιξη της σύγχρονης Αθήνας μέσα από έργα τέχνης.

Υπάρχουν επίσης ιδιωτικές συλλογές όπως το Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης , που στεγάζονται και τα δύο σε όμορφα νεοκλασικά κτίρια. Και για τους λάτρεις της μοντέρνας τέχνης, υπάρχει το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Γουλανδρή (με έργα από τον Πικάσο έως τον Βαν Γκογκ)… εξαιρετικές συλλογές που κατατάσσονται παράλληλα με αυτές σε οποιαδήποτε πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή. Βυζαντινός πολιτισμός, παραδοσιακές φορεσιές, αρχαία νομίσματα, φυσική ιστορία, ναυτική και εβραϊκή κληρονομιά, λαϊκά όργανα… ακόμα και αρχαία τεχνολογία και ψευδαισθήσεις. Πείτε το, υπάρχει ένα μουσείο που το καλύπτει στην Αθήνα.

 

Πολιτιστικοί χώροι και εκδηλώσεις στην Αθήνα

Με τέτοια αγάπη για τη ζωή, η Αθήνα προσφέρεται για εκδηλώσεις κάθε εποχή του χρόνου σε μερικούς από τους πιο ατμοσφαιρικούς χώρους της Ευρώπης. Ορισμένοι διασκεδάζουν τους επισκέπτες εδώ και χιλιετίες, όπως το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού , ένας από τους κύριους χώρους του πολυαγαπημένου Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Και άλλοι είναι συναρπαστικοί νεοφερμένοι, όπως το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος , όπου βρίσκεται η Εθνική Λυρική Σκηνή (και η Εθνική Βιβλιοθήκη) και φιλοξενεί δημοφιλείς καλοκαιρινές συναυλίες στο γρασίδι.

Παράλληλα, το Μέγαρο Μουσικής συνεχίζει να πραγματοποιεί συναυλίες και εκδηλώσεις πιο κοντά στο κέντρο της πόλης και οι λάτρεις του θεάτρου μπορούν να απολαύσουν αρχαίες τραγωδίες και κωμωδίες στην αρχική τους μορφή με αγγλικούς υπότιτλους.

Το καλοκαίρι, οι υπαίθριοι κινηματογράφοι και οι μουσικές συναυλίες έχουν διπλάσια εμπειρία λόγω του ασύγκριτου νυχτερινού ουρανού της Αθήνας και σε άλλους χώρους δίνεται κάτι ιδιαίτερο λόγω των αντιλήψεών τους, όπως το κέντρο της Τεχνόπολης (πρώην εργοστάσιο αερίου Αθηνών), το Πολιτιστικό Κέντρο Ωνάση Στέγη. (όπου ο σύγχρονος πολιτισμός συναντά την αισθητική και την επιστήμη) και το Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου (νέο ψηφιακό).

Τελευταίο αλλά σε καμία περίπτωση ασήμαντο είναι το Ολυμπιακό Στάδιο ΟΑΚΑ της Αθήνας, που φιλοξενεί τα πάντα, από μουσικές συναυλίες μέχρι αγώνες ποδοσφαίρου, και τον ετήσιο Μαραθώνιο της Αθήνας , που διεξάγεται τον Νοέμβριο και ο οποίος (είτε συμπληρώνετε την πλήρη απόσταση των 42 χλμ. είτε 5 χλμ.) τελειώνει – ακριβώς όπως ο μαραθώνιος στους αρχικούς σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1896 – στο πεταλόσχημο Παναθηναϊκό Στάδιο.

 

Related posts

Καλαμάτα: 3+1 χώροι όπου μπορείτε να απολαύσετε  παραδοσιακές & σύγχρονες ελληνικές γεύσεις

Πάτμος: Η «Ιερουσαλήμ του Αιγαίου» και της εσωτερικής γαλήνης

Ταξιδεύοντας σε Νάουσα και Σέλι

Newsroom